Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Το ταμείο

Του Ι. Κ. Πρετεντέρη
Λυπάμαι αλλά δεν φταίει ο Κασιδιάρης. Φταίνε 440.985 ψηφοφόροι που έστειλαν τον Κασιδιάρη και την παρέα του στη Βουλή και στην τηλεόραση.
Φταίνε εκείνοι που νομιμοποίησαν τους Κασιδιάρηδες με τις ακρότητες, τις υστερίες και τις ανοησίες τους κατά του δημοκρατικού πολιτικού συστήματος.
Οσοι μέσα στον παραλογισμό τους ή την απελπισία τους σκέφτηκαν ή φώναξαν «να καεί, να καεί, το μπ... η Βουλή!».
Φταίνε όσοι μαϊμουδίζουν τους αντιστασιακούς στο «4ο Ράιχ» αλλά δεν βλέπουν το «3ο Ράιχ» να παρελαύνει μπροστά στα μάτια τους.
Και φταίνε επίσης πολλοί άλλοι ανεγκέφαλοι ή απλώς υστερόβουλοι που θεώρησαν την εκτροπή περίπου φυσιολογικό φαινόμενο διότι ο λαός, λέει, έχει αγανακτήσει με το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα.
Μπα; Αγανάκτησε ο λαός, ε; Και βγήκε από τα ρούχα του με τα λαμόγια για να στείλει στη Βουλή τις συμμορίες; Και τους ποινικούς; Ωραία αγανάκτηση!
Κακά τα ψέματα, στη δημοκρατία ο λαός τίποτα δεν παθαίνει που δεν το έχει επιλέξει ο ίδιος. Χωρίς, βεβαίως, να μετράει πάντα τις συνέπειες - αλλά δικό του πρόβλημα...
Διότι οι εκλογές είναι σαν το ταμείο. Μετά την απομάκρυνση, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. Ο,τι ψηφίσεις θα πάρεις. Για όποιο λόγο κι αν το ψήφισες.
Ο Κασιδιάρης, λοιπόν, από μόνος του δεν μετράει τίποτα. Αντε να δώσει καμιά μπουνιά σε καμιά γυναίκα. Αλλά 440.985 Κασιδιάρηδες είναι άλλη υπόθεση.
Και οι 440.985 ψηφοφόροι που ψήφισαν Κασιδιάρη δεν έχουν κανένα ελαφρυντικό. Ηξεραν. Κι αν δεν ήξεραν, όφειλαν να ξέρουν.
Ακριβώς όπως, σε ένα άλλο επίπεδο, οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ το 2009 όφειλαν να ξέρουν ότι λεφτά δεν υπάρχουν.
Ακριβώς όπως οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ οφείλουν να ξέρουν σήμερα ότι η καταγγελία του Μνημονίου οδηγεί σε στάση πληρωμών.
Ακριβώς όπως οι ψηφοφόροι της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ αλλά και της Αριστεράς οφείλουν να γνωρίζουν ότι η διάλυση του κράτους όλα τα τελευταία χρόνια διόγκωσε προβλήματα όπως η μετανάστευση και η εγκληματικότητα - με αποτέλεσμα να βγαίνουν τώρα οι καραμπίνες...
Οφείλουν να γνωρίζουν, δηλαδή, ότι η διατάραξη της ασφάλειας και η κατάλυση της τάξης ανοίγουν τον δρόμο στην αυτοδικία - δεν νομίζω να το αμφισβητεί κανείς!
Ακριβώς όπως όλοι οι ψηφοφόροι οφείλουν να γνωρίζουν ότι στις 18 Ιουνίου δεν θα πάρουν τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από εκείνο που θα έχουν ψηφίσει την προηγουμένη.
Διότι αθώος λαός δεν υπάρχει. Ούτε χαβαλές ψηφοφόρος. Ούτε ανεύθυνη ψήφος.
Στις 6 Μαΐου, «όλοι μαζί ψηφίσαμε!» - που θα έλεγε και ο Πάγκαλος... Και στις 17 Ιουνίου πάλι θα ψηφίσουμε όλοι μαζί!..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας