Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Το χειρότερο video του Ψωμιάδη

Από το Lifo.gr
Το 2000 ζούσα στο Λονδίνο τότε αλλά είχα επιστρέψει για λίγο στη Θεσσαλονίκη, για διακοπές. Ήμουν βόλτα με παρέα στην Πλατεία Αριστοτέλους και ρουφούσα όλες τις εικόνες που τόσο μου είχαν λείψει. 
Ξαφνικά είδα την (περίπου) παραπάνω εικόνα, εξω απ' τον Ιανό. Υπήρχαν κάμερες. Και αστυνομικοί. Και εξαγριωμένες γιαγιάδες με τσεμπέρια. Και μια φωτιά. Κι ο Ψωμιάδης. 
Πλησίασα. Γύρω στα 40 άτομα (μέλη παραθρησκευτικών, κυρίως, οργανώσεων, όπως θα μάθαινα μετά) τραγουδούσαν με συγκίνηση τον Εθνικό μας Ύμνο. Οι κάμερες τους τραβούσαν. Μας τραβούσαν. 

"Τι γίνεται;" ρώτησα μια κυρία παρακολουθώντας με την άκρη του ματιού μου τον τότε βουλευτή Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη να εμψυχώνει τους υπόλοιπους. 
"Μπήκε στο βιβλιοπωλείο ο Ανδρουλάκης!" απάντησε με μια έκφραση αηδίας, λες και είχε πει "μπήκαν τα τανκς στην εκκλησιά". 
Πήρα μια δεύτερη γνώμη. "Παρουσιάζει το βιβλίο του ένας βλάσφημος, ο Μίμης Ανδρουλάκης!" μου εξήγησε συνωμοτικά ένας νεαρός. "Είναι κομμουνιστής!" πρόσθεσε με βδελυγμία. 
Μερικά αντίτυπα του πρόσφατου μυθιστορήματός του [τα οποία οι πιστοί είχαν προφανώς αναγκαστούν να αγοράσουν!] βρίσκονταν στη φωτιά, ενώ ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έσπρωχνε με το πόδι σελίδες στη φωτιά, μη τυχόν παραπέσουν και δεν καούν. 
"Και τι σας πειράζει;" ρώτησα αν και υποψιαζόμουν την απάντηση. 
"Τι μας πειράζει;" εξοργίστηκε ο νεαρός. "Αυτός ο κομμμουνιστής έβρισε την Παναγίτσα μας! Την Παναγίτσα μας έβρισε." 
Φύγαμε. Απ' ό,τι βλέπω στο βίντεο μετά οι αγνοί Χριστιανοί γιουχάισαν τους ακροατές της παρουσίασης καθώς αυτοί έβγαιναν (τους πέταξαν και αβγά) και έκαψαν μερικά βιβλία ακόμα. 
Αλλά αυτή ήταν η Θεσσαλονίκη τότε, τι να πεις; 
Πραγματικά δεν είχα νιώσει καμία έκπληξη με το συμβάν, παρ' ό,τι τώρα μου φαίνεται εξωφρενικό. Καμία απολύτως έκπληξη.
Μόνο λίγη ντροπή. 
(Εντάξει, αρκετή.)

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

συνγωμη κυριε 12:28 , ποιο ειναι το "κακο" και χαρακτηριζεις το υποτηθεμενο βιντεο ως το χειροτερο του κ. Ψωμιαδη;;;

ai-vreS είπε...

11.54 εννοεί το κάψιμο του βιβλίου του Ανδρουλάκη από τον Ψωμιάδη.
Υπάρχει βίντεο στο
http://www.youtube.com/watch?v=bcIPmJEw6LA&feature=player_embedded
που προέρχεται από δελτίο ειδήσεων.

Ανώνυμος είπε...

συνγνωμη κυριοι, ο Ψωμιαδης που παραβρεθηκε στη μαζωξη για το καψιμο του βιβλιου του Ανδρουλακη που προσβαλε το προσωπο του Ιησου Χριστου ειναι κατακριτεος αυτος και οι υπολοιποι πολιτες που ηταν εκει , και οι μουσουλμανοι που καινε , βιαζουν , σκοτωνουν για τα θρησκευτικα τους αισθηματα ,ειναι οι "καυμενοι" και δεν πρεπει να τους θιγουμε????Τι κοινωνικος και θρησκευτικος ρατσισμος εχει επικρατησει στην Ελλαδα εναντιων των Χριστιανων Ελληνων , απο ανθρωπους που υποτιθεται πολεμανε τον ρατσισμο????

ai-vreS είπε...

Πλάκα κάνεις έτσι; Είναι επιχείρημα αυτό;
Επειδή σκότωσες έναν δικό μου θα σκοτώσω έναν δικό σου;
Και πού είναι ο ρατσισμός εναντίον των χριστιανών όταν οι ίδιοι οι χριστιανοί καίνε βιβλία;

Ανώνυμος είπε...

Σαφως και δεν εννοω αυτο κ. διαχειριστα!!Παρα πολυ απλα και Ξ Α Σ Τ Ε Ρ Α , εννοω την ρατσιστικη μονομερια που δυστυχως επικρατει στα ενγχωρια ΜΜΕ και μεγαλη μεριδα του πολιτικου και πνευματικου κοσμου της χωρας μας , σε αντιστοιχης υφης θεματα που αφορουν αλλοθρησκους.Η ευνοικη μεταχειρηση και το χαιδεμα τους, κατανταει εξοφθαλμα αηδιαστικο εως και προκλητικα ρατσιστικο απεναντι στους Ελληνες Χριστιανους .Δηλαδη με απλα λογια , οτι κανουν οι Ελληνες ειναι ρατσιστες , εθνικιστες,ακροδεξιοι κ.λ.π., ενω οταν τα κανουν αλλοθρησκοι ,"τους καυμενους", εχουν δικιο!!!!

ai-vreS είπε...

Επιλέγουμε να θεωρήσουμε ότι δεν αναφέρεσαι σε μας με τον όρο ΜΜΕ, διότι δεν είμαστε ΜΜΕ.
Για τα υπόλοιπα διαφωνούμε. Αυτή η καθολικότητα και η απολυτότητα μας ενοχλεί: "ό,τι κάνουν οι Έλληνες είναι ρατσιστές".
Είναι γεγονός ότι η ελληνική είναι μια βαθιά ρατσιστική κοινωνία. Ένας από τους λόγους είναι ότι μέχρι πριν από λίγα χρόνια υπήρχε ομοιογένεια στον πληθυσμό (σύμφωνοι με πολλές προσμείξεις αλλά στο μεγαλύτερο ποσοστό του), στη θρησκεία (σε συντριπτικό ποσοστό), στη γλώσσα (μητρική γλώσσα μόνο τα ελληνικά), στην ιστορία (κοινή ως επί το πλείστον).
Τα τελευταία 20 χρόνια έχει αρχίσει να αλλάζει αυτό. Η μαζική εισροή μεταναστών επέφερε αλλαγές και δεν είναι όλοι έτοιμοι να τις αποδεχτούν.
Αν θέλουμε όμως να ζούμε σ' ένα σύγχρονο, ευρωπαϊκό, ανοικτό, πολυ-πολιτισμικό κράτος, επιβάλλεται να ανοίξουμε το μυαλό μας σε άλλους πολιτισμούς, ιστορίες και θρησκείες. Και πίστεψέ μας μόνο να κερδίζουμε έχουμε από το συγχρωτισμός με "αλλόθρησκους" όπως τους αποκαλείς.
Ειδάλλως κλείνουμε τα σύνορα και γινόμαστε Αλβανία...

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχως κ. διαχειρηστα ,αποφευγεις συστηματικα να τοποθετηθεις στο ξεκαθαρο ζητημα που βαζω περι ισης μεταχειρησης θρησκευτικων ομαδων για αναλογες πραξεις τους.Και μπορω να σου αναφερω εως και τρομακτικα παραδειγματα για την δραση των αλλοθρησκων.Αλλα εκει μουγγα , του ταφου σιωπη!!Και βεβαια , δεν συνγκαταλεγω τον ηλεκτρονικο τυπο στο επιπεδο των γνωστων ΜΜΕ γιατι ευτυχως μεσα απο τις ιστοσελιδες βγαινει και η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ,αληθηνη, πατριωτικη φωνη των ΕΛΛΗΝΩΝ που εχει αποκληστει να ομιλει στα γνωστα Μεσα Μαζικης Εξαπατησης του λαου.Τελος , οσον αφορα καποια ζητηματα που αναφερεις περι ρατσισμου , αμφιβολιων περι "καθαροτητας" των Ελληνων και πολυπολιτισμικοτητας , συγγνωμην αλλα η εισαι βαθεια προκαταλλειμενος με την λεξη ΕΛΛΑΣ και ΕΛΛΗΝΑΣ , η εχεις μεγαλη παραπληροφορηση στα παραπανω ζητηματα.Και σε πληροφορω , αν δεν σ'εχουν πληροφορησει, οτι η πολυπολιτισμικοτητα που υποστηριζεις περαν του δεοντος , η Ευρωπη χτυπαει κυριολεκτικα το κεφαλι της στον τοιχο και ολες οι χωρες ψαχνουν τροπους να απεμπλακουν απο αυτην την ιστορια αγγιζοντας μαλιστα και μεταναστες δευτερης και τριτης γενιας και εσυ εδω μας παροτρυνεις να ενσωματωσουμε τα εκατομμυρια των εισβολεων!!!Τρελλος παπας θα σε βαφτησε , γιατι μαλλον δεν σου περναει καθολου απο το μυαλο σου η ιδεα οτι ΜΗΠΩΣ ΕΝΣΩΜΑΤΟΘΟΥΜΕ ΕΜΕΙς σ'αυτους.Και πολυ δυστηχως βοηθαει κατα πολυ το εξαχρειομενο πολιτικο συστημα στην κατευθηνση αυτη.Χρειαζεται βαθεια σκεψη και συνεση και οχι αφορισμους.Αν κατι ειναι προς οφελος της Πατριδος και των πολιτων της , ΚΑΛΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ , αν ομως βλαπτει τα συμφεροντα της , να μην γινει ΠΟΤΕ!!!!

ai-vreS είπε...

???
"αμφιβολιών περί καθαρότητας των Ελλήνων"; Τι θα πει καθαρότητα των Ελλήνων;

Έλληνας είναι όποιος μετέχει της ελληνικής παιδείας και όχι όποιος γεννιέται με "καθαρό" αίμα ελληνικό.

Θα στήσουμε εργαστήρια DNA τώρα και θα επαναλάβουμε το Γ' Ράιχ; Την Άρια φυλή;
Και τους πρόσφυγες, τους Πόντιους, τους σλαβόφωνους, τους ιταλόφωνους, τους τουρκόφωνους, τους αρβανίτες τι θα τους κάνουμε; Στην πυρά; Ή θέλεις να μας πεις ότι αυτοί δεν είναι Έλληνες; Αν είναι έτσι, σχεδόν όλα τα βόρεια της περιφερειακής ενότητας Κοζάνης και πολλά Δ.Δ. της περιοχής μας δεν είναι Έλληνες. Αυτό θες να μας πεις;

Δέχομαι περισσότερο ως Έλληνα το παιδί του Αλβανού/Ινδού/Πακιστανού/Ρώσου/Λευκορώσου μετανάστη που μιλά άπταιστα ελληνικά, γνωρίζει την ελληνική ιστορία, παραδέχεται ως πατρίδα του την Ελλάδα και την αγαπά, θέλει να κρατήσει την ελληνική σημαία, σπουδάζει στα ελληνικά πανεπιστήμια, γίνεται χρήσιμο κύτταρο αυτής της κοινωνίας, ζει και δημιουργεί στην Ελλάδα και ας μην είναι χριστιανός ορθόδοξος από το κωλόπαιδο ελληνάκι που μπορεί να έχει δύο γονείς Έλληνες αλλά γράφει στ' αρχ... του την ιστορία του, μισεί οτιδήποτε θεωρεί μη ελληνικό αλλά σε πρώτη ευκαιρία πουλάει και κανα-δυο εικόνες ή αγάλματα άμα λάχει.

Οι χώρες ψάχνουν τρόπο να απεμπλακούν από ποια ιστορία ακριβώς; Από τους μετανάστες; Εδώ πορευόμαστε προς μια ομόσπονδη Ευρώπη που ήδη έχει ενιαία οικονομική πολιτική βασική έκφραση της οποίας είναι το κοινό νόμισμα (το ευρώ, αν έχεις ακουστά), εδώ χαράσσονται κοινές ευρωπαϊκές πολιτικές σε πολλά θέματα -αγροτική, μεταναστευτική, εκπαιδευτική (Μπολόνια, αν έχεις ακουστά), είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ η διακίνηση εργαζομένων στην Ε.Ε. κι εσύ μας μιλάς για απεμπλοκή;;; Δηλαδή να κλείσει κάθε ευρωπαϊκή χώρα τα σύνορά της;;;; Επισκέφτηκες τα τελευταία 25 χρόνια καμιά άλλη ευρωπαϊκή χώρα πλην της Ελλάδας; ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΝΟΡΑ ΠΟΥΘΕΝΑ. Και καλώς.

"Σας παροτρύνουμε να ενσωματώσουμε τα εκατομμύρια των εισβολέων";;; ΠΟΙΑ εκατομμύρια ΠΟΙΩΝ εισβολέων; ΠΟΥ εισέβαλλαν; Σε λίγο θα μας πεις ότι κατέκτησαν τον ελλαδικό χώρο.

Τρελλός παπάς δεν μας βάφτισε. Απλά φροντίσαμε να διώξουμε παιδικές ασθένειες όπως η ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ και ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ από νωρίς από πάνω μας. Εσύ μάλλον τώρα τις περνάς...

Το Προφίλ μας