Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Μαϊμουδιές

Του Δ. Δανίκα
Επιστρέφω στον μπεσαλή. Μα για τα ογδόντα ψωροχιλιάρικα, θα πείτε; Μια τρύπα στο νερό. Σωστά. Όμως από τις λεπτομέρειες κρίνεται ο βίος και η πολιτεία όλων. Ημών και Υμών. Προσέξτε εθνική και πατριωτική λογική. Καταδικάστηκε από το Εφετείο; Καταδικάστηκε. Πρέπει να του αφαιρεθεί η ιδιότητα του Περιφερειάρχη; Πρέπει. Όχι λέει ο Σαμαράς. Γιατί; Επειδή, λέει, όταν διέπραξε το «παράπτωμα» ήταν Νομάρχης και όχι Περιφερειάρχης. Άλλαξε τα ρούχα του ο Μανολιός και τα φόρεσε αλλιώς. Ανατριχιαστικό; Τουλάχιστον. Δηλαδή, υπήρξες μεγαλοαπατέωνας πριν δρασκελίσεις το κατώφλι της πολιτικής; Ε τότε παραμένεις βουλευτής. Σκότωσες όταν ήσουν Λοχαγός και τώρα πλάκα τα παράσημα σαν Στρατηγός; Ε τότε «sorry guys, αλλά τώρα έγινα καλός». 
Υπάρχει και δεύτερο επιχείρημα. Ακόμα πιο έωλο, διαβλητό και εντελώς νεοελληνικό. Τον στηρίζουν το κόμμα του και οι ψηφοφόροι του. Ωραία λοιπόν. Να την πάω λίγο πιο μακριά αυτή την λογική; Θα το κάνω. Τότε προς τι όλες αυτές οι Εξεταστικές; Αφού όλοι οι διαπλεκόμενοι και οι ληστές είχαν ψηφιστεί από τον ελληνικό λαό, όχι μία αλλά πολλές φορές. Επομένως όχι κάθαρση, απλώς φασαρία. Επομένως στήνουμε τις Εξεταστικές προκειμένου να ενοχοποιήσουμε τον αντίπαλο για όλες τις λαμογιές. Καταλάβατε; Επί της ουσίας τίποτα δεν έχει αλλάξει. Ακόμα και τώρα στο χείλος της χρεοκοπίας. Γιατί με μουχλιασμένα εργαλεία είναι εντελώς αδύνατο να φτιάξεις σύγχρονα «προϊόντα» χωρίς βρομιά και μπόλικη σαπίλα. Και κάτι ακόμα. Επειδή εγώ στη θέση του θα έσκυβα το κεφάλι μου και θα κρυβόμουν κάτω από το χώμα. 
Ο αληθινός άντρας που φοράει παντελόνια είναι αυτός που σέβεται τους θεσμούς με τίμημα ακόμα και την προσωπική του τιμωρία. 
Αληθινός, αυθεντικός μπεσαλής εκείνος που κόντρα και στον εαυτό του ακόμα ομολογεί την Αλήθεια. 
Οι τσάμπα μαγκιές και οι τηλεοπτικές μπαλωθιές, απλώς οι συνηθισμένες νεοελληνικές μαϊμουδιές. Πολύ σκληρός εκείνος για να πεθάνει. 
Πολύ ανοχύρωτη η χώρα για να σωθεί. Του Νεοέλληνα η πρώτη Αρετή είναι η φιλαυτία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας