Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Με 97,3% πρόεδρος ο Φώτης Κουβέλης, στις πρώτες θέσεις της Κεντρικής Επιτροπής η Ντόρα Τσικαρδάνη

από ΤΑ ΝΕΑ
Με υποσχέσεις για ένα ανοιχτό κόµµα και αιχµές κατά του ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώθηκε το πρώτο συνέδριο του κόµµατος Δηµόσια υπόσχεση για ένα κόµµα «ανοιχτό στην κοινωνία, που είναι έτοιµο να παρέχει κοινωνική λογοδοσία σε µία αµφίδροµη σχέση µε τους πολίτες» έδωσε χθες ο Φώτης Κουβέλης αµέσως µετά την επανεκλογή του στην προεδρία της Δηµοκρατικής Αριστεράς.
Στη σχετική ψηφοφορία ο Φώτης Κουβέλης συγκέντρωσε ποσοστό 97,31% καθώς τον επέλεξαν οι 652 από τους 670 συνέδρους που ψήφισαν, ενώ καταµετρήθηκαν και 18 λευκά ψηφοδέλτια. «Η εµπιστοσύνη σας µε τιµά, µε συγκινεί και µε δεσµεύει θετικά» είπε ο κ. Κουβέλης απευθυνόµενος στα µέλη της ΔΗΜΑΡ, τονίζοντας ότι «όλοι µαζί θα συνεχίσουµε το ταξίδι από θέση ευθύνης απέναντι στη χώρα, την κοινωνία και τους πολίτες».
ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ του πρώτου συνεδρίου του κόµµατος ο Φώτης Κουβέλης αναφέρθηκε και στην πρόταση που απηύθυνε ο ΓιώργοςΠαπανδρέου για σοβαρό διάλογο τονίζοντας ότι «ο διάλογος όταν δεν έχει το στοιχείο της αµφίδροµης επικοινωνίας γίνεται ακρόαση απόψεων και εντέλει πολιτικός µονόλογος, ο οποίος καταστρέφει κάθε δυνατότητα να προκύψει το χρήσιµο, το δηµοκρατικό αποτέλεσµα προς όφελος των πολιτών, της κοινωνίας, της χώρας». Πρόσθεσε αφήνοντας αιχµές για τον ΣΥΡΙΖΑ πως όποιος µιλάει καλοπροαίρετα ή κακοπροαίρετα για το θέµα των συνεργασιών κάνει ασκήσεις επί χάρτου, το προβάλλει για να ελέγξει τη ΔΗΜΑΡ και για να διαστρεβλώσει τη σαφήνεια της πολιτικής θέσης που έχει για το ζήτηµα αυτό. Ως εκ τούτου,ο Φώτης Κουβέλης διευκρίνισε ότι «η Δηµοκρατική Αριστερά επιδιώκει να διαµορφωθούν σε πολιτικό επίπεδο οι όροι και οι προϋποθέσεις σε επίπεδο προγραµµα τικών θέσεων και φερεγγυότητας προοπτικής διακυβέρνησης µέσα από τη σύγκλιση ευρύτατων κοινωνικών και πολιτικών δυνάµεων, προκειµένου να υπάρξει η δηµιουργία ενός συνασπισµού δυνάµεων, στρατευµένων στην υπόθεση της δηµοκρατικής ανασυγκρότησης της χώρας».
Την ίδια ώρα ο Λεωνίδας Κύρκος µε συνέντευξή του στο «Βήµα της Κυριακής» αναφερόµενος στην πρόταση του κ.Παπανδρέου τόνισε: «Κρατάω αυτό που είπε ο Γιώργος Παπανδρέου: “Είναι λυπηρό ναδαιµονοποιείται ο διάλογος!” Από εκεί και πέρα, όπως έχει επανειληµµένα τονίσει και ο Φώτης Κουβέλης, οι συγκλίσεις γίνονται αποκλειστικά στη βάση των προγραµµατικών θέσεων και όχι των καλών προθέσεων». Χθες έγινε και η ψηφοφορία για την εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής του κόµµατος που συγκροτείται από 111 µέλη µαζί µε τον πρόεδρο. Σύµφωνα µε τους σταυρούς που συγκέντρωσαν στις πρώτες σειρές κατάταξης εκλέγονται οι: Σπύρος Λυκούδης, Γρηγόρης Ψαριανός, Γιάννης Κακουλίδης, Δηµήτρης Χατζησωκράτης,Γιάννης Πανούσης, Θόδωρος Μαργαρίτης, Ανδρέας Νεφελούδης, Στέφανος Μπαγεώργος, Θανάσης Λεβέντης, Μαρία Κουβέλη, Αννα Φιλίνη, Μιχάλης Σαµπατακάκης, Μαρία Ρεπούση, Γεράσιµος Γεωργάτος, Χρήστος Μαυροκεφαλίδης, Ασηµίνα Ξηροτύρη, Κατερίνα Επιτροπάκη, Αντρέας Παπαδόπουλος, Χρήστος Χωµενίδης, Ευγενία Μπουρνόβα, Δώρα Καλλιπολίτη, Ζωή Οκλαντ Αστριντ, Ντόρα Τσικαρδάνη, Φώτης Προβατάς, Σάκης Παπαθανασίου, Σοφία Ανδριοπούλου, Σάκης Κουρουζίδης, Αντρέας Κλαυδιανός, Κώστας Κάρης, Θανάσης Αθανασίου, Βαγγέλης Ζορκάδης, Χρήστος Σπίγγος, Νέλλη Παπαχελά, Βάσω Κιντή, Μυρσίνη Λιοναράκη, Μαρία Γιαννακάκη, Αντώνης Ανηψιτάκης, Μάνος Ματσαγγάνης, Χρήστος Σταυρόπουλος, Σόνια Τσιτήλου, Γιάννης Σκοπούλης.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ντορα μου καλη Δυναμη,με τα καλυτερα για σενα κ'την πατριδα μας !!!!

Το Προφίλ μας