Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Ιδρυση εταιρείας σε μόλις 4 ώρες στην Κοζάνη

από ΤΟ ΕΘΝΟΣ
Χρόνο και χρήμα κερδίζουν πια και στην Ελλάδα όσοι θέλουν να ανοίξουν επιχείρηση, χάρη στη λειτουργία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου και των Υπηρεσιών Μίας Στάσης. Η χώρα μας ανεβαίνει στους δείκτες ανταγωνιστικότητας από την 149η στην 53η θέση.
Στις πρώτες μέρες εφαρμογής του ΓΕΜΗ και των ηλεκτρονικών διαδικασιών, τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά. Γεγονός που έκανε τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, ο οποίος χθες επισκέφθηκε μαζί με τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μ. Χρυσοχοΐδη το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας, να τονίσει πως «στην Ελλάδα καταρρίπτουμε τον μύθο που θέλει να μην αλλάζει τίποτα.

Το ΓΕΜΗ είναι έργο εθνικής σημασίας και... σπάει το παλιό γραφειοκρατικό και πελατειακό σύστημα». Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία λειτουργίας των Υπηρεσιών Μίας Στάσης, επιχειρηματίας άνοιξε εταιρεία σε μόλις τέσσερις ώρες απευθυνόμενος στο επιμελητήριο της Κοζάνης, άλλοι δύο πηγαίνοντας στο ΕΒΕΑ και το επιμελητήριο της Αρτας ίδρυσαν εταιρείες σε μία ημέρα και δύο ώρες, ενώ στο επιμελητήριο της Αιτωλοακαρνανίας χρειάστηκε μία ημέρα και τρεις ώρες για την έναρξη λειτουργίας επιχείρησης. Πριν απαιτούνταν ακόμη και 38 ημέρες. Τα χρήματα για την έναρξη μιας ΕΠΕ είναι λιγότερα 61,7%, μιας ΑΕ είναι 50,2%, μιας ΕΕ 54,2% και για την ίδρυση μιας ΟΕ η δαπάνη είναι μικρότερη κατά 52,4%. Το επόμενο στοίχημα, όπως είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης είναι η ηλεκτρονικοποίηση και κατάργηση δικαιολογητικών για την αδειοδότηση μεταποιητικών επιχειρήσεων και τεχνικών επαγγελμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας