Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024

Επιτροπή Κατοίκων του Λιβαδερού: Δικαίωση για τους κατοίκους ιδιοκτήτες του Λιβαδερού μετά από την ακύρωση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την Εφαρμογή της Διαχειριστικής Μελέτης του Δάσους Λιβαδερού

Με την υπ’αριθ. 12/2024 απόφαση της Επιτροπής του άρθρου 152 Ν. 3463/2006 έγινε δεκτή η Προσφυγή κατοίκων της Κοινότητας Λιβαδερού του Δήμου Σερβίων και ακυρώθηκε η υπ’αριθ. 36750/31.7.2024 απόφαση του Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης με την οποία απορρίφθηκε η Προσφυγή κατοίκων του Λιβαδερού κατά της υπ’αριθ. 40/2024 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σερβίων, με την οποία εγκρίθηκε  η   Διαχειριστική Μελέτη του Συνιδιόκτητου Δάσους Λιβαδερού. Ειδικότερα, μετά την ακύρωση  της υπ’αριθ. 40/2024 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ισχύει εξ’ολοκλήρου η προηγούμενη υπ’αριθ.  εν λόγω υπ’αριθ. 12/2024 απόφαση της Επιτροπής του άρθρου 152 Ν. 3463/2006 ακυρώθηκε η υπ’αριθ. 40/2024 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και επομένως ισχύει η προηγούμενη 174/4.12.2023 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων με την οποία αποφασίστηκε: α) να μη γίνει δεκτή η εφαρμογή της διαχειριστικής μελέτης του δάσους του Λιβαδερού (η αναστολή εφαρμογής της να ισχύσει έως ότου τελεσιδικήσουν οι ενστάσεις και οι δικαστικές τυχόν διεκδικήσεις των κατοίκων του Λιβαδερού), β) Ο Δήμος Σερβίων να υποβάλει αίτηση προς την «ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ», για τη διόρθωση του κτηματολογικού χάρτη του Δάσους Λιβαδερού, όπως και παρόμοια αίτηση προς τη Δασική Υπηρεσία τη Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας για τη διόρθωση του Δασικού Χάρτη του Δάσους Λιβαδερού (αφού ληφθούν υπόψη τα έγγραφα που θα προσκομίσει το Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας Λιβαδερού και ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Διερεύνησης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος Αγροκτήματος Λιβαδερού, η οποία συγκροτήθηκε με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των κατοίκων Λιβαδερού) και γ) άμεσα ο Δήμος Σερβίων να ξεκινήσει τις διαδικασίες αδειοδότησης για την υλοτόμηση του Δάσους Λιβαδερού, για την κάλυψη των ατομικών αναγκών (για καυσόξυλα) των κατοίκων της ΔΚ Λιβαδερού..
Καλείται επομένως πλέον ο Δήμος Σερβίων να συνεργασθεί με τους κατοίκους για την καταχώριση των νομίμων δικαιωμάτων κυριότητάς τους στην έκταση που αφορά η διαχειριστική μελέτη και στο Εθνικό Κτηματολόγιο και να μην προβάλλει ανύπαρκτα δικαιώματα δήθεν κυριότητάς του σε εκτάσεις και σε ποσοστά που δεν του ανήκουν. Οφείλει επίσης ο Δήμος Σερβίων να προβεί άμεσα σε όλες τις νόμιμες ενέργειες ώστε να δοθεί άδεια υλοτόμησης του δάσους α την κάλυψη των ατομικών αναγκών (για καυσόξυλα) των κατοίκων της Κοινότητας Λιβαδερού.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

Το Προφίλ μας