Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024

Χρήστος Ελευθερίου: Όταν ο υπουργός μας λέει δώσε μας 800 στρέμματα φωτοβολταϊκά στη λίμνη και θα λύσουμε προβλήματα…

Κάποτε βγάζαμε χιλιάδες ευρώ, τώρα οι υπάλληλοι και ο γενικός παίρνει περισσότερα από το δήμαρχο

Ο δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου στην προσυνεδριακή συνάντηση της ΚΕΔΕ στα Ιωάννινα αναφέρθηκε στα φοιτητικά του χρόνια στην περιοχή. Ανέφερε ότι προέρχεται από ένα δήμο, μικρό, ορεινό, διασπασμένο, πρώτο στον κορονοϊό και την απολιγνιτοποίηση με δυο ορυχεία κλειστά, καμένο δημαρχείο, κλειστή γέφυρα, πλημμύρες. Ακόμα ο δήμος περιμένει αποζημίωση από τις πλημμύρες 150.000 ευρώ και αποκατάσταση του δημαρχείου. Με το κλείσιμο της γέφυρας, καταστράφηκαν περιουσίες, ακόμα περιμένουν.  «Ακούμε για δις, είμαστε σε περιοχή σε μετάβαση.

«Που είναι τα νέα προγράμματα; Όταν αναλάβαμ , βρήκαμε μια γκλίτσα και μια μαρμελάδα του Lidl ληγμένη. Έχουμε απορροφήσει 32 εκ ευρώ. Πρέπει να έχουν προτεραιότητα αυτοί που απορροφούν χρήματα».

Σε άλλο σημείο είπε: «Ήμουν καθηγητής με 450 μαθητές, έκλεισα το φροντιστήριο, κάποτε βγάζαμε χιλιάδες ευρώ. Με 1.800 ευρώ και τρεις υπαλλήλους που παίρνουν περισσότερα από το δήμαρχο και έναν γενικό που παίρνει περισσότερα από το δήμαρχο; Είμαστε βολεμένοι σε μια κατάσταση και πιάσαμε τις καρέκλες».

«Έχω χρέος 1, 8 εκ. Η ΔΕΗ έχει στον τόπο μου δυο εργοστάσια ο Ιλαρίωνας, ο Αλιάκμονας και ο Πολύφυτος είναι στο δήμο μου. Η ΔΕΗ χρωστάει ανταποδοτικά εδώ και μια δεκαπενταετία. Και μας λέει είσαι μπαταχτσής. Θα μας πάρουν τα νερά, θα ιδιωτικοποιήσουν τα νερά από την πίσω πόρτα. Όταν ο υπουργός μας λέει δώσε μας 800 στρέμματα φωτοβολταϊκά στη λίμνη και θα λύσουμε προβλήματα. Η καρδιά του δήμου να δοθεί για φωτοβολταϊκά; Για κάποιους υπάρχει χώρος ενεργειακός χώρος, για μας όχι».

Ιωάννα Παπαδημητρίου, prlogos.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

τότε πως δηλώνεις 350 ευρώ εισόδημα Κίτσο με τέτοιο φροντιστήριο;
Ρε συ να δεις ποιος Πινόκιο έλεγε στον Μητσοτάκη ότι είναι ο καλύτερος που τους έχει σβήσει όλους; Ποιος έχει στήριγμα τον υφυπουργό Τεμπών; Ποιος ήθελε χωματερή αμιάντου πισώπλατα από τους κατοίκους; Ποιος έχει χάσει όλα τα καλύτερα στελέχη του σε 4 χρόνια Κακαφικα Ζάκη Ποντικη Γκαμπουρα και έχουν βγάλει ανακοινώσεις εναντίον του οι εργαζόμενοι του δήμου του και οι συνδικαλιστές και μάλιστα της ΑΔΕΔΥ; Και κάτι ακόμα Κίτσο. ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΣ ΕΣΥ. Ο Δήμος μας χρωστάει. Αν και κανονικά εσύ πρέπει να τα πληρώσεις από την τσέπη σου γιατί πριν τρία χρόνια το κράτος τα πλήρωσε όλα που χρωστάτε ο δήμος στην ΔΕΗ

Το Προφίλ μας