Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2024

Γιάννη, άκου λίγο ρε φίλε…

Του Ζήση Πιτσιάβα, e-ptolemeos.gr

Λοιπόν ξέχνα λίγο ότι δε με γουστάρεις, να ξεχάσω όσο μπορώ και εγώ ότι σε θεωρώ ακατάλληλο για τη θέση που κατέχεις εδώ και λίγες μέρες και πάμε να το συζητήσουμε κάπως αλλιώς το θέμα.

Βάλε και ένα τσιπουράκι αν θες και άραξε…

Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο είσαι Δήμαρχος. Πως, γιατί, κλπ τα έχουμε πει, αποφάσισε ο κόσμος πάει αυτό…

Αν βαριέσαι, αν δεν θες, αν σε κουράζει η διαδικασία, αν θεωρείς πως είναι βαριά η δουλειά, προσπάθησε να αντιληφθείς το βάρος της ευθύνης και πάτα το κουμπί «βασικές λειτουργίες».

Πέντε χρόνια είναι, αλλά είναι κρίσιμα.

Μακάρι να διαψεύσεις εμένα και άλλους πολλούς που θεωρούν ότι δεν είσαι γι’ αυτήν τη δουλειά, αλλά άσε να το δούμε μετά αυτό.

Τώρα ξεθόλωσε λίγο από τη μέθη της νίκης, της ματαιοδοξίας, της μεγαλομανίας και της χρυσόσκονης και πάμε να μπλέξουμε με τα δύσκολα.

Άσε τις γιορτές και τα πανηγύρια, τα κόκκινα χαλιά, τις ανούσιες επισκέψεις σε Υπουργεία που έχουν μηδενικές αρμοδιότητες και βάλε μπροστά το όχημα.

Δε ξέρω τι μαθητής ήσουν στο σχολείο, αλλά εδώ θέλει ώρες πάνω από τα βιβλία, τα έγγραφα, τους υπηρεσιακούς, τις εγκυκλίους και το Δημαρχείο, το γραφείο σου, δεν είναι το σαλόνι του σπιτιού σου.

Κάντο «σπίτι» σου αλλά με διαφορετική έννοια.

Τρώγε εκεί, τσάκιζέ τον κάνα 10λεπτο εκεί στον καναπέ, βλέπε τα παιδιά σου στα κλεφτά εκεί, μένε μόνος σου με τις ώρες εκεί, αλλά το Δημαρχείο δεν είναι σπίτι σου.

Πάρε τους φίλους σου, τους γνωστούς σου, πάνε σε ένα από τα δεκάδες μαγαζιά που ξέρεις καλά και κάλεσε ένα καράβι ανθρώπους αν θες να γιορτάσεις.

Αλήθεια όμως μην παίζεις με το θεσμό. Δεν είσαι ο επικεφαλής του άρματος στην παρέλαση που κάνει τον Δήμαρχο.

Από 1/1/2024 είσαι κανονικός Δήμαρχος.

Ο Δήμαρχος που πρέπει να καταλάβει πως δεν υπάρχει «χρόνος για χάσιμο», όπως συνηθίζεις να λες, αλλά και ο Δήμαρχος που επιτέλους πρέπει να στρώσει τον εαυτό του στη δουλειά.

Την Κυριακή γιόρτασε κάπου αλλού και αν είναι δυνατόν για λίγο.

Βάλε στα χείλη λίγο από το καλό τσίπουρο που κάνεις και μετά πίσω για δουλειά.

Άντε γιατί το σπίτι για να κάνει προκοπή με Γιάννη, ο Γιάννης πρέπει να είναι και προκομένος…

Καλή θητεία…

Υ.Γ.: Ο νέος Δήμαρχος Κοζάνης, Γιάννης Κοκκαλιάρης, θα δεχθεί ευχές για τη γιορτή του στο Δημαρχείο την Κυριακή, ζητώντας μάλιστα να στρωθεί στη σκάλα το κόκκινο χαλί το οποίο μπαίνει μόνο σε επίσημες γιορτές και εθνικές επετείους.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Πιτσιάβας από την θέση του δημοσιογράφου ξεχνάει το κόκκινο χαλί που έστρωσαν οι δημοσιογράφοι στην υποδοχή του Χαρδαλιά στην πόλη και μάλιστα κανείς τους δεν μπόρεσε να σηκώσει ανάστημα και να τον γράψει ένα τέτοιο κείμενο όταν στεγνά ο Χαρδαλιάς στοχοποιούσε επιχειρηματίες και καταστηματάρχες ότι διασπείρουν το κορόιδο ιό. Όχι ότι με νοιάζει ο νέος δήμαρχος Κοζάνης αλλά δεν μου αρέσει αυτό το δημοσιογραφικό ύφος που μπορεί να κρίνει τους πάντες.

Ανώνυμος είπε...

Τράβα παραπέρα ρε τετραπέρατε, που απορείς με την κρίση του κόσμου και την επιλογή του, έχεις το θράσος να δίνεις και οδηγίες.

Ανώνυμος είπε...

Προς 08:12 6/1/24 Να αγιασει το στομα σου Φιλε, οι θεωρουντες τον εαυτο τους Δημοσιογραφο,εδω και χρονια οχι μονο καβαλησαν καλαμι αλλα σαν τρυποκαρυδοι χτυπουν για τον επιουσιον γαρ,οχι μονο νομιζουν οτι ειναι παντογνωστες και ιερατεια, μα σαν μπαστακες οι αμορφωτοι-αστοιχειωτοι-αγενεστατοι-τυχαρπαστοι-κερματοσυλλεκτες ομιλουν επι παντος επιστητου,προσβαλουν τις επιλογες του κοσμου.Αλλα δε φταινε αυτοι,οι παντος ειδους αρμοδιοι και τοπικοι αρχοντες αντι να τους εχουν να τους στελνουν για τσιγαρα,τους κανακευουν και φοβουντε,να τα αποτελεσματα,αντε να τους μαζεψεις τωρα.

Ανώνυμος είπε...

Σιγά ρε 10.46 θα σε ρωτήσει να τον πεις την άποψη σου για να την γράψει. Ελευθερία λόγου έχουμε, άμα δεν τον γουστάρεις μην τον διαβάζεις.

Ανώνυμος είπε...

Ας μάθει κάποιος στον κ. Πιτσιάβα τι σημαίνει προφορικός και γραπτός λόγος. Απαράδεκτο κείμενo. Στις σχολές Δημοσιογραφίας αυτά μαθαίνουν ?

Ανώνυμος είπε...

Προς 10:56 6/1 Το αν με ρωτησει η οχι ειναι αλλο θεμα,ελευθερια λογου δεν σημαινει ασυδοσια καποιων,αληθεια εσυ τα μποσικα του κρατας η τιποτε αλλο,αλαργα ρε.

Ανώνυμος είπε...

Μένει ο δήμαρχος να απαντήσει με επιστολή αυχαριστιας μακάρι όλοι να δείχνουν όλοι τον ίδιο χαρακτήρα που του δείχνει ο πιτσιαβας χρόνια πολλά στον δήμαρχο κοζανης

Ανώνυμος είπε...

7/1/24 00:20

Ρώτησε κανένα φιλόλογο να σου πει για τον προφορικό και τον γραπτό λόγο, όταν είσαι δημόσιο πρόσωπο δεν μπορεί να χρησιμοποιείς την διάλεκτο του πεζοδρομίου δημόσια εκτός και αν είσαι ο Γιάννης Λάτσης ο εφοπλιστής που εκεί δημόσια μπορείς με την γλώσσα του πεζοδρομίου να απευθυνθείς σε δημοσιογράφο.


σου το αφιερώνω:

https://www.youtube.com/watch?v=Wn63mxwHyEI

Το Προφίλ μας