Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024

Φωταγώγηση του κτηρίου της Βουλής για τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος

Η Βουλή των Ελλήνων στο πλαίσιο των παγκόσμιων εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται για τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος, πρόβαλλε στην πρόσοψη του κτηρίου του Κοινοβουλίου το λογότυπο της διεθνούς  εκστρατείας ενημέρωσης  για τη διατήρηση της Μνήμης του Ολοκαυτώματος, με το σύνθημα #WeRemember.

Νωρίτερα, σήμερα, η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής ξεκίνησε με επετειακή αναφορά στην «Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος», ενώ αμέσως μετά την αναφορά τηρήθηκε από το Σώμα ενός λεπτού σιγή.

Με αυτούς τους τρόπους η Βουλή των Ελλήνων αποσκοπεί στο να διατηρήσει την ιστορική μνήμη ζωντανή, αποδίδοντας την αυτονόητη τιμή στα εκατομμύρια των θυμάτων του Ολοκαυτώματος και  υπενθυμίζοντας την ανάγκη συνεχούς επαγρύπνησης και εγρήγορσης για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δημοκρατικών αξιών. 

Τον Ιανουάριο του 2004, με ομόφωνη απόφαση του Ελληνικού Κοινοβουλίου η 27η Ιανουαρίου καθιερώθηκε ως ημέρα μνήμης και τιμής για τους Έλληνες Εβραίους που έχασαν τη ζωή τους στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης,  ενώ την επόμενη χρονιά, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ανακήρυξε την 27η Ιανουαρίου ως «Διεθνή Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος». Επιλέχθηκε η συγκεκριμένη ημέρα, καθώς στις 27 Ιανουαρίου του 1945 τα σοβιετικά στρατεύματα απελευθέρωσαν το Άουσβιτς – Μπίρκεναου στην Πολωνία, το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης και εξόντωσης του ναζιστικού καθεστώτος.


9 σχόλια:

Ανδρέας Τσιφτσιάν είπε...

Μία βιομηχανία συστηματικής εξόντωσης ανθρώπων με το κίνητρο του ρατσιστικού μίσους.

6 εκατομμύρια Εβραίοι από ολόκληρη την Ευρώπη, χιλιάδες από τη Θεσσαλονίκη και από άλλα σημεία της Ελλάδας (όπως η Κέρκυρα), αλλά και Έλληνες αντιστασιακοί, δημοκράτες, κομμουνιστές ή αγωνιστές ενάντια στον ναζισμό
πετάχτηκαν γυμνοί στα κρύα σκοτεινά δωμάτια με τους μπλε τοίχους,
στις μαύρες τρύπες της ιστορίας.

Κατά σειρά εξολοθρεύονταν, σε συνεχή ακολουθία, οι ζωντανοί νεκροί, περπατώντας ξυπόλητοι στο χιόνι προς το σφαγείο που δούλευε ακατάπαυστα όλο το 24ωρο.

Μικρά παιδάκια,

που κάποτε έδωσαν τη χαρά στη μάνα τους όταν τα γέννησε και τα έσφιξε στην αγκαλιά της, με όλες τις ευχές της για μια καλή ζωή,

που κάποτε έδωσαν τη χαρά στον πατέρας τους, που μέσα στην τρελή χαρά έτρεξε να τους φτιάξει μια κούνια για να τα βλέπει να μεγαλώνουν,

δε πρόλαβαν να δουν το φως το ήλιου.

Μόνο το χιόνι πρόλαβαν να δουν στο Οσβιέτσι, καθώς έβγαιναν από τα βαγόνια χωρίς παπούτσια, μελανιασμένα από το κρύο.

Στοιβαγμένοι, όρθιοι, πεινασμένοι, διψασμένοι, ρακένδυτοι, άγρυπνοι, χωρίς χώρο για να ξαποστάσουν, να σταθούν έστω καθιστοί, χωρίς χώρο να κάνουν την ανάγκη τους, άνδρες και γυναίκες ο ένας πάνω στον άλλον,

η αφαίμαξη κάθε σταγόνας αξιοπρέπειας πριν την άφιξη

στα σημεία εξόντωσης,

στο Μπελζέκ, στο Μπίρκεναου, στην Τρεμπλίνκα, στο Σομπιμπόρ, στο Χέλμνο, στο Μαϊντάνεκ

και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης,

στο Νταχάου, στο Μάουτχάζουεν, στο Σακσενχάουζεν, στο Μπούχενβαλντ, στο Μπραϊτεναου, στο Μπέργκεν-Μπέλζεν

και στα εκατοντάδες Konzentrations - und Vernichtungslager
της ναζιστικής γερμανικής μηχανής εξόντωσης.

Όμως,

μια τέτοια μέρα δε μπορώ να μην αναφερθώ και σε μια άλλη Γενοκτονία, την πρώτη συστηματική εξόντωση ενός άλλου Λαού,
του Αρμενικού Λαού.

Αυτή η Γενοκτονία που δημιούργησε και τη μεγάλη διασπορά, έφερε και τον παππού μου, τον Αντρανίκ, στην Ελλάδα.

Κατά λάθος.

Για Μασσαλία πήγαινε το πλοίο,

αλλά πήδηξε στο Λαύριο και μας έδωσε μια νέα Πατρίδα.

Καμία μικρή χώρα δεν υπήρξε ποτέ τόσο μεγάλη. Μεγάλη τύχη τούτο το "λάθος" της βιασύνης να πηδήξει για τη Λευτεριά.

Σ' αυτά τα χώματα ο παππούς μου, ο Αντρανίκ, αισθάνθηκε ελεύθερος! Αυτά τα χώματα λεύτερους μας έκαναν, λεύτερα θα τα κρατήσουμε.

Λεύτερη τη βρήκαμε τούτη τη γη, λεύτερη θα την αφήσουμε. Ακόμη κι αν μείνουμε οι τελευταίοι, εμείς δε θα ξεχάσουμε. Αυτή η αγκαλιά μας βύζαξε, γι'αυτή και θα 'ποθάνουμε.

Ούτε να μας καλέσει δε θα χρειαστεί. 'Κει θα'μαστε πριν σαλπίσει.

Οι Γερμανοί σήμερα ανάβουν χιλιάδες κεριά στη μνήμη των δικών τους θυμάτων.
Είναι σημαντική η αναγνώριση και η συγγνώμη. Αυτό ξεπλένει τη ντροπή τους.

Τη δική τους ντροπή, οι Τούρκοι, δε θέλησαν να την ξεπλύνουν.
Κεριά δε θα ανάψουν στην Άγκυρα και στην Κωνσταντινούπολη.

Δεν πειράζει...
θα τα ανάψουμε εμείς, όταν σιμώσει η ώρα.
Μια και καλή!

ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΙ ΝΑ 'ΝΑΙ, ΣΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ, ΟΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΙ ΤΟΥ ΧΘΕΣ,

ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΝΗΤΕΣ ΣΗΜΕΡΑ.

ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΣ Ο ΚΑΘΕ ΦΑΣΙΣΤΑΣ.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ευαγγελος Αγορου είπε...

Χαιρετω τον Αντρανικ τον Νεοτερο..ειχες καλο Παππου Ανδρεα.. πολλες φορες πιτσιρικια οντες κι ατασθαλουντες ..ακομα και με την σιωπη του μας εβαζε σε ταξη.Αυτη τη φορα σου γραφω για να διατυπωσω την συγκινηση μεν αλλα και το ευγε μου.Μεσα σε λιγες γραμμες με ουσια και ποιητικο τροπο περιγραφεις τις Μαυρισμενες Μελανιες της Ιστοριας.Το δραμα των Εβραιων και τον ακομα μεχρι τα τωρα διωγμο του Αρμενικου Λαου.Οι Εβραιοι ελιτ..μαλλον τιποτα δε διδαχτηκαν..σημερα ειναι αυτοι που φοραν τη Μποτα του Φασισμου.Ο ΟΗΕ και οι κυριαρχοι αυτης της Γης..σφυριζουν αδιαφορα για τα εγκληματα στη Γαζα και στο Αρτσαχ.Ποτε πια λες..αλλα στο ευρωπαικο εποικοδομημα κι αλλου..η λασπη απο αιμα και σαρκες σιγα μα σταθερα..ετοιμαζεται και καραδοκει.Αχνοφαινεται εντονα ο ζοφος..και οι ηγητορες Δημοκρατες παραδομενοι στην τυχοδιωκτικη νιρβανα τους..σπρωχνουν το Μελλον σε μακαβριες επαναληψεις της Ιστοριας.Γυρνωντας παλι στην μοναδικη περιγραφη σου..για λιγο ηταν σαν να εβλεπα τον Αντρανικ να πηδα αλαφιασμενος για ελευθερια απ το Πλοιο..και τα μελανιασμενα ποδια των παιδιων να κατεβαινουν απ τα βαγονια και να παταν στο Αγιο Χιονι.Ενωνω τη φωνη μου με σενα και...ΠΟΤΕ ΠΙΑ.. ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ !

Ανδρέας Τσιφτσιάν είπε...

(μέρος πρώτο)
Για σου Βαγγέλη,

ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια στον παππού μου. Ήταν ένας φιλήσυχος, άγιος άνθρωπος. Αισθάνομαι την ανάγκη να τον μνημονεύω. Διέφυγε, κάνοντας τον δρόμο από το Ερζερούμ στην Πόλη με τα πόδια, 12 χρονών, αφού βρήκε ακέφαλα τα σώματα των γονιών του.

Πριν από αυτόν δεν ξέρουμε τίποτα για 'μας. Δεν υπάρχει γενεαλογικό δέντρο. Μόνο τα ονόματα των γονιών και των αδερφών του. Εκεί "σταματάει" και η γνώση μας, ποιά ήταν η οικογένειά του. Φυσικά δεν υπάρχουν αρχεία στη σημερινή Τουρκία. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι η περιουσία τους ήταν αμύθητη. Η γιαγιά μου εδώ, στα Σέρβια, κι αυτή ορφανή, στο ορφανοτροφείο.

Ο κόσμος είναι τόσο ρευστός, όσο ποτέ. Θυμίζει "προεργασία" πριν το μεγάλο ξέσπασμα. Ο πόλεμος είναι πια μία πραγματικότητα και τρόπος εύρεσης λύσεων μετά από μεγάλη περίοδο ειρήνης και χτυπάει την πόρτα μας. Οι μεγάλοι "παίχτες" προσπαθούν να κατοχυρώσουν ζωτικούς χώρους και ανασυντονίζουν συμμαχίες.

Η Τουρκία αποθρασύνεται και διεκδικεί ρόλο περιφερειακής δύναμης. Δε βλέπει το εαυτό της πια ως μέρος μιας συμμαχίας, αλλά έχει "αυτονομηθεί" και διεκδικεί να είναι η ίδια ξεχωριστό και ανεξάρτητο "κέντρο βάρους" στη διελκυστίνδα δυνάμεων. Αυτός ο ηγετικός, περιφερειακός της ρόλος απαιτεί δορυφοροποίηση των γειτόνων της ως μέρος της δικής της ζώνης επιρροής.

Είπα πριν, ότι ο πόλεμος θεωρείται (ξανά) ως ένας αποτελεσματικός τρόπος εύρεσης λύσεων. Οτιδήποτε άλλο θεωρείται συμβιβασμός με χάσιμο χρόνου. Ο επόμενος πόλεμος θα είναι Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας. Θα μιλούσα και για Ελλάδα και για Κύπρο, αλλά δε θέλω να σε τρομάξω. Εμείς θα προσπαθήσουμε να τον αποφύγουμε δίνοντας ό,τι μας ζητήσουν.

Ανδρέας Τσιφτσιάν είπε...

(μέρος δεύτερο)
Τί είναι όμως φασισμός;

Χρησιμοποιούμε πολλές φορές τη λέξη, χωρίς όμως να έχουμε ακριβή επίγνωση της σημασίας της.

Φασισμός (και η έτερη ιδεολογία του, ο ναζισμός) είναι η ιδεολογία που θεωρεί ότι όλες οι διαφορές λύνονται με τη βία.

Ο ρατσισμός είναι η απόρροια αυτής της βασικής θέσης, έπεται ως συνέπεια, δηλαδή εκδηλώνεται ως αποτέλεσμα. Έτσι, μοιραία, όταν υπάρχει ανισορροπία δυνάμεων και δημιουργείται σχέση ισχυρού και ανίσχυρου, ο ισχυρός θα θελήσει να λύσει τη διαφορά με τη βία, άρα θα επιτεθεί.

Ο φασισμός δηλαδή είναι η νέα πραγματικότητα, αν και εκδηλώνεται κεκαλυμμένα. Το αβγό του φιδιού εκκολάπτεται και η φιδομάνα βρίσκεται ξανά σε οργασμό.


Γι'αυτό οι εθνομηδενιστές δε θα καταλάβουν ποτέ ότι όλοι εμείς, οι οποίοι εκδηλωνόμαστε πχ υπέρ των αμυντικών εξοπλισμών, δεν είμαστε πολεμοχαρείς, αλλά απλώς δε θέλουμε να χαθεί η ισορροπία υπέρ φασιστικών, ιμπεριαλιστικών δυνάμεων που σήκωσαν μπαϊράκι στον μεγαλοιεδατισμό τους.



Τα πράγματα όμως σήμερα γίνονται ακόμα πιο περίπλοκα, διότι η Δύση πνέει τα λοίσθια και αναθεωρεί τις αρχές του αστικού κράτους. Αντικαθιστά δηλαδή, την ηγεμονία της πολιτικής από την ηγεμονία της οικονομίας. Όχι πια οι λαοί, αλλά οι τράπεζες, οι αγορές, μια "εξειδικευμένη" ελίτ "ειδημόνων" που ξέρει καλύτερα τί είναι το καλύτερο για εμάς, χωρίς εμάς, θα λαμβάνει τις αποφάσεις για την "ευρυθμία και σταθερότητα του συστήματος", με βάση αμιγώς οικονομικά και όχι πια κοινωνικά, κριτήρια. Μόνο το ΚΚΕ το έχει καταλάβει αυτό. Μπορεί να διαφωνούμε σε πολλά σημεία, αλλά είναι το μόνο κόμμα που καταλαβαίνει τί συμβαίνει με τη δικαιωματιστική υστερία που επικρατεί σήμερα. Η μετα-αριστερά, δυστυχώς, είναι στον κόσμο της.

Οτιδήποτε θα θεωρείται πρόσχωμα (εθνική ή ταξική συνείδηση) θα εκτελείται.

Η woke κουλτούρα είναι το εργαλείο επιβολής των νέων "αξιών" προς αναθεώρηση των παλαιών, είναι εργαλείο του νεοφιλελευθερισμού της παγκοσμιοποίησης. Οι ΛΟΑΤΚΙ (οι δήθεν αντίφα) τί νομίζεις πχ ότι κάνουν; Οριζοντιοποιούν τη μέχρι τώρα κάθετη κοινωνική πυραμίδα! Δηλαδή, ο αγώνας δε γίνεται πια μεταξύ προνομιούχων και φτωχοποιημένων πολιτών, αλλά μεταξύ συντεχνιακών κοινωνικών ομάδων (που αυτοαποκαλούνται "μειονότητες") και όλων των υπολοίπων, χωρίς όμως ταξική διαβάθμιση πια. Δεν υπάρχουν πλούσιοι και φτωχοί πια, υπάρχουμε εμείς, οι (αυθαιρέτως αυτοαποκαλούμενες) "μειονότητες" και οι άλλοι. Στο πλαίσιο δηλαδή της μετάλλαξης του αστικού κράτους, καταστρατηγείται ο κοινωνικός αγώνας των δικαιωμάτων και αντικαθίσταται από αυτόν για δικαιωματισμούς. Ο νεοφιλελευθερισμός δείχνει τα δόντια του.

Ανδρέας Τσιφτσιάν είπε...

(μέρος τρίτο)
Τί θέλω να πω και τί σχέση έχουν αυτά με τον φασισμό;

Θα έρθει σύντομα η στιγμή, όπου οι φασίστες θα ξέρουν τον λόγο για τον οποίον πολεμούν, ενώ εμείς, όχι! Εμείς δε θα ξέρουμε, τί τελικά είναι αυτό, το οποίο υπερασπιζόμαστε. Αυτό που είναι ή αυτό που νομίζουμε ότι είναι; Αυτό για το οποίο θα πολεμάμε, θα έχει μεταλλαχθεί, θα έχει αλλοιωθεί, θα έχει μετουσιωθεί, θα έχει εκμαυλιστεί, η δυτική δημοκρατία θα έχει παρενδυθεί σε τραβεστί κι εμείς θα νομίζουμε ότι πολεμάμε ακόμα για τον άνδρα πριν εγχειριστεί.

Μην πεις πάλι, ότι γράφω πολλά. Όποιος θέλει ανάλυση sms ας δει Λιάγκα και Μενεγάκη. Συνοπτικά στα είπα. Όποιος καταλάβει τα παραπάνω, θα καταλάβει για ποιον λόγο είναι πιθανότερο, ότι, αυτή τη φορά, τον επόμενο πόλεμο ενάντια στον φασισμό, θα τον χάσουμε!


Δε θα ξέρουμε για ποιον λόγο θα πρέπει να τον πολεμήσουμε. Κι όποιος δεν ξέρει για ποιον λόγο πολεμά, χάνει. Μη σου πω ότι θα τον δεχτούμε και ως σωτήρα!

Όποιος καταλάβει τα παραπάνω, θα καταλάβει αυτό που έλεγε ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Δημήτρης Γληνός, ο Γιάννης Ρίτσος, ο Γρηγόρης Λαμπράκης, ο Μαρίνος Αντύπας, ο Σταύρος Καλλέργης κοκ, ότι εθνική και ταξική συνείδηση είναι έννοιες ομοούσιες, αχώριστες κι αδιαίρετες.

Κάποιοι πανάσχετοι με λένε "συντηρητικό", επειδή έχω σαφή άποψη εναντίον του δικαιωματισμού της woke κουλτούρας και της θολοκουλτούρας της πολιτικής ορθότητας, επειδή υπερασπίζομαι την εθνική μου συνείδηση κι ένα σύστημα αξιών.

Τους λέω: Μα το αντίθετο είμαι, ηλίθιοι! Άμυαλοι και αφελείς που γκρεμίζετε τα τείχη για τον δούρειο ίππο που υποτίθεται πολεμάτε.

Ξανά:
ΗΛΙΘΙΟΙ!

Ευαγγελος Αγορου είπε...

Αγαπητε Ανδρεα Γεια σου.Με αφορμη την φωταγωγηση της Βουλης για το Ολοκαυτωμα..πολυ καλα εκανες και διατυπωσες τις σχετικες αποψεις και ειδικωτερα για τον Ρατσισμο-Φασισμο.Εγραψα προς επαινον σου και καποιες δικες μου αναποφευκτες λιγες αραδες.Με τις φρεσκες απαντησεις σου ηδη απο την προηγουμενη αναφορα επρεπε να ειχες καταλαβει..οτι συμφωνω στα πλειστα.Ομως θαταν ανοστο και παραλειψη μου να μη πω τις καλοπροαιρετες ενστασεις μου και τυχον διαφωνιες.Ενω εντοπιζεις επαρκως το προβλημα..τα παγκοσμια και Τουρκικα τεκμαινομενα..στ αλλα παλι τσουβαλιαζεις τους παντες και καθαριζεις ονοματιζοντας τους αοριστα Δικαιωματιστες..δηλαδη πχ οι διαφωνουντες στους αλογιστους-αχρειαστους-ασχετους-επιβαλλομενους-μιζαδορικους κλπ εξοπλισμους..ειναι δικαιωματιστες με την λαθος εννοια ?κατι ακουω οτι θα υπαρξει πληρης αναδιοργανωση και αλλαγες στις Ενοπλες Δυναμεις..και σωστα,μεχρι τα τωρα ολα καλως καμωμενα ηταν ?η παιζεται μπιλιαρδο στις πλατες του Λαου?Μιλας απευθυνομενος σε μενα και λες οσοι θελουν sms..κλπ δε νομιζω να σου παρηγγειλα καμια αναλυση Αντρεα..απλα με το θαρρος σου ειχα πει..οτι τα λιγα..κατ εμε παντα κι αφορουσε εμενα αυτο..τα θεωρω πιο βατα και ουσια.Αναφερεσαι στις παρακαταθηκες σημαντικων Ανθρωπων και στη σωστη ματια του ΚΚΕ..και συμφωνω πληρως.Ομως το κλεισιμο σου θαπρεπε..σορυ.να το αποφυγεις..οχι οτι δεν υπαρχουμε σχεδον ολοι.. ως ηλιθιοι σε τουτο τον κοσμο..μα το απολυτο συνορευει με αυτα που προσαπτουμε σε αυτους που κατακεραυνωνουμε.Ακομα κι ο Λιαντινης το υφος αυτο το ψιλοαπεφευγε στα γραπτα..το προτιμουσε ενωπιος ενωπιων.Ασε που και οι Ηλιθιοι..στοχα ξαναγραψει ειναι χρησιμοι για το Σασμαν του εποικοδομηματος..βλεπε Ευαγγελος Λεμπεσης σχετικο Βιβλιο.Πριν τον Γληνο και αλλους..υπηρξε ενας πιο Αρχαιος που ειχε πει το :Μηδενι συμφοραν ονειδισης..κοινη γαρ η τυχη και το Μελλον αορατον. Σε Χαιρετω..νασαι καλα !

Ανδρέας Τσιφτσιάν είπε...

Αγαπητέ Βαγγέλη,

η επανάσταση εναντίον της βλακείας ξεκίνησε και με τη βλακεία δε συμβιβάζομαι.
Επίσης, η Δημοκρατία είναι και νοοτροπία. Και ως Δημοκράτης συνομιλώ και ανταλλάσσω με κάθε άνθρωπο, διότι από όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτου μορφωτικού επιπέδου, έχω μάθει κάτι. Και πρώτα απ'όλα από τους ίδιους τους γονιείς μου, τα περισσότερα και σημαντικότερα. Δεν τα τα παρήγγειλα. Για να αποκτήσεις κρίση, το σημαντικότερο όργανο του ανθρώπου, πέρα από το διάβασμα, είναι το αυτί.

Ευαγγελος Αγορου είπε...

Φιλτατε ασυγκρατητε Ανδρεα..γραφεις κατι..σχολιαζω μετ επαινων τις αποψεις σου..διαφωνωντας καπου..αν μου το επιτρεπει η αφεντια σου..αφεριμ αφεντη..και τεχνιεντως παλι απ τα λιγα που παραθετω..εντρυφεις αγαρμπα και μονοχνωτα σε κατι που ακροθιγως διατυπωσα.Η ταμπακιερα ξανα στο πυρ το εξωτερον!Τωρα ποθεν προκυπτει ο λογος περι βλακειας..επιτρεψε μου να πω οτι η οποια συνομιλια μας δε συνιστα δικαιωμα προσβλητικων υπονοουμενων απροσκλητως για ημας τους κοινους ηλιθιους θνητους..και το φιλοθεαμον εν γενει κοινο.Ενα ιδιον βουλιμικης επιβολης και επαρσης ειναι το να κουνας το δαχτυλο ουχι μονο στους αλλους..μα στην ιδια την Ιστορια.Δεν αμφισβητησα τις γνωσεις σου..κοπιαζουσες η παραγγηλμενες..και ημεις δε φυτρωσαμε ως αγγουρια.. επισημανση εκανα στο απροσκλητο κατεβατο σου..σε μια λιτη θετικη δι εσε παρεμβαση.Πραγμα που δεν σκοπευω να ξανακανω..γιατι μαλλον διαφερουν οι προθεσεις μας ..δεν θελω να χαλασουμε τις καρδιες μας προτου καν συναντηθουμε. Ο Αρχαιος που ανεφερα στο σχολιο μου πριν..ειχε πει και το:Φρονησεις μεν μηδεποτε επι σεαυτω Μεγα..αλλα μηδε καταφρονησεις σεαυτω.Φτανουν αι περαιτερω αναλυσεις λοιπον..προτου τουλαχιστον δε γινουν αι απαραιτηται συστασεις.Σε χαιρετω..νασαι καλα.

Το Προφίλ μας