Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 19 Μαΐου 2021

Δωρεάν πρόγραμμα κατάρτισης σε θέματα αγροκυκλικότητας στη Δυτική Μακεδονία


O Οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Cluster Βιοοικονομίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας (CluBE), την Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας
και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, προσφέρουν δωρεάν πρόγραμμα κατάρτισης και συμβουλευτικής με θέμα «Αγροκυκλικότητα: Εφαρμογές στη Γεωργία».

 

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 80 νέους επαγγελματίες και ανέργους από τη Δυτική Μακεδονία που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στον αγροδιατροφικό τομέα αλλά και σε επαγγελματίες αγρότες της περιοχής που θέλουν να λάβουν εξειδικευμένη κατάρτιση σε θέματα αγροκυκλικότητας.

 

Η εκπαίδευση αποτελείται από 4 διακριτές ενότητες, που αντιστοιχούν στους κλάδους της δενδροκομίας, της αμπελουργίας, των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών και της μελισσοκομίας. Οι ωφελούμενοι κάθε ενότητας θα είναι 20 και θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μία πλήρη εκπαίδευση στη θεματική που θα παρακολουθήσουν.

 

Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να παρακολουθήσουν 31 ώρες θεωρητικής εκπαίδευσης (εξ αποστάσεως εκπαίδευση) και 31 ώρες βιωματικής εκπαίδευσης και συμβουλευτικής για την οργάνωση και υλοποίηση των επιχειρηματικών ιδεών τους. Η συνολική διάρκεια του προγράμματος είναι 12 μήνες και οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαιώσεις παρακολούθησης μετά την ολοκλήρωσή του.

 

To συγκεκριμένο πρόγραμμα κατάρτισης εντάσσεται στον 4ο κύκλο δωρεάν προγραμμάτων κατάρτισης και συμβουλευτικής, τον οποίο ο οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» θα υλοποιήσει σε σύμπραξη με μια πλειάδα σημαντικών φορέων και ιδρυμάτων από το οικοσύστημα της αγροδιατροφής.

 

To πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από τον οργανισμό «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους έως τις 13 Ιουνίου.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τις προϋποθέσεις συμμετοχής εδώ.

 

 

#ΤΕΛΟΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επικοινωνία για τα Μ.Μ.Ε.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε:

 

Αναστασία Ψωμά

Communication and Marketing Manager

Νέα Γεωργία Νέα Γενιά

Τηλ: +30 2310 471 292

Κιν: +30 6974 087 244

email: anastasia@generationag.org

 

 

Σημειώσεις για τον εκδότη

 

Νέα Γεωργία Νέα Γενιά

 

Ο οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» στοχεύει στη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης και επιχειρηματικότητας για τους νέους στον κλάδο της αγροδιατροφής στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε με πρωτοβουλία και δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) στο πλαίσιο του προγράμματος Επανεκκίνηση και Ενίσχυση των Νέων. Από το 2018, έχει ωφελήσει πάνω από 3.500 νέους, υλοποιώντας προγράμματα ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού και ενίσχυσης της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας σε περισσότερα από 65 σημεία σε όλη την Ελλάδα.

 

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε το 2018, με επικεφαλής το Πανεπιστήμιο Rutgers (το κρατικό πανεπιστήμιο του Νιου Τζέρσεϋ), σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή. Τον Οκτώβριο του 2020, η πρωτοβουλία εξελίχθηκε σε αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με έδρα την Ελλάδα, επεκτείνοντας τις δραστηριότητες και το δίκτυο συνεργατών της, διατηρώντας παράλληλα τη στενή συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Rutgers ως στρατηγικό και τεχνικό σύμβουλο.

 

 

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) [(www.SNF.org)] είναι ένας από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς φιλανθρωπικούς οργανισμούς στον κόσμο και πραγματοποιεί δωρεές σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, στους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού, της παιδείας, της υγείας και του αθλητισμού, και της κοινωνικής πρόνοιας. Από το 1996, το ΙΣΝ έχει διαθέσει συνολικά άνω των $3.1 δισεκατομμυρίων, μέσω 4.900 και πλέον δωρεών σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, σε περισσότερες από 130 χώρες ανά τον κόσμο. Το ΙΣΝ ενισχύει οργανισμούς και προγράμματα, παγκοσμίως, που αναμένεται να επιφέρουν αισθητά, διαχρονικά και θετικά αποτελέσματα στην κοινωνία και επιδεικνύουν αποτελεσματική διοίκηση και σωστή διαχείριση.

 

Το Ίδρυμα στηρίζει επίσης προγράμματα που συμβάλλουν στη συνεργασία φορέων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ως αποτελεσματικά μέσα υποστήριξης του κοινού καλού.  



 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cluster Βιοοικονομίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας

Το Cluster Βιοοικονομίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας (CLuBE) αποτελεί μια πλατφόρμα συνεργασίας των τριών πυλώνων της περιφερειακής οικονομίας: του δημόσιου τομέα, της έρευνας και της επιχειρηματικότητας. Το CluBE στοχεύει στην ανάπτυξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και έρευνας και ανάπτυξης στους τομείς της βιοοικονομίας και του περιβάλλοντος, προκειμένου να ενισχύσει την πράσινη και κυκλική οικονομία στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τις γειτονικές της περιοχές. Επίσης, επιδιώκει την ανάπτυξη συνεργιών μεταξύ τοπικών και περιφερειακών φορέων και επιχειρήσεων, με στόχο την εισαγωγή και ανάπτυξη καινοτομίας στον τομέα και την αύξηση της προστιθέμενης αξίας του.

 

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ) είναι ένα περιφερειακό ίδρυμα με την κύρια πανεπιστημιούπολη στην Κοζάνη. Το ΠΔΜ υλοποιεί διάφορα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα τόσο ανεξάρτητα όσο και σε συνεργασία με άλλα ιδρύματα. Συνεργάζεται επίσης σε εθνικό και διεθνές επίπεδο με έναν σημαντικό αριθμό οργανισμών τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα για την υλοποίηση ερευνητικών και αναπτυξιακών έργων. Μια σημαντική δομή του ΠΔΜ είναι η Επιτροπή Έρευνας μέσω της οποίας πραγματοποιείται η υποβολή, διαχείριση και υλοποίηση προγραμμάτων (έρευνα, ανάπτυξη και εκπαίδευση κ.λπ.) Μέχρι σήμερα, Ο ΕΛΚΕ του ΠΔΜ έχει υλοποιήσει με επιτυχία περισσότερα από 260 έργα Εθνικής και Διεθνούς Χρηματοδότησης όπως Horizon, FP7, Interreg και Interreg Europe, Med, Life και Erasmus +.

Το Τμήμα Γεωπονίας (ΤΓ) του ΠΔΜ εδρεύει στη Φλώρινα και λειτουργεί με γνώμονα τις σύγχρονες ανάγκες όλων των εκφάνσεων της αγροτικής δραστηριότητας και παραγωγής τροφίμων στην Ελλάδα αλλά και τις απαιτήσεις της εγχώριας και ευρωπαϊκής αγοράς εργασίας για εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό μέσω της εκπαίδευσης και της έρευνας. Στο τμήμα υπηρετούν μέλη ΔΕΠ και έκτακτο Επιστημονικό προσωπικό με πλούσια εκπαιδευτική και ερευνητική εμπειρία που έχουν αναπτύξει σημαντικό αριθμό συνεργασιών με Ελληνικά και ξένα Ιδρύματα και Ερευνητικούς Φορείς στα πλαίσια εκπαιδευτικών και ερευνητικών δραστηριοτήτων. Το Τμήμα διαθέτει εκπαιδευτικές υποδομές και άρτια εξοπλισμένα εργαστήρια, σύγχρονο θερμοκήπιο και αγρόκτημα με αγροτικές καλλιέργειες και εκτροφές αγροτικών ζώων που έχουν επιτρέψει τον συντονισμό και την υλοποίηση με επιτυχία σημαντικού αριθμού ερευνητικών και εκπαιδευτικών έργων με χρηματοδότηση από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους με έμφαση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και προβλήματα του πρωτογενούς τομέα στη Δυτική Μακεδονία.

 

Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που ιδρύθηκε βάσει του Ν. 4384/2016. Από τους βασικούς στόχους της εταιρείας είναι η ανάδειξη, προβολή και προώθηση των αγροδιατροφικών προϊόντων που παράγονται στα διοικητικά όρια της Περιφέρειας, η βελτίωση και πιστοποίηση της ποιότητάς τους, οι συνέργειες με ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα, η οργάνωση προγραμμάτων κατάρτισης επαγγελματιών του αγροδιατροφικού κλάδου καθώς και η ενίσχυση της απασχόλησης και η συμβολή στην αύξηση των θέσεων εργασίας στον αγροτικό τομέα. Μέλη της εταιρείας είναι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, αγροτικοί και κτηνοτροφικοί συνεταιρισμοί καθώς και ιδιωτικές επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού κλάδου, προερχόμενες τόσο από την πρωτογενή παραγωγή όσο και από τη μεταποίηση. Η εταιρεία εδρεύει στο κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου Δυτικής-Μακεδονίας στην Κοζάνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας