Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019

Η “ιερή” δεκαπεντάδα του Τομ Φορντ

Η “αυθεντία” του στυλ βρίσκεται στους ανθρώπους εκείνους που διαθέτουν κουλτούρα, γνώση και εμπειρία, και φυσικά ένας από αυτούς είναι ο Τεξανός σχεδιαστής Τομ Φορντ, ο οποίος αποτελεί την επιτομή του σύγχρονου gentleman με την επώνυμη του μάρκα να είναι η τελευταία λέξη της σύγχρονης κομψότητας.
Είναι από τα μεγαλύτερα ονόματα στον χώρο της μόδας και σίγουρα έχει πολλά να σου διδάξει. Διάβασε τις παρακάτω συμβουλές του, που μπορεί να σου φαίνονται απλές, αλλά η αλήθεια είναι πως αποτελούν την “ιερή” δεκαπεντάδα του Αμερικανού μόδιστρου.
Έτσι λοιπόν, σύφωνα με τον Τομ Φορντ κάθε άντρας θα πρέπει έχει:
1. Ένα καλοραμένο μαύρο κοστούμι
Εκτός από κλασικό, αποτελεί κι εκείνο το κομμάτι που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο σε κάθε περίσταση που το black tie είναι ο κώδικας ενδυμασίας.
2. Ένα μαύρο τζιν
Επειδή είναι ένα βασικό κομμάτι της ανδρικής γκαρνταρόμπας και επειδή το λέει ο Τομ Φορντ.
3. Ένα κομψό blazer
Το blazer είναι η επιτομή της κομψότητας και του smart casual look. Αν δεν απαιτείται κοστούμι είναι η ιδανική επιλογή.
4. Ένα λευκό πουκάμισo
Όποιο και αν είναι το στυλ σου, το μόνο σίγουρο είναι ότι το πασπαρτού λευκό πουκάμισο μπορεί να συμβάλλει στην κομψότητά σου, ενώ σου προσφέρει ευελιξία κινήσεων και επιλογών, καθώς δεν υπάρχει χρώμα και σχέδιο γραβάτας που να μην του ταιριάζει.
5. Ένα ζευγάρι Oxfords
Τα Οxfords είναι το ιδανικό τελείωμα μιας επίσημης εμφάνισης. Είναι ένα παπούτσι που αξίζει να επενδύσεις χρήματα, καθώς δεν είναι τυχαία από τα πιο ποιοτικά και διαχρονικά υποδήματα. Σε μαύρο χρώμα απαραιτήτως.
6. Ένα ρολόι με μπρασελέ
 
Δηλαδή ένα όμορφο ρολόι με μπρασελέ, το οποίο μπορεί να φορεθεί με την ίδια ευκολία τόσο με τζιν και T-shirt όσο και με κοστούμι.
7. Πάντα καίνουργια εσώρουχα και κάλτσες
Κανένας άντρας που σέβεται τον εαυτό του δεν θα φορούσε εσώρουχο ή κάλτσες με τρύπες.
8. Ένα καλό άρωμα που γίνεται η “υπογραφή” σου
Αρώματα υπάρχουν πολλά, ελάχιστα όμως είναι εκείνα που ταιριάζουν με τη φυσική μυρωδιά του δέρματος σου και την αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο. Επειδή λοιπόν το άρωμα σου αποτελεί την “υπογραφή” σου, πρόσεξε καλά ποιο θα επιλέξεις.
9. Ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου
Είναι το μοναδικό αξεσουάρ που μπορεί να αναβαθμίσει το πρόσωπό σου. Αρκεί να έχεις επιλέξει ένα ζευγάρι που ταιριάζει με τα χαρακτηριστικά σου, αλλά και με το προσωπικό σου στυλ.
10. Ένα σμόκιν
 
Το κλασικό διαχρονικό μαύρο σμόκιν είναι συνήθως αυτό που προτιμούν οι περισσότεροι άντρες. Μπορεί τα κομμάτια που επιλέγουν οι διάσημοι ηθοποιοί να μην είναι για τις τσέπες μας, αλλά τουλάχιστον δείχνουν πως οι άντρες μπορούν να έχουν καλό γούστο.
11. Μια κουρευτική μηχανή για τα “δύσκολα”
Για τις ανεπιθύμητες τρίχες που πιθανόν να ξεπροβάλλουν από αυτιά και μύτη.
12. Καλή αίσθηση του χιούμορ
Δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο για να το αποκτήσεις, ωστόσο αξίζει να δουλέψεις το χιούμορ σου. Γιατί στην τελική, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από την ικανότητα εκείνου του τύπου που ξέρει να αυτοσαρκάζεται, αλλά να λέει και ένα επιτυχημένο αστείο.
13. Καθημερινή ενημέρωση
Είτε αγοράζοντας την εφημερίδα της αρεσκείας σου, είτε “σερφάροντας” στο διαδίκτυο, πρέπει να το κάνεις πάντα υπεύθυνα. Ο Τομ επιλέγει την εφημερίδα και όπως τονίζει “Το να είσαι ενημερωμένος για το τι συμβαίνει γύρω σου, δεν διευρύνει μόνο τους ορίζοντες σου, αλλά σε κάνει καλύτερο στην επικοινωνία με τους γύρω σου”.
14. Ένα χόμπι ή σπορ, το οποίο σου αρέσει και στο οποίο είσαι καλός
Τόσο ένα χόμπι, όσο και ένα σπορ, σε βγάζουν από την καθημερινή σου ρουτίνα, σου δίνουν ενέργεια και ζωντάνια, ανασύρουν στην επιφάνεια τα αθέατα ταλέντα σου, σου φτιάχνουν τη διάθεση και φυσικά το σώμα.
15. Όμορφο χαμόγελο
Επηρεάζει την καριέρα, την κοινωνική ζωή, την αυτοπεποίθηση, ακόμη και την νεότητα σου. Δεν είναι δύσκολο να το αποκτήσεις, αρκεί να φροντίζεις την στοματική υγιεινή σου.
 
Πηγή:  perpetual.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας