Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019

Κάτω από τη βάση βαθμολόγησαν οι σινεφίλ την ταινία του Γαβρά με τον Βαρουφάκη -«Μια βαρετή ταινία»

Πολύ χαμηλή βαθμολογία συγκεντρώνει η ταινία του Κώστα Γαβρά- που βασίζεται στο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη «Ενήλικες στο Δωμάτιο»- και που παρουσιάστηκε στο φεστιβάλ της Βενετίας.

Η βαθμολογία εμφανίζεται, στην ειδική πλατφόρμα για τους cinefile imdb και ήδη προκαλεί και πολιτική αντιπαράθεση. Πάντως και τα πρώτα σχόλια που δημοσιεύθηκαν στον διεθνή τύπο, δείχνουν ότι η ταινία έγινε δεκτή μάλλον μουδιασμένα από τους κριτικούς κινηματογράφου, που την παρακολούθησαν στην Βενετία και ορισμένοι την χαρακτηρίζουν βαρετή.

Η βαθμολογία πάντως που δημοσιεύεται στην ειδική πλατφόρμα imdb, όπου παρουσιάζεται η ταινία, οι συντελεστές της και εμφανίζεται και το σχετικό τρέιλερ, έχει βαθμολογία κάτω από 4, γεγονός που έχει προκαλέσει εντύπωση.
Σύμφωνα με ορισμένα έντυπα, όπως για την Εφημερίδα των Συντακτών, η χαμηλή βαθμολογία που παίρνει η ταινία του Γαβρά, δεν είναι αποτέλεσμα αθώας κριτικής, αλλά οργανωμένη καμπάνια από αντισύριζα κύκλους. Οπως αναφέρει το ρεπορτάζ «δεξιά τρόλ κάνουν υπερωρίες στο διαδίκτυο» και
υπάρχει «οργανωμένη προσπάθεια ώστε η ταινία να πατώσει στην βαθμολογία της πλατφόρμας imdb». Γράφει ακόμα ότι ξεκίνησε διαδικτυακή καμπάνια συλλογής υπογραφών ώστε να γίνει βιβλίο και το βιβλίο η «Τελευταία Μπλόφα» των Βαρβιτσιώτη- Δενδρινού και αναφέρει και σχετικό tweet του δημοσιογράφου Αρη Πορτοσάλτε.

    Το βιβλίο του Βαρουφάκη ( που προβάλλει τους τυχοδιωκτισμούς Τσίπρα 2015) χρηματοδοτήθηκε για να γίνει ταινία, μάλιστα.
    Χρηματοδότηση για την Τελευταία Μπλόφα των Βαρβιτσιώτη-Δενδρινού μπορεί να βρεθεί;
    Ωστε να γίνει ταινία:
    Η..πραγματική πραγματικότητα..
    — ArisPortosalte (@ArisPortosalte) September 1, 2019
Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας