Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019

«Ψίθυροι» για κατάργηση του ειδικού τιμολογίου που ισχύει για την περιοχή- Δεν τίθεται ζήτημα απαντά ο βουλευτής της ΝΔ Γ. Αμανατίδης

του Σωκράτη Μουτίδη από το ΧΡΟΝΟ Κοζάνης
Πληθαίνουν οι ψίθυροι που θέλουν την κυβέρνηση και το Υπουργείο Ενέργειας να προτίθενται να προχωρήσουν στην κατάργηση του ειδικού μειωμένου οικιακού τιμολογίου στους λογαριασμούς της ΔΕΗ στα νοικοκυριά της Δυτικής Μακεδονίας.
Ο σχεδιασμός του Υπουργείου για τη διάσωση της ΔΕΗ, οι αυξήσεις στα τιμολόγια και η μείωση των εκπτώσεων στους εργαζόμενους της ΔΕΗ προοιωνίζονται, όπως λένε οι φωνές, κατάργηση του ειδικού τιμολογίου που επωφελούνται οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου και
της Μεγαλόπολης τους τελευταίους μήνες.
«Νομίζω πως ότι είναι δίκαιο και ισχύει δυστυχώς μόνο τα τελευταία δύο χρόνια, ως πρωτοβουλία της δικής περιφερειακής αρχής και της προηγούμενης κυβέρνησης δεν μπορεί να τολμήσει κανείς να το καταργήσει. Είναι το ελάχιστο για μια περιοχή που έχει δώσει πάνω απο 125 δις στο εθνικό προϊόν με τη λειτουργία επί έξι δεκαετίες της ΔΕΗ, παίρνοντας τα ελάχιστα και καταστρέφοντας μαζί και το παραγωγικό της μοντέλο με την αποβιομηχάνιση και τη μονοκαλλιέργεια» ανέφερε ο πρώην Περιφερειάρχης Θόδωρος Καρυπίδης.
Ο κ. Καρυπίδης, επί θητείας του οποίου θεσπίστηκε το μειωμένο ρεύμα κατά 30% στα νοικοκυριά της Δυτικής Μακεδονίας, κάλεσε το νέο Περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη και τους βουλευτές της Δυτικής Μακεδονίας να κάνουν τα πάντα για να μη χαθεί αυτή η κατάκτηση και να προσπαθήσουν για την επέκταση του ειδικού τιμολογίου και στις επιχειρήσεις και μάλιστα σε ποσοστό 50%. Χαρακτήρισε την ανησυχία εύλογη υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων για την εξυγίανση της επιχείρησης, ενώ υπεραμύνθηκε των ενεργειών που έγιναν επί προηγούμενης κυβέρνησης και συμπλήρωσε πως θεωρεί ότι οι βουλευτές της Περιφέρειας θα υπερασπιστούν τα συμφέροντά της, καθώς γνωρίζουν καλά την πολιτική του ειδικού τιμολογίου.
Γ. Αμανατίδης: Ποτέ δεν τέθηκε το θέμα της κατάργησης του ειδικού τιμολογίου
Την ίδια ώρα ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Αμανατίδης, που γνωρίζει πολύ καλά το θέμα, καθώς «έτρεξε» το αίτημα ως διευθύνων σύμβουλος της ΑΝΚΟ με τον Θ. Καρυπίδη, δήλωσε πως ποτέ δεν τέθηκε το θέμα.
Ο κ. Αμανατίδης δηλώνει ξεκάθαρα ότι δεν ανησυχεί για την τύχη της συγκεκριμένης κατάκτησης για την περιοχή, «λέω με ασφάλεια ότι σε καμία κουβέντα που έγινε δεν τέθηκε το θέμα. Εμείς, ως βουλευτές της περιοχής, θέσαμε το ειδικό τιμολόγιο, ως κάτι που δικαιούται η περιοχή και νομίζω ότι καθώς εντάσσεται διακριτά στα τιμολόγια, δεν κινδυνεύει».
Μιλώντας για τα όσα ακούστηκαν στις σχετικές συζητήσεις στη Βουλή, τόνισε ότι η πώληση μονάδων δεν είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης, είναι όμως το κλείσιμο μονάδων που θα κριθεί απαραίτητο.
«Το εθνικό σχέδιο για το κλίμα, το προβλέπει και ζητήματα που έχουν σχέση με τη μείωση της παραγωγής με βάση το λιγνίτη, θα πρέπει να προωθηθούν όπως ορίζει και η σύμβαση των Παρισίων» ανέφερε ο κ. Αμανατίδης.
Σε σχέση με την άσχημη κατάσταση που βρίσκεται η ΔΕΗ, ο κ. Αμανατίδης τόνισε ότι στην περιοχή δεν έχουν σταλεί τα 100 εκ. του τοπικού πόρου, είναι απλήρωτοι εργολάβοι που συνεργάζονται με τη ΔΕΗ, ενώ παρατηρούνται καθυστερήσεις στην παραγωγική διαδικασία.
Τέλος, ο κ. Αμανατίδης δήλωσε πως είναι μονόδρομος η διάσωση της ΔΕΗ και δεν πρέπει κανείς να εθελοτυφλεί. «Έχουμε μέριμνα να μη μπει στο προσκήνιο η απόλυση εργαζομένων και η μείωση των μισθών» κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας