Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

Στα σχολεία της Νεάπολης και του Βοϊου 26 προσφυγόπουλα-Σε νηπιαγωγείο-δημοτικό και γυμνάσιο

Από το kozanimedia.gr
Τηρώντας κατά γράμμα τη σχετική νομοθεσία και πρόνοια για τους πρόσφυγες, σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης σχεδιάζουν τη φοίτηση προσφυγόπουλων που διαμένουν σε ξενοδοχείο της Νεάπολης σε σχολικές μονάδες της περιοχής.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Kozanimedia, πρόκειται περίπου για 25-26 παιδιά, νηπιαγωγείου, δημοτικού και λυκείου, τα οποία προγραμματίζεται να φοιτήσουν σε σχολεία της Νεάπολης ή άλλων περιοχών του Βοϊου μέχρι το τέλος του μήνα.

Οι φορείς της εκπαίδευσης σχεδιάζουν πρώτα ενημερωτικές συναντήσεις με το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας της Νεάπολης και ειδικά με τους γονείς των παιδιών που φοιτούν ήδη εκεί, ενώ έχει ενημερωθεί σχετικά και ο δήμαρχος Βοϊου Χρήστος Ζευκλής, με όλους τους εμπλεκόμενους να αναζητούν τις καλύτερες δυνατές λύσεις.
Να σημειωθεί πως τα προσφυγόπουλα που θα φοιτήσουν σε δημοτικό σχολείο προγραμματίζεται να φιλοξενηθούν σε δομή ωραρίου 2-6 το μεσημέρι, ενώ πιθανότατα ίδιες ώρες θα έχει και η δομή για τους μαθητές γυμνασίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας