Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 9 Ιουλίου 2019

Πρώτες σκέψεις – αντιδράσεις για τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019

Του Γιώργου Τζέλλου, Από το kozan.gr
Η Ν.Δ κέρδισε καθαρά, Αυτή ψήφισε ο λαός και όλα είναι σεβαστά. Να πούμε όμως ότι ψηφίστηκε και από ένα μέρος της κοινωνίας που δεν έμαθε ακριβώς ποτέ- και από άλλο ένα που ξέχασε- τις τεράστιες ευθύνες της παράταξης αυτής για τον εκτροχιασμό των δημόσιων οικονομικών την περίοδο 2004-2009 , που δημιούργησαν την κρίση και μας οδήγησαν στα μνημόνια κλπ. Εύχομαι τώρα να είναι διαφορετική και η διακυβέρνηση της να συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη, που όπως λέει είναι και ο κεντρικός της στόχος . Ενθυμούμενος όμως ότι στο τέλος και των τριών προηγούμενων κυβερνητικών περιόδων των ετών 1981-1993-2009 άφησε τεράστια χρέη και αρνητικούς οικονομικούς δείκτες, με κάνουν να είμαι επιφυλακτικός. Οψόμεθα….

2. Αν αφήσουμε κατά μέρος τους εγωισμούς πρέπει να παραδεχθούμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας αν και έχασαν τις εκλογές , αποδείχθηκαν πολύ δυνατοί , με απήχηση στο λαό και θεωρώ πως θα υπάρχουν και θα πρωταγωνιστούν για πάρα πολύ καιρό ακόμα.
3. Νομίζω πως μετά τα αποτελέσματα των εκλογών, ένα από τα κυρίαρχα μηνύματα που εκπέμπονται με ταχύτητα και με πολλαπλούς παραλήπτες είναι πως στο χώρο της κεντροαριστεράς χρειάζεται να δημιουργηθεί μια νέα, ενιαία, ευρεία και μεγάλη δημοκρατική παράταξη. Όσοι συμφωνούν πρέπει να βοηθήσουν.
Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας διακήρυξαν, ότι είναι διατιθεμένοι να αλλάξουν και οι ίδιοι για χάρη της ιδέας αυτής. .
Να δούμε πόσο ισχυρή θα είναι η ιδέα αυτή και τι απήχηση θα έχει…
4. Πάντως ξεχωριστή περίπτωση αποτελεί ανέκαθεν η γενέτειρα Αιανή. Οι αριστερές – κεντρώες -κεντροαριστερές δυνάμεις όλων των αποχρώσεων πήραν το 69% περίπου των ψήφων. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτος με 37,53%, το ΚΙΝΑΛ τρίτο με 14,25% , το ΚΚΕ τέταρτο με 9,47% κλπ. Η Ν.Δ. δεύτερη πήρε το 25,02% μόνο. Νομίζω είναι άξια μελέτης η περίπτωση της. Ωστόσο τα αποτελέσματα αποστομώνουν και τους πρόσφατους συκοφάντες ……..
5. Ομολογώ ότι στεναχωρήθηκα πάρα πολύ που δεν εκλέχθηκε ο ικανότερος, κατά την άποψη μου, υποψήφιος όλων των συνδυασμών , ο Πάρις ο Κουκουλόπουλος του ΚΙΝΑΛ. Θα ήταν χρήσιμος για το νομό και τη Δυτική Μακεδονία ακόμα και ως αντιπολιτευόμενος. Τι να πω;
6. Τέλος προβληματίστηκα και για το τι να έφταιξε για την εκλογική αποτυχία όλων των προηγούμενων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Λες και ήταν χωρίς έργο . Γνωρίζω καλά ότι δυο από αυτούς είχαν σημαντική παρουσία στη Βουλή και χειρίστηκαν με επιτυχία δύσκολα θέματα. Φαίνεται ότι το έργο αυτό δεν έφθανε ως πληροφορία στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ….. .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας