Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

Δεν μπορεί να κατεβάσει προϋπολογισμό ο Δ. Σερβίων-Βελβεντού – Kίνδυνος επιτροπείας

Η νέα αύξηση δημοτικών τελών στο δήμο Σερβίων –Βελβεντού δεν πέρασε , όπως ήταν αναμενόμενο μετά και τις περσινές αυξήσεις. Αυτή η εξέλιξη δυσκολεύει ιδιαιτέρως την σύνταξη ενός ισοσκελισμένου προϋπολογισμού με τον κίνδυνο της επιτροπείας για μία ακόμα χρονιά να είναι προ των θυρών.
Πέρα από τους λογαριασμούς ύδρευσης που δεν συγκεντρώθηκαν για να φέρουν και τα αναμενόμενα έσοδα στο δήμο, έρχονται συνεχώς δικαστικές αποφάσεις παρελθόντων ετών, οι οποίες είναι εκτελεστέες. Αφορούν υποθέσεις πριν από τη θητεία του Βασίλη Κωνσταντόπουλου, τις οποίες είναι εξαιρετικά δύσκολο να διαχειριστεί ο δήμος.

Μαζί με αυτές τα χρέη στη ΔΕΗ και τη ΔΙΑΔΥΜΑ είναι μεγάλα και οι δύο πια απαιτούν την καταβολή συγκεκριμένου ποσού ανά μήνα για να παρέχουν τις υπηρεσίες τους. Όλα αυτά καθιστούν τον προϋπολογισμό ελλειμματικό, γεγονός φυσικά που δεν είναι καθόλου ευχάριστο για κανέναν.
Ιωάννα Παπαδημητρίου
πηγή: prlogos.gr

aftodioikisi.gr

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μια χαρά πληρώνουμε τα τέλη καθαριότητας. Ποιος φταίει που αυτά τα λεφτά δεν πήγαν στην δίαδυμα; με αποτέλεσμα όπως ειπώθηκε στο δσ να γίνετε κατάσχεση από την επιχορήγηση και να πηγαίνει ο δημος σε επιτροπεια; ποιοι θα απαλλαγούν και πάλι καθε ευθυνης; πάλι κάνεις δεν φταιει;

Ανώνυμος είπε...

Το γράφει ότι είναι πριν από την θητεία σου. Πάντως έχω ακούσει δύο τρία χρόνια πριν στο λογιστήριο του δημου από υπάλληλο ο οποίος έλεγε σε έντονο ύφος ότι πρέπει να πληρώνονται τα παλιά χρέη πρωτα και από ότι φαίνεται αυτό δεν γινεται

Ανώνυμος είπε...

Β. Κωνσταντόπουλος

Η σύνταξη ισοσκελισμένου προϋπολογισμού έχει σχέση με τα έσοδα των δύο προηγούμενων ετών.
Ο δήμος Σερβίων-Βελβεντού έχει τρομακτική υστέρηση στα έσοδα ύδρευσης γιατί δεν έχει εκδώσει και φυσικά δεν έχει εισπράξει τα έσοδα ύδρευσης των ετών 2015, 2016, 2017, 2018, το ύψος των οποίων φθάνει τα 3,0 εκ ευρώ, με εισπρακτέα έσοδα πάνω από 2,0 εκ. ευρώ.
Επιπλέον αυτών ο δήμος δεν εισπράττει και άλλα έσοδα όπως απαιτεί ο νόμος (ενοίκια κ.λ.π)
Αυτά και όχι μόνο, είχαμε επισημάνει στην δημοτική αρχή, κατά την συζήτηση του προϋπολογισμού του 2017 και του 2018, οι οποίοι τελικά εγκρίθηκαν όντας ελλειμματικοί, παρά τις δικές μας αντιρρήσεις.
Είχαμε επίσης επισημάνει τότε ότι αν ο δήμος δεν προχωρήσει στην είσπραξη εσόδων από την ύδρευση θα υπάρξει αδυναμία σύνταξης του προϋπολογισμού του 2019.
Το οποίο και έγινε.
Όσον αφορά τις δήθεν δικαστικές δαπάνες για τις οφειλές της θητείας Κωνσταντόπουλου, αυτές, αν υπάρχουν, δεν επηρεάζουν την σύνταξη του προϋπολογισμού, γιατί οι δαπάνες αυτές είναι καταχωρημένες στο διπλογραφικό και δεν είναι πρόσθετες δαπάνες αλλά δαπάνες γνωστές από το 2014.

Ανώνυμος είπε...

Σιγα μην κατάλαβαν τι είπες Βασίλη. Εδω δεν κατάλαβαν το δούλεμα που τρώνε πέντε χρονια.

Ανώνυμος είπε...

Σαααακη τα νερά τα πλήρωσες;;;;;;; Δήμαρχος που χρωστά νερά στο δημο του. Μονο εδω.

Το Προφίλ μας