Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

ΣΕΕΝ Εργατική Αλληλεγγύη για το ατύχημα στην Καρδιά

                  ΒΑΡΥΣ Ο ΦΟΡΟΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
                          ΣΤΑ ΟΡΥΧΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΗ
 Να σταματήσει τώρα η θανάσιμη αδιαφορία για την ζωή των εργαζομένων
  Οι εργαζόμενοι δεν είναι αναλώσιμοι για την κρεατομηχανή του κέρδους
 Νέο εργατικό ατύχημα σημειώθηκε χθες στις 8.00 το απόγευμα της Τρίτης  στην αυλή του ΑΗΣ όταν απολήπτης κόπηκε στα δύο και κατέρρευσε τραυματίζοντας εγκλωβίζοντας  τους δύο εργαζόμενους που δούλευαν σε αυτό το μηχάνημα. με παρέμβαση της πυροσβεστικής οι δύο εργαζόμενοι απεγκλωβίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της περιοχής. Ευτυχώς  δεν
διατρέχει κίνδυνος για την ζωή τους και αποφευχθήκαν τα χειρότερα.
Τους    ευχόμαστε καλή ανάρρηση και βρεθούν σύντομα κοντά στις οικογένειές τους για να γιορτάσουν μαζί τα Χριστούγεννα.
Τα εργατικά ατυχήματα – εγκλήματα της εργοδοσίας και της αδιαφορίας για την ανθρώπινη ζωή από ΔΕΗ και εργολάβους συνεχίζονται και εντείνονται, κάνοντας τους εργαζόμενους της επιχείρησης και των εργολάβων να παίζουν την ζωή τους όταν πάνε για το μεροκάματο ρώσικη ρουλέτα.
Κάτω από την αδηφάγα βουλιμία της εργοδοσίας για λιγότερο κόστος και περισσότερο κέρδος, αφήνουν τους εργαζόμενους έκθετους σε κίνδυνο για την ίδια τους την ζωή.
Η έλλειψη προσωπικού στην επιχείρηση έχει σαν αποτέλεσμα την εντατικοποίηση της εργασίας για τους εργαζόμενους, την κακή συντήρηση του εξοπλισμού και την καταστρατήγηση των κανόνων ασφάλειας προσωπικού στην εργασία.
            Υπάρχουν πολλά  μηχανήματα σαν το συγκεκριμένο σε σταθμούς και ορυχεία που μετρούν πολλές δεκαετίες στην παραγωγή, έχουν σαραβαλιαστεί, και ενώ θα έπρεπε να  γίνει σε αυτά εδώ και πολλά χρόνια ανακατασκευή ή να είχαν αποσυρθεί, τα κρατούν σε λειτουργία  χωρίς τις απαιτούμενες συντηρήσεις, όπως όπως,   με έλλειψη προσωπικού αλλά και ανταλλακτικών, για να μειώσουν το κόστος. Αλλά παράλληλα να χαρίζουν εκατομμύρια στους ιδιώτες.
Πριν από λίγες μέρες διοίκηση, φορείς και συνδικάτα, όπως κάθε χρόνο, καμαρώνουν καταθέτοντας στεφάνια στο μνημείο των θανόντων εργαζομένων από εργατικά ατυχήματα και την ίδια στιγμή αδιαφορούν που μέσα στην παραγωγή οι εργαζόμενοι παίζουν την ζωή τους κορόνα γράμμα.
Στο πρώην πλέον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας τον οποίο ανακοίνωσαν ότι θα το μετατρέψουν σε κινηματογραφικό στούντιο μόνο ταινίες τρόμου μπορών να γυρίζουν γιατί όλες οι εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στην περιοχή είναι «στοιχειωμένα » από το αίμα των εργατών και καθημερινά στην πραγματικότητα εκτυλίσσεται τρόμος αγωνία και θρήνος για τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους
.
Επιτέλους η διοίκηση της ΔΕΗ θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της. Να σταματήσει αυτήν την άναρχη  καταστροφική και θανατηφόρα παραγωγική διαδικασία.
Τα συνδικάτα και εργαζόμενοι από την δική τους πλευρά θα πρέπει να αναλάβουμε τις δικές μας ευθύνες και να μην εθελοτυφλούμε σε αυτά τα προβλήματα, να πράξουμε ότι είναι δυνατόν ώστε να εμποδίσουμε την συνέχηση αυτής της κατάστασης.
Να μην κινδυνεύει η ζωή μας όταν πάμε για μεροκάματο
 Να μην χάσουμε και άλλους συναδέλφους.

                                        ΓΙΑΤΙ Η ΖΩΗ ΕΝΟΣ ΕΡΓΑΤΗ
             ΑΞΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΕΡΔΟΣ

Κοζάνη 12/12/2018



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας