Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Η Ζωή Παναγιωτίδου από τα Σέρβια, το αθέατο πρόσωπο πίσω από την παράδοση του νοσοκομειακού εξοπλισμού στο Μαμάτσειο

H Ζωή Παναγιωτίδου από τα Σέρβια είναι ο άνθρωπος που κινητοποίησε όλες τις διαδικασίες για να έρθει ο εξοπλισμός που παραδόθηκε την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018 στο Μαμάτσειο από τον ανθρωπιστικό οργανισμό ανθρωπιστικής βοήθειας «Salvation Army». Δεν μάθαμε ποτέ ότι υπήρχε κάποιο πρόσωπο πίσω από αυτή την προσπάθεια.
Η ίδια μίλησε στον «Πρωινό Λόγο»: «Πριν από οκτώ μήνες ο πατέρας μου νοσηλεύτηκε στην παθολογική και κατόπιν στη χειρουργική του Μαμάτσειου Νοοκομείου Κοζάνης. Το προσωπικό ήταν άψογο, γιατροί και νοσηλευτές. Παρατήρησα ότι τα κρεβάτια στην παθολογική ήταν καλά, όχι όμως και στην χειρουργική. Αποφάσισα τότε να απευθυνθώ στον οργανισμό «Salvation Army» της Σουηδίας, τον οποίο και γνώριζα από τις σπουδές μου εκεί στην πληροφορική.»

Η κα Παναγιωτίδου ήρθε σε επαφή με τον οργανισμό, ο οποίος αμέσως έδειξε θετική διάθεση για την παραχώρηση κρεβατιών, αρκεί να βρεθεί το ποσό των 3.500 ευρώ για την μεταφορά τους. Το 1ο ξεκίνημα έγινε από τον διευθυντή της χειρουργικής κλινικής τον κ. Κώστα Χατζημήσιο και το δεύτερο από τον κ.Αλέξανδρο Ρούση, αντιπεριφερειάρχη υγείας , ο οποίος κινήθηκε ταχύτατα. Το ποσό των 3.500 ευρώ πέρασε από την οικονομική επιτροπή και μέσα σε λίγες μέρες το υλικό έφτασε στην Κοζάνη.
«Ευχαριστώ ιδιαιτέρως τον κ. Ρούση και τον κ. Χατζημήσιο, αλλά και το διοικητή του Μαμάτσειου Νοσοκομείου» τόνισε η κα Παναγιωτίδου. Τα 736 δέματα περιελάμβαναν πέρα από τα 24 ηλεκτρικά κρεβάτια και τα 24 στρώματα, ηλεκτροκίνητα αμαξίδια, τουαλέτες για ΑμΕΑ, 4 lift, κλινοσκεπάσματα, 1 εξεταστικό κρεβάτι, χειρουργική λάμπα, τέσσερις ηλεκτρικές αναπηρικές πολυθρόνες και πλήθος νοσοκομειακού εξοπλισμού και υγειονομικού υλικού.
Όπως ανάφερε και η κα Παναγιωτίδου όταν φεύγει η αποστολή από τη Σουηδία είναι ολοκληρωμένη. «Ο ανθρωπιστικός λογαριασμός «Salvation Army» μαζεύει αντικείμενα από νοσοκομεία της Σουηδίας, τα επισκευάζει, τα περιποιείται και κατόπιν τα στέλνει σε χώρες που τα έχουν ανάγκη» .Παράδειγμα προς μίμηση.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

http://www.prlogos.gr

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια Ζωή!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

μπραβο σας κυρια!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ενα μπράβο είναι λίγο μπροστά στην βαθειά ανθρωπινη ενέργεια σου. Θερμά συγχαρητήρια . Γιάννης Λιακος.

Ανώνυμος είπε...

Ενα μπράβο είναι λίγο μπροστά στην βαθειά ανθρωπινη ενέργεια σου. Θερμά συγχαρητήρια . Γιάννης Λιακος.

Χιονία Ανδρεάδου είπε...

χίλια μπράβο στο κορίτσι μας που δείχνει σε όλους μας το δρόμο οτι τα ωραία και μεγάλα κατορθώνονται με πράξεις χωρίς λόγια. Σε ευχαριστούμε ΖΩΗ για το μάθημα ανθρωπιάς το οποίο τόσο πολύ το έχει σήμερα ανάγκη η κοινωνία μας

Το Προφίλ μας