Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018

Περί ιατρικού συνεδρίου στα Σέρβια

Του Σωκράτη Μπρουσιόβα
Το Σαββατοκύριακο διοργανώνεται στα Σέρβια πολυθεματικό ιατρικό συνέδριο, κάτι το οποίο έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία. Προς ενημέρωση όσων δημοτών ενδιαφέρονται, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω την θέση μου σαν δημοτικός σύμβουλος μιας και στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο της 30ης Νοεμβρίου πρότεινα την ακύρωση του.
Ήμουν από την αρχή αρνητικός στο ενδεχόμενο διεξαγωγής του, όχι γιατί δεν θεωρώ σημαντική την ενημέρωση των πολιτών για θέματα υγείας, ή επειδή δεν σέβομαι τους διακεκριμένους ομιλητές που θα το πλαισιώσουν. Διαφωνώ, γιατί για άλλη μια φορά η δημοτική αρχή αποτυγχάνει να αφουγκραστεί τα πραγματικά προβλήματα της περιοχής μας και να σεβαστεί τις ανάγκες των πολιτών.

Σε μια συνεδρίαση όπου συζητήθηκε άλλη μια τεράστια αύξηση δημοτικών τελών, όπου αναδείχθηκε και πάλι η εγκατάλειψη του δημοτικού ωδείου, όπου ενημερωθήκαμε ότι στα σχολεία η θέρμανση δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη, όπου δεν πήραμε ξεκάθαρη απάντηση αν ο δήμος είναι έτοιμος να εξυπηρετήσει τα ορεινά χωριά σε ενδεχόμενο χιονόπτωσης, όπου και πάλι φάνηκε πως θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα στην κατάρτιση του προϋπολογισμού, θεώρησα ότι η σωστή απόφαση θα ήταν αυτά τα 10.000€ που αποφάσισε ο δήμος να δώσει από το ήδη ελλιπές ταμείο του, να διατεθούν για την αντιμετώπιση αυτών των καθημερινών αλλά και περισσότερο ουσιαστικών, κατά την γνώμη
μου, προβλημάτων της περιοχής.
Επίσης δεν μας κατατέθηκε κανένα πλάνο και κανένα πρόγραμμα, ούτε κάποια ανάλυση για το πως ακριβώς θα διανεμηθούν αυτά τα χρήματα για την διεξαγωγή του συνεδρίου. Ούτε μας εξηγήθηκε πως ακριβώς θα συμμετάσχουν οι ιδιώτες χορηγοί και με ποιο αντίτιμο. Ούτε γιατί είναι απαραίτητη η συμμετοχή του Δήμου με αυτό το ποσό από την στιγμή που υπάρχουν ιδιώτες χορηγοί.
Αν ενδιαφερόταν πραγματικά η δημοτική αρχή για την ενημέρωση των πολιτών σε θέματα υγείας θα είχε συνεργαστεί κατά την διάρκεια της θητείας της με το κέντρο υγείας Σερβίων, αντί να το υποβαθμίζει προτείνοντας κοστοβόρα και αμφιβόλου αποτελέσματος κεπ υγείας, αλλά και με άλλους ιδιώτες ιατρούς για την διοργάνωση παρόμοιων δράσεων.
Αν ενδιαφερόταν πραγματικά η δημοτική αρχή για την προβολή του Δήμου, θα είχε σταθεί αρωγός σε όλες τις δράσεις των συλλόγων και θα τους υποστήριζε με κάθε μέσο στην προσπάθεια τους για την ανάδειξη των αξιοθέατων της περιοχής μας. Θα είχε πάρει έστω κάποια πρωτοβουλία προς την κατεύθυνση της τουριστικής ανάπτυξης.
Η έστω δεν θα διέσυρε επικοινωνιακά, καθημερινά, τον τόπο μας με τα καμώματα της.
Δυστυχώς, για άλλη μια φορά ο δήμαρχος διοργανώνει μια φιέστα με πραγματικό σκοπό την αυτοπροβολή του, αδιαφορώντας για τα μεγάλα προβλήματα του Δήμου μας.

https://www.facebook.com/sokratis.brousiovas

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης ας πιάσει δουλειά. Έλεγχος χρειάζεται.

Ανώνυμος είπε...

Εκείνος ο Κυριακιδης ειναι ενταξει; Έχει καταλάβει τι ρόλο βαράει ο γιατρος η τόσο πολυ του αρεσει το ανταυτου. Τι ζούμε ρε

Ανώνυμος είπε...

Θα μας αφήσουν κανένα ευρουλάκι ή θα πάρουν τα μπαγκάζια τους και θα φύγουν.
10.0000 + 3.800 ΠΕΔ + 3.0000 ΠΕ + Χορηγίες και όλα αυτά για να τους διαφημίσουμε στο Δήμο.
Δήμαρχε θέλουμε αναλυτικό λογαριασμό

Το Προφίλ μας