Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

Δες τι πρέπει να κάνεις για να μην πέσεις ποτέ θύμα μιας πλαστής ασφάλειας αυτοκινήτου

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις οδηγών που έχουν πληρώσει κανονικά για μια ασφάλεια αυτοκινήτου και όταν την χρειαστούν διαπιστώνουν πως έπεσαν θύματα απάτης, καθώς το συμβόλαιο που είχαν στα χέρια τους ήταν πλαστό. Οι απατεώνες ξέρουν να κρύβονται καλά, γι’ αυτό πριν προχωρήσετε στην τελική αγορά μιας ασφάλειας, φροντίστε να έχετε πάρει μερικά μέτρα από τα
παρακάτω ώστε να μην πέσετε ποτέ θύματα απάτης:
1. Προτιμήστε τις direct ασφάλειες αυτοκινήτου
Η direct ασφάλεια αυτοκινήτου, είναι ένας τύπος συμβολαίου που κλείνετε μόνοι σας είτε απευθείας από το site της εταιρείας, είτε από κάποια άλλη πλατφόρμα που συνεργάζεται με τις ασφαλιστικές και σας παρέχει μια πληθώρα συμβολαίων. Με αυτό τον τρόπο έχετε τον πλήρη έλεγχο σε όλη τη διαδικασία της αγοράς της ασφάλειας αυτοκινήτου.
2. Προτιμήστε γνωστές εταιρείες
Κλείστε την ασφάλεια αυτοκινήτου σας μόνο από γνωστές εταιρείες που βρίσκονται χρόνια στον κλάδο και οι οποίες σας εγγυώνται πως θα σταθούν δίπλα σας οποιαδήποτε στιγμή. Εταιρείες που δεν τις γνωρίζετε και δεν μπορείτε να βρείτε εύκολα πληροφορίες γι’ αυτές, το πιο πιθανό είναι να μην υπάρχουν και να είναι απάτες. Μια μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία πάντοτε παρέχει κάθε χρήσιμη πληροφορία όπως διεύθυνση γραφείων και τηλεφωνικό κέντρο και site της.
3. Αποφύγετε τους freelancers ασφαλιστές αν δεν τους γνωρίζετε
Αρκετές απάτες πάνω στον κλάδο της ασφάλειας αυτοκινήτου γίνονται από πρόσωπα που εμφανίζονται ως freelancer ασφαλιστές. Τα συγκεκριμένα άτομα είτε πλαστογραφούν άλλα συμβόλαια με τα στοιχεία σας, είτε συνεργάζονται με εταιρείες «φαντάσματα». Εάν έχετε έρθει σε επαφή με κάποια αντίστοιχη περίπτωση που σας φάνηκε περίεργη ή είστε θύμα, μη διστάσετε να καλέσετε τις αστυνομικές αρχές και να καταγγείλετε το περιστατικό.
4. Ελέγξτε online το συμβόλαιο σας
Εάν έχετε αγοράσει πρόσφατα μια ασφάλεια αυτοκινήτου και θέλετε να δείτε πως όντως το συμβόλαιο είναι νόμιμο, τότε θα πρέπει να επισκεφτείτε τη σελίδα του Ελληνικού Κέντρου Πληροφοριών (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ) όπου γίνεται δωρεάν διασταύρωση και έλεγχος της ασφάλειας αυτοκινήτου μονάχα με το ΑΦΚ και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος σας.
5. Ποτέ μην πληρώνετε αν δεν έχετε πάρει απόδειξη
Ποτέ μην δώσετε προκαταβολή, ούτε και να πληρώσετε αν δεν παραλάβετε απόδειξη η οποία παρέχει όλα τα στοιχεία του προσώπου ή της επιχείρησης που σας έκανε την ασφάλεια αυτοκινήτου.
6. Κάντε τις συναλλαγές σας ηλεκτρονικά
Αρκετές τράπεζες συνεργάζονται άμεσα με ασφαλιστικές εταιρείες ή πλατφόρμες που παρέχουν ασφαλιστικές λύσεις μέσα από την πλατφόρμα των ηλεκτρονικών συναλλαγών. Δείτε από εκεί πως μπορείτε να αγοράσετε ασφάλεια αυτοκινήτου χωρίς το φόβο εξαπάτησης



Πηγή: thestival.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας