Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού: Σε εξαγωγές το 50% της φετινής παραγωγής ροδάκινου

Μια καλή χρονιά είναι ο απολογισμός για τα ροδάκινα Velvita του ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού, όπως είπε, μιλώντας στην έγκυρη διεθνής ιστοσελίδα Freshplaza ο γενικός διευθυντής του συνεταιρισμού Ευθύμιος Μπαλάνης. Συγκεκριμένα ανέφερε πως «οι καιρικές συνθήκες ήταν πρόβλημα για εμάς, φέτος. Εξαιτίας των πολλών βροχοπτώσεων αυτήν τη σεζόν, είχαμε λιγότερη παραγωγή απ’ όση συνήθως, ακόμη και με πρωιμότερη έναρξη. Ωστόσο, οι τιμές ήταν καλύτερες από πέρσι,
συνεπώς συνολικά μιλάμε για μια καλή χρονιά. Η συγκομιδή θα συνεχιστεί μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου».
Τα Velvita, σύμφωνα με τον ίδιο, εξάγονται στην Ανατολική Ευρώπη, περισσότερο, όπως Σερβία, Ουκρανία, Τσεχία, Βουλγαρία και Πολωνία, και παρά τη μικρότερη φετινή παραγωγή, ο συνεταιρισμός θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στη ζήτηση, όπως πάντα. Ο ανταγωνισμός σε επίπεδο εξαγωγών προέρχεται κυρίως από την Ιταλίa και την Ισπανία.

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, ο ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού παράγει ροδάκινα για περισσότερο από 100 χρόνια, και έχει ξεχωρίσει για τη συσκευασία τους από το χωράφι αμέσως μόλις ωριμάσουν. Ακόμη, οι άνθρωποι του συνεταιρισμού είναι υπερήφανοι  για την εφαρμογή σύγχρονων και φιλικών προς το περιβάλλον καλλιεργητικών μεθόδων που εξασφαλίζουν την ποιότητα των ροδάκινων Velvita.

Πηγή: ypaithros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας