Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Eurovision: Ελλάδα & Κύπρος αντιμέτωπες απόψε -η Φουρέιρα βάζει φωτιά ως φαβορί για πρωτιά

Ώρα μηδέν για την Ελλάδα και την Κύπρο που έρχονται αντιμέτωπες απόψε στον πρώτο ημιτελικό του διαγωνισμού τραγουδιού Eurovision 2018 απόψε και όλοι μιλάνε για μια... φωτιά που έρχεται από τη Μεσόγειο.
Εκ διαμέτρου αντίθετες ως παρουσίες οι Γιάννα Τερζή και Ελένη Φουρέιρα θα φέρουν στην εντυπωσιακή σκηνή της Πορτογαλίας τα
μουσικά τους προϊόντα διεκδικώντας εντυπώσεις και την πολυπόθητη ψήφο για να περάσουν στον τελικό του Σαββάτου.
Τα τελευταία δημοσιεύματα των φαβορί για τη μεγάλη νίκη θέλουν τη συμμετοχή της Κύπρου να είναι η πλέον υποσχόμενη εξοστρακίζοντας το Ισραήλ από την πρωτιά στις αποδόσεις των στοιχημάτων του διαγωνισμού.
Τρεις μέρες πριν το “Fuego” της Ελένης Φουρέιρα βρισκόταν στην έκτη θέση των προγνωστικών. Μετά την εμφάνιση της στην τελευταία πρόβα της Δευτέρας η Κύπρος έβαλε "φωτιά" σε αντιπάλους και φιγουράρει ως φαβορί για τη νίκη.
Στον αποψινό πρώτο ημιτελικό θα διαγωνιστούν 19 χώρες. Ύστερα από κλήρωση η Ελλάδα, με την Γιάννα Τερζή και το τραγούδι "Όνειρό μου" θα εμφανιστεί στην 14η θέση, ενώ η Κύπρος, με την Ελένη Φουρέιρα και το τραγούδι "Fuego" θα εμφανιστεί τελευταία, δηλαδή στην 19η θέση.
Τη σκηνοθετική επιμέλεια της ελληνικής συμμετοχής έχει η Chali Jennings.
ΕΡΤ1 και  ΕΡΤHD θα μεταδώσουν τους δύο Ημιτελικούς την Τρίτη 8 Μαΐου και την Πέμπτη 10 Μαΐου, καθώς και τον Τελικό του 63ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, το Σάββατο 12 Μαΐου 2018 στις 22:00 σε απευθείας σύνδεση με την Altice Arena στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας.
Οι τρεις φάσεις του Διαγωνισμού θα μεταδοθούν και ραδιοφωνικά από το Δεύτερο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας, καθώς και διαδικτυακά από την υπηρεσία WebTV στο www.ert.gr.

Η σειρά εμφάνισης 

1. Αζερμπαϊτζάν
2. Ισλανδία
3. Αλβανία
4. Βέλγιο
5. Τσεχία
6. Λιθουανία
7. Ισραήλ
8. Λευκορωσία
9. Εσθονία
10. Βουλγαρία
11. ΠΓΔΜ
12. Κροατία
13. Αυστρία
14. Ελλάδα
15. Φινλανδία
16. Αρμενία
17. Ελβετία
18. Ιρλανδία
19. Κύπρος
Στον Α΄ Ημιτελικό –όπως και στον Τελικό– οι Έλληνες φίλοι του Διαγωνισμού έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν όποιο τραγούδι επιθυμούν εκτός από τη συμμετοχή της χώρας μας.


Οι τηλεθεατές μπορούν να ψηφίσουν αμέσως μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης όλων των τραγουδιών, σε χρονικό διάστημα που θα ανακοινωθεί στον "αέρα" από τους παρουσιαστές.
Την Πέμπτη 10 Μαΐου θα ακολουθήσει ο δεύτερος ημιτελικός με τη συμμετοχή 18 χωρών. Στον τελικό της 12ης Μαΐου θα συμμετάσχουν συνολικά 26 χώρες, εκ των οποίων οι είκοσι από τους δύο ημιτελικούς -δέκα από κάθε βραδιά- οι Big Five (Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία), καθώς και η διοργανώτρια Πορτογαλία.
Στον Τελικό της 12ης Μαΐου θα συμμετάσχουν συνολικά 26 χώρες.


Στην 63η Eurovision θα πάρουν μέρος 43 χώρες ισοφαρίζοντας το ρεκόρ των διαγωνισμών του 2008 και του 2011. Η Ρωσία θα επιστρέψει μετά από την αποχώρησή της το 2017. Για πρώτη χρονιά ύστερα από το 2011 καμία χώρα δεν αποχώρησε από τον διαγωνισμό.
Η Altice Arena, κατασκευάστηκε για την Παγκόσμια Έκθεση του 1998 (Expo ’98) και έχει χωρητικότητα 20.000 θεατών, κάνοντάς την, τον μεγαλύτερο κλειστό χώρο εκδηλώσεων στην Πορτογαλία και έναν από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη.

Πηγή: cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας