Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

ΠΑΜΕ: Ξεσηκωμός ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης Συλλαλητήριο την Παρασκευή 16/10 στις 19:30 στην κεντρική πλατεία Κοζάνης

Η «νέα» συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ φέρνει προς ψήφιση με τη μορφή κατεπείγοντος, το νέο πολυνομοσχέδιο που φέρνει ανατροπές στο ασφαλιστικό και ένταση της φοροκαταιγίδας.
Το πολυνομοσχέδιο αυτό, που έρχεται να συμπληρώσει τα δύο προηγούμενα αλλά και το τρίτο μνημόνιο, είναι ένας νέος κρίκος της επίθεσης διαρκείας κυβέρνησης, ΕΕ και κεφαλαίου απέναντι στα λαϊκά στρώματα.

Συγκεκριμένα με το νομοσχέδιο:
- Αυξάνονται τα όρια ηλικίας στα 67 έτη, ενώ στην περίπτωση των 40 χρόνων ασφάλισης το όριο συνταξιοδότησης είναι τα 62 έτη. Επίσης επιβάλλεται επιπλέον ποινή 10% στη σύνταξη για κάθε χρόνο συνταξιοδότησης πριν από τα 67 έτη. Παράλληλα με το νομοσχέδιο η κυβέρνηση δρομολογεί τη δραστική περικοπή που μπορεί να ξεπερνά το 20% των «πλούσιων» συντάξεων πάνω από τα 1000€.
- Αυξάνονται οι συντελεστές φορολόγησης για εισοδήματα από ενοίκια. Για εισόδημα έως 12.000 ευρώ ο συντελεστής αυξάνεται από το 11% στο 15% και για εισόδημα πάνω από 12.000 ευρώ αυξάνεται από το 33% στο 35%. Παράλληλα, καταργείται η δυνατότητας εκχώρησης ανείσπρακτων ενοικίων στο δημόσιο, δηλαδή οι ιδιοκτήτες θα πληρώνουν φόρο ακόμα και για ενοίκια που δεν εισπράττουν. 
- Για τον ΕΝΦΙΑ μειώνεται στο ένα ευρώ από τα πέντε ευρώ που ήταν μέχρι σήμερα το όριο για την παραγραφή της οφειλής. Το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ επιβάλλεται και σε παραδοσιακούς οικισμούς και ακίνητα άνω των 100 ετών.
- Για τους οφειλέτες που εντάχθηκαν στη ρύθμιση των 100 δόσεων το θεσμικό πλαίσιο γίνεται πιο αυστηρό.
- Προβλέπονται ποινές φυλάκισης και δέσμευση περιουσιακών στοιχείων για το αδίκημα της φοροδιαφυγής.
- Διαγράφονται τα χρέη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ προς τον ΟΣΕ και τα χρέη του ΟΣΕ προς το Δημόσιο, γεγονός που ανοίγει το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρόμων.

Το νομοσχέδιο συνεχίζει την προκλητική στήριξη στο μεγάλο κεφάλαιο περιλαμβάνοντας διατάξεις απαλλαγής του από εισφορές προς τους δήμους, ενώ την ίδια στιγμή κλιμακώνει τη φοροεπιδρομή στο λαό. Είναι απάτη η προσπάθεια της κυβέρνησης να εμφανίσει ως δικαιότερη κατανομή των βαρών το να πληρώνουν συνεχώς οι φτωχοί, αφού οι εξαθλιωμένοι δεν μπορούν να πληρώσουν. ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να οργανώσουμε και να κλιμακώσουμε την αντεπίθεσή μας απέναντι στην κυβέρνηση, ΕΕ, μονοπώλια που καταστρέφουν τη ζωή μας.
Καλούμε άμεσα όλα τα συνδικάτα, τα σωματεία, τους συλλόγους, να προετοιμαστούν για άμεση απάντηση, να παρθούν αποφάσεις από ΔΣ, να γίνουν γενικές συνελεύσεις και συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς.

Κλιμακώνουμε με συλλαλητήριο στις 22/10 και προετοιμασία γενικής πανεργατικής απεργίας στις 12 Νοέμβρη.

Κοζάνη 13/10/15

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας