Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Δ. Ζιούζιος (Γραμματέας Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Κοζάνης): «Κρατάμε ψηλά την ευθύνη, γιατί ευθύνη σημαίνει μέλλον».

 «Στη σημερινή εποχή όπου όλοι οι θεσμοί τείνουν να ισοπεδωθούν στο βωμό του προσωπικού κέρδους και του λαϊκισμού, το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται εδώ, η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ είναι εδώ, για να αποδείξει πως ένα μέλλον μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσα στο Ευρώ, μέσα στις ανεπτυγμένες χώρες, είναι εφικτό».
Αυτό τόνισε ο Γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Κοζάνης Δημήτρης Ζιούζιος παρουσιάζοντας σήμερα το ψηφοδέλτιο του κόμματος στην Π.Ε. Κοζάνης.
Ένα ψηφοδέλτιο που «απαρτίζεται από ανθρώπους ικανούς, έμπειρους, που συνδυάζει την πείρα και την ανανέωση. Ένα ψηφοδέλτιο ΝΙΚΗΣ και ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ».

                Ο Γραμματέας της Ν.Ε. παρουσίασε τις βασικές θέσεις του κόμματος και απαντώντας στα ερωτήματα γιατί ΠΑΣΟΚ, τοποθετήθηκε ως εξής: «Σήμερα το ερώτημα που μας απευθυνθούν είναι: Γιατί με το ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ σε αυτές τις πιο κρίσιμες μεταπολεμικές εκλογές;
 Γιατί το ΠΑΣΟΚ χάραξε την εθνική στρατηγική που κράτησε την χώρα όρθια και ζωντανή αυτά τα χρονιά της βαθειάς κρίσης. Μια στρατηγική στην όποια προσχώρησαν αργότερα η Νέα Δημοκρατία και για λίγο η ΔΗΜΑΡ.



Σε αυτές τις εκλογές δεν θα υπάρξει αυτοδυναμία, ούτε υπάρχει η πολυτέλεια δεύτερων εκλογών. Χρειάζεται λοιπόν μια ισχυρή δύναμη εθνικής σταθερότητας. Μια δύναμη που θα πιέσει για κυβέρνηση εθνικής ενότητας ή ευρέως συνασπισμού με σκοπό να  διασφαλίσει τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας. την παραμονή της στον σκληρό πυρήνα της ευρωζώνης, την έξοδο από το μνημόνιο με μιαασφαλή προληπτική γραμμή στήριξης, τις διαπραγματεύσεις για παραμετρικές αλλαγές που θα μειώνουν το χρέος, θα αυξήσουν την εθνική ασφάλεια και θα επιφέρουν την πολιτική και οικονομική σταθερότητα.
Αυτό το ρόλο μονό το ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ μπορεί έχει, με την σοβαρότητα και την ευθύνη που έδειξε τα τελευταία χρονιά.
Δεν μπορούν ούτε ετερόκλητα κόμματα από πρώην δημαρίτες, νεοφιλελεύθερους, εθνικιστές και πρώην κρατικούς λειτουργούς, ούτε κόμματα που εξυπηρετούν προσωπικά βίτσια να αποτελέσουν τον πυλώνα σταθερότητας που έχει ανάγκη η χώρα.
Το ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Παράταξη μπορεί να προωθήσει αυτές τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.
-Για ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης.
-Για μια παραγωγική και ανταγωνιστική οικονομία.
-Για συνταγματική αναθεώρηση, αλλαγή του εκλογικού νόμου, αλλαγή του πολιτικού συστήματος
-Για ριζική μεταρρύθμιση του κράτους.
-Για τα ανθρωπινά δικαιώματα, την πάλη κατά του ρατσισμού και του ναζισμού. για μια ισορροπημένη μεταναστευτική πολιτική
-Για την πάλη κατά της τρομοκρατίας και του φονταμενταλισμού.
- Για τον πολιτισμό και το περιβάλλον.
Με το ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ κρατάμε ψηλά την ευθύνη και ευθύνη σημαίνει πατρίδα, σημαίνει μέλλον!».  


                Ολόκληρη η ομιλία του Δημήτρη Ζιούζιου έχει ως εξής: «Σας καλωσορίζουμε σήμερα στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης. Ένα ψηφοδέλτιο που απαρτίζεται από ανθρώπους ικανούς, έμπειρους, που συνδυάζει την πείρα και την ανανέωση. Ένα ψηφοδέλτιο ΝΙΚΗΣ και ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ.
Στη σημερινή εποχή όπου όλοι οι θεσμοί τείνουν να ισοπεδωθούν στο βωμό του προσωπικού κέρδους και του λαϊκισμού, το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται εδώ, η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ είναι εδώ, για να αποδείξει πως ένα μέλλον μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσα στο Ευρώ, μέσα στις ανεπτυγμένες χώρες είναι εφικτό.
Η αλήθεια είναι πως μέχρι σήμερα δώσαμε έναν άνισο αγώνα. Μέχρι σήμερα παλέψαμε με όλες μας τις δυνάμεις, ματώσαμε, μας λοιδορήσαν αλλά δεν το βάζουμε κάτω. Στηρίζουμε την εθνική προσπάθεια για την ανασυγκρότηση της χώρας σε ένα ΝΕΟ περιβάλλον που διαρκώς αλλάζει.
Το ΠΑΣΟΚ από τον ίδρυση του, με την διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη του 1974 από τον Ανδρέα Παπανδρέου, είναι το ΚΙΝΗΜΑ των μεγάλων αλλαγών. Είναι το ΚΙΝΗΜΑ που τολμά, που προτείνει, που υπερασπίζεται τους μη προνομιούχους, που δημιούργησε και στηρίζει τις κοινωνικές δομές, υπερασπίζεται την δημοκρατία και την διαφορετικότητα του κάθε ανθρώπου.
Σήμερα, μπορεί κανείς να μας κατηγορήσει πως φύγαμε από αυτές τις αρχές, πως ξεχάσαμε τις ρίζες μας και τον λόγο της ίδρυσης μας.  Όμως, οι βουλευτές μας σήκωσαν το δυσβάσταχτο βάρος στην πλάτη τους, βρέθηκαν εκτεθειμένοι σε σκληρή κριτική. Πολλές φορές οι ίδιοι είχαν προβλήματα, αμφιβολίες συνειδησιακές για το εάν πρέπει να ψηφίσουν μέτρα σκληρά που ερχόντουσαν σε αντίθεση με τις πεποιθήσεις, αλλά και με τις πολιτικές του ΠΑΣΟΚ που επί 40 σχεδόν χρόνια αγωνίστηκε για να οικοδομηθεί ό,τι καλύτερο υπάρχει στον τόπο μας που είναι ένα ευρωπαϊκό κοινωνικό κράτος δικαίου.
Το κάναμε όμως αυτό γιατί είχαμε την ιστορική υποχρέωση να κρατήσουμε τη χώρα όρθια, προκειμένου να προστατεύσουμε τα μείζονα αγαθά. Αναγκαστήκαμε,  να πάρουμε δύσκολα οικονομικά μέτρα για να προστατεύσουμε τη χώρα, από τον όλεθρο, την καταστροφή, την ασύντακτη χρεωκοπία. ΟΧΙ μόνο την οικονομική αλλά την δημοκρατική, την κοινωνική και την αποφυγή διάλυση του ιδίου του κοινωνικού ιστού. Σήμερα, σε αυτούς απαντάμε πως επιλέξαμε τις πιο δύσκολες επιλογές, επιλογές που είχαν τεράστιο πολιτικό κόστος για να καταφέρουμε να μείνουμε μέσα στο Ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση στην εποχή της Παγκόσμιας Οικονομικής Κρίσης. Αυτές οι επιλογές προσφέρουν την ασφάλεια και μπορούν να εγγυηθούν ένα καλύτερο μέλλον. Ας μην γελιόμαστε, η θέση μας βρίσκεται μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μέσα στο Ευρώ. Εκεί βρίσκεται το συμφέρον του Έλληνα πολίτη στο σημερινό παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον. Οι θυσίες του ελληνικού λαού δείχνουν να πιάνουν τόπο.
Στις εκλογές στις 25 Ιανουαρίου, δεν καλούμαστε να εκλέξουμε ακόμα μία κυβέρνηση. Καλούμαστε να ορίσουμε την εθνική πορεία για πάρα πολλά χρόνια. Γιατί οι εκλογές αυτές είναι στρατηγικού χαρακτήρα. Έχει πολύ μεγάλη σημασία το ποιος θα είναι πρώτος και ποιος δεύτερος, αλλά ακόμη πιο μεγάλη σημασία έχει το ποιος θα είναι τρίτος. Το ποιος θα έχει την τρίτη εντολή, ποιος θα μπορέσει να παίξει πιο αποφασιστικά το ρόλο του εγγυητή όχι απλά της κυβερνητικής αλλά της εθνικής σταθερότητας. Έχοντας τη γνώση και την εμπειρία μπορούμε να διασφαλίσουμε το μέλλον, μπορούμε να είμαστε οι εγγυητές για την σταθερότητα σε ένα αβέβαιο περιβάλλον.
Το πραγματικό δίλημμα αυτών των εκλογών είναι εάν θα κάνουμε το ένα βήμα που απομένει μπροστά προκειμένου να ολοκληρώσουμε τη διαπραγμάτευση, να αλλάξουμε σελίδα, να μπούμε στο δρόμο της ομαλότητας σε σχέση με την Ευρώπη, τον κόσμο, τις αγορές, την προοπτική. Ή θα κάνουμε πολλά βήματα προς τα πίσω. Και κάθε βήμα προς τα πίσω στοιχίζει στον ελληνικό λαό, στοιχίζει σε κάθε οικογένεια, σε κάθε επιχείρηση, σε κάθε εργαζόμενο, σε κάθε άνεργο, σε κάθε επιχειρηματία. Στοιχίζει στη νέα γενιά.
Φίλες και φίλο, ως ΠΑΣΟΚ αποδεχθήκαμε τα όποια σφάλματα έγιναν κατά το παρελθόν και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που ακόμη και σήμερα συνεχίζουμε να αυτομαστιγωνόμαστε. Τέτοια αυτοκριτική δεν έχει γίνει από κανέναν άλλον και για κανέναν λόγο. Αυτοί που θα έπρεπε σήμερα να λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό για την πενταετία 2004-2009 σιωπούν εκκωφαντικά και ενώ πλέον έχουν έρθει στα δικά μας λόγια ξεχνούν το Ζάππειο και τις μεγάλες κουβέντες. Προσπαθούν βλέπετε να βγουν από το κάδρο αυτοί που ουσιαστικά μας έβαλαν στο μνημόνιο, μιας και όπως αποδείχθηκε ήταν μονόδρομος, και που μας έμπλεξαν σε περιπέτειες με τις διπλές εκλογές του 2012. Αυτοί σήμερα έρχονται να καρπωθούν στις πλάτες μας, όλα αυτά που εμείς μέχρι τώρα καταφέραμε. Όμως ο λαός έχει και νου και μνήμη.
Από την άλλη μεριά ο ΣΥΡΙΖΑ με τον λαϊκισμό προσπαθεί να ανεβάσει όσο περισσότερο τα ποσοστά του, τάζοντας σε όλους και τα πάντα. Προσποιούμενος τον προοδευτικό χώρο χρησιμοποιεί τακτικές που έχουν κλειδωθεί στο χρονοντούλαπο της ιστορίας σε μια απέλπιδα προσπάθεια για την πρώτη θέση. Αλήθεια, τι σημασία έχει η πρωτιά για την πρωτιά; Μια πρωτιά χωρίς ουσία και στηριζόμενη στον λαϊκισμό και το τάξιμο; Πόσο προοδευτικό είναι κάτι τέτοιο; Το τάξιμο όπως λέει και ο σοφός λαός είναι τζάμπα. Όταν θα έρθει όμως η ώρα της υλοποίησης όλων αυτών που τάζει τότε θα φανεί η γύμνια του.
Το ΠΑΣΟΚ με καθαρές κουβέντες και στάση ευθύνης, πρότεινε μια δύσκολη πορεία, αλλά σίγουρη για την έξοδο από το μνημόνιο και εγγυάται  την δημιουργία μιας κανονικής – σύγχρονης χώρας. Η ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης, η αλλαγή σελίδας που δεν είναι τυπική, αλλά είναι ουσιαστική, γιατί βγαίνουμε από το μνημόνιο και την ασφυκτική παρουσία της τρόικας. Ήδη είμαστε πολύ κοντά στο να βγούμε από το μνημόνιο μιας και το ευρωπαϊκό δάνειο που είναι το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος του δανείου, έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2014. Η χώρα δεν χρειάζεται νέο μνημόνιο γιατί μπορεί να χρηματοδοτήσει τις ανάγκες της από τις αγορές αρκεί να υπάρξει πολιτική σταθερότητα. Ο μεγάλος κίνδυνος αυτή τη στιγμή δεν είναι η οικονομική κρίση αλλά η πολιτική κρίση που μπορεί να τινάξει στην κυριολεξία τους κόπους ενός ολόκληρου λαού στον αέρα. 
Ζούμε μεγάλες στιγμές. Ένας κύκλος κλείνει και ένας νέος ανοίγει. Η αυριανή μέρα μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου μας φέρνει αντιμέτωπους με νέα ζητήματα, επανακαθορισμό της στάσης μας σε όσα ξέρουμε και γνωρίζουμε. Το ΠΑΣΟΚ, ως η Δημοκρατική Παράταξη διαχρονικά, οφείλει να είναι ο βασικός πυλώνας ανάπτυξης της κεντροαριστεράς. Μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες και με διάθεση ριζοσπαστικών αλλαγών, θα πρέπει να διαδραματίσει τον ρόλο για τον οποίο ιδρύθηκε προσανατολισμένο στα νέα δεδομένα που έχει ανάγκη η κοινωνία μας. Οι διαφορετικές απόψεις, ο διάλογος, η πολιτική δράση είναι από τα συστατικά στοιχεί του κινήματος που δεν φοβάται τις αλλαγές αλλά αντίθετα τις επιδιώκει. Για να έχουμε ένα ΠΑΣΟΚ ενωμένο και δυνατό απαιτούνται όλες οι κεντροαριστερές δυνάμεις να συσπειρωθούν και με πολιτικό και ουσιαστικό διάλογο να χαράξουν τη νέα πορεία που έχει ανάγκη ο τόπος μας. Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς.
Το ΠΑΣΟΚ δυστυχώς και αδίκως τα τελευταία χρόνια, είναι το κόμμα που έχει δεχθεί την μεγαλύτερη συκοφαντία για την ιστορία του και τον ρόλο που διαδραμάτισε στην ελληνική κοινωνία. Ξεχνούν εντέχνως την εδραίωση της Δημοκρατίας από το ΠΑΣΟΚ, το Εθνικό Σύστημα Υγείας, τα δικαιώματα των γυναικών,  τα μεγάλα τεχνικά έργα (δρόμους, λιμάνια, αεροδρόμια) , τις κοινωνικές δομές, τις βαθιές αλλαγές στην τοπική αυτοδιοίκηση, τον ΑΣΕΠ, την διαύγεια και άλλα τόσα πολλά τα οποία έκανε το ΠΑΣΟΚ.
Σήμερα όμως το ερώτημα που μας απευθυνθούν είναι: Γιατί με το ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ σε αυτές τις πιο κρίσιμες μεταπολεμικές εκλογές;
 Γιατί το ΠΑΣΟΚ χάραξε την εθνική στρατηγική που κράτησε την χώρα όρθια και ζωντανή αυτά τα χρονιά της βαθειάς κρίσης. Μια στρατηγική στην όποια προσχώρησαν αργότερα η Νέα Δημοκρατία και για λίγο η ΔΗΜΑΡ.
Σε αυτές τις εκλογές δεν θα υπάρξει αυτοδυναμία, ούτε υπάρχει η πολυτέλεια δεύτερων εκλογών. Χρειάζεται λοιπόν μια ισχυρήδύναμη εθνικής σταθερότητας. Μια δύναμη που θα πιέσει για κυβέρνηση εθνικής ενότητας ή ευρέως συνασπισμού με σκοπό να διασφαλίσει τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας. την παραμονή της στον σκληρό πυρήνα της ευρωζώνης, την έξοδο από το μνημόνιο με μια ασφαλή προληπτική γραμμή στήριξης, τις διαπραγματεύσεις για παραμετρικές αλλαγές που θα μειώνουν το χρέος, θα αυξήσουν την εθνική ασφάλεια και θα επιφέρουν την πολιτική και οικονομική σταθερότητα.
Αυτό το ρόλο μονό το ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ μπορεί έχει, με την σοβαρότητα και την ευθύνη που έδειξε τα τελευταία χρονιά.
Δεν μπορούν ούτε ετερόκλητα κόμματα από πρώην δημαρίτες, νεοφιλελεύθερους, εθνικιστές και πρώην κρατικούς λειτουργούς, ούτε κόμματα που εξυπηρετούν προσωπικά βίτσια να αποτελέσουν τον πυλώνα σταθερότητας που έχει ανάγκη η χώρα.
Το ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Παράταξη μπορεί να προωθήσει αυτές τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.
-Για ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης.
-Για μια παραγωγική και ανταγωνιστική οικονομία.
-Για συνταγματική αναθεώρηση, αλλαγή του εκλογικού νόμου, αλλαγή του πολιτικού συστήματος
-Για ριζική μεταρρύθμιση του κράτους.
-Για τα ανθρωπινά δικαιώματα, την πάλη κατά του ρατσισμού και του ναζισμού. για μια ισορροπημένη μεταναστευτική πολιτική
-Για την πάλη κατά της τρομοκρατίας και του φονταμενταλισμού.
- Για τον πολιτισμό και το περιβάλλον.
Με το ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ κρατάμε ψηλά την ευθύνη και ευθύνη σημαίνει πατρίδα, σημαίνει μέλλον!
Σε αυτό το σημείο να σας παρουσιάσω και το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ της  Περιφερειακή Ενότητας Κοζάνης:
ΕΥΡΙΝΙΑΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΚΟΚΚΑΝΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ
ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΙΣ
ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΠΑΠΑΧΑΡΙΣΙΟΥ ΜΑΚΗΣ
ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΧΑΤΖΟΓΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας