Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

10 λόγοι που πρέπει να ψηφίσεις ΓΑΠ και “το Κίνημα”, δαγκωτό!

Της Ιωάννα Τράντα – εκπαιδευτικός
Γιατί έχουμε σχεδόν μισή δεκαετία μέσα στην κρίση και τα μόνα πράγματα που πραγματικά άλλαξαν ήταν επί της διετίας του ΓΑΠ:
  1. Τότε έγινε η “Διαυγεια” και αρχίσαμε να μαθαίνουμε ποιός και πώς μπάνει και βγαίνει στο Δημόσιο.
  2. Tότε έγινε η ηλεκτρονική συνταγογράφηση και κόπηκαν τα ταξίδια/δώρα των γιατρών (από τις φαρμακευτικές) στις Κούβες και στις Ταϋλάνδες
  3. Τότε έγινε ο Καλλικράτης (με τα στραβά του και τ΄ ανάποδά του, δε λέω) αλλά τους 1000 δήμους τους έκανε 300, και τις 50 Νομαρχίες τις έκανε 13 Περιφέρειες, γλυτώνοντας ένα σωρό λεφτά που ξοδευόταν από εδώ κι από εκεί στους ΟΤΑ.
  4. Τότε ξεκίνησαν οι ηλεκτρονικές προμήθειες για το Δημόσιο, και κόπηκαν οι μίζες και τα δώρα, μιας και ότι θέλει πλέον να προμηθεύεται το Δημόσιο πρέπει πρώτα να το βγάζει σε ανοιχτό διαγωνισμό στο internet.
  5. Τότε ξεκίνησαν να δίνονται τα συγγράματα στους φοιτητές ηλεκτρονικά, στην ώρα τους και χωρίς το κόστος και τις μικρές περιουσίες που χρόνια δίναμε στα φωτοτυπάδικα για να έχουμε την ύλη της σχολής μας.
  6. Τότε έγινε πραγματική κουβέντα για τους μετανάστες και τον νόμο περι ιθαγένειας που δυστυχώς ΔΕΝ πέρασε, αλλά ήταν ο μοναδικός που πραγματικά έδειξε διάθεση να λύσει το πρόβλημα.
  7. Τότε έγινε πραγματική κουβέντα για τα κλειστά επαγγελμάτα (φαρμακεία, ταξί κτλ.), νόμος που δυστυχώς ΔΕΝ πέρασε, αλλά ήταν ο μοναδικός που πραγματικά έδειξε διάθεση να λύσει το πρόβλημα. Ποιός θα ξεχάσει άλλωστε τον Θύμιο των ταξιτζήδων και τις άναρθρες κραυγές του.
  8. Τότε κλείσανε το καναλιά που το κρατικό χρήμα συντηρούσε. Τότε έκλεισε ο Κουρής το κανάλι του (ALTER), τότε έκλεισε ο Μπόμπολας την καθημερινή έκδοση της εφημερίδας του (Έθνος), τότε ο έκλεισε ο Ψυχάρης την καθημερινή έκδοση της δικής του εφημερίδα (Βήμα) και τότε το MEGA και η Τηλέτυπος Α.Ε. δεν είχαν σάλιο για εκπομπή δική τους, μας γέμισαν με φθηνά Τούρκικα, και το δελτίο του σταθμού άλλαζε στούντιο γιατί τους κάναν έξωση για χρέη. Ποιός θα ξεχάσει που όλοι μιλούσαμε για το δάνειο που ήθελε να πάρει το MEGA; Τώρα αντί να κλείνουν, ανοίγουν κανάλια και φυλλάδες με χρήμα κρατικό, δικό μας.
  9. Γιατί αυτά τα διεφθαρμένα ΜΜΕ που τότε “ζόρισε” ο ΓΑΠ τον “φάγανε” (μαζί με τον εξουσιομανή Βενιζέλο) κι όταν γύρισε από Κάννες πέσανε να τον φάνε! Γιατί το δημοψήφισμα ήταν η μόνη σωστή λυσή και θα δείτε πως και με τον ΣΥΡΙΖΑ εκεί θα οδηγηθούμε, αλλά σε χειρότερη συνθήκη, από μια κυβέρνηση που θα το πιστέυει λιγότερο, με μια κοινωνία πιο θολωμένη και μια Ευρώπη πιο προετοιμασμένη.
  10. Γιατί ήταν ο μόνος που για να ολοκληρωθεί το κούρεμα του χρέους της χώρας, δεν έριξε την κυβέρνηση και απλά παραιτήθηκε από την καρέκλα του δίνοντας την σκυτάλη σε μια υπηρεσιακή κυβέρνηση προκειμένου να φέρει σε πέρας το ήδη συμφωνημένο και τόσο απαραίτητο κούρεμα τους χρέους μας που έγινε το 2012. Μήπως φαντάζεστα τον Σαμαρά να αφήνει τώρα την καρέκλα του για το καλό τηςς χώρας, ή τον Τσίπρα στο τέλος; Με τίποτα!
Γι’ αυτά και άλλο πολλά θα ψηφίσω ΓΑΠ δαγκωτό. Κι αν μου βρει κανείς αλλά 3 ουσιαστικά πράγματα που άλλαξαν και μεταρρυθμίσεις που έγιναν από την μέρα που έφυγε, εγώ θα πάω πάσο. Αλλά δεν θα βρείτε, για τον απλό λόγο ότι δεν έχει κουνηθεί τί-πο-τα.
ΓΑΠ και “το Κίνημα” λοιπόν δαγκωτό, γιατί καλά τα λόγια, αλλά οι πράξεις καλύτερες.
kozanimedia.gr

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σουρεαλισμός! Μετά από την ανάγνωση του κειμένου βλέπω ήχους κι ακούω χρώματα!!!

Ανώνυμος είπε...

Nαι σε όλα.Αν βάλεις και την μετατροπή των προνομοιούχων σε κοινές μετοχές τότε όλοι καταλαβαίνουν ότι οι τράπεζες κάνουν το ΚΟΥΜΑΝΤΟ στο ΕΛΛΑDISTAN!!!!
Γιατί στο ψηφοδέλτιο του ΓΑΠ δεν έβαλαν οι γνωστοί ΓΑΠΙΚΟΙ;Mήπως φοβούνται τον PARIS;Mήπως τον παραμυθιάζουν ότι θα τον ψηφίσουν κιόλας;Aρε γλέντια που θα έχουμε στις 26 Γενάρη!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΜΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΠΡΟΕΔΡΕ
ΓΕΡΑ!!!!!!!!!!!!

Το Προφίλ μας