Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Γνωρίστε το… γυμνό χωριό της Αγγλίας που λίγοι ξέρουν (video)

Το Spielplatz (όνομα που στα γερμανικά σημαίνει παιχνιδότοπος) είναι ένα τυπικό, μικρό, καθώς πρέπει χωριό στα περίχωρα του Λονδίνου, στο Χέρτφορντσάιρ. Εχει τον γαλατά του, το παιδί που μοιράζει εφημερίδες, τη λέσχη, όπου οι κάτοικοι μαζεύονται τα βράδια, παίζουν μπριτζ, χορεύουν ή διοργανώνουν βραδιές καραόκε. Η μόνη -αλλά καθοριστική- διαφορά είναι ότι οι κάτοικοι του κάνουν τα πάντα γυμνοί.
Το Spielplatz είναι η παλαιότερη αποικία γυμνιστών της Βρετανίας, η οποία εδώ και περίπου έναν αιώνα φιλοξενεί μια κοινότητα ανθρώπων που συμβιώνουν αρμονικά και εντελώς γυμνά. Οι γυμνοί της διπλανής πόρτας μπορεί να βρίσκονται στα περίχωρα του Λονδίνου, όμως έχουν καταφέρει να κρατήσουν το μυστικό και την ησυχία τους.
Το χωριό ιδρύθηκε το 1929, και η σήμερα 82χρονη κόρη του ιδρυτή του, Αϊζελτ Μακάλσκι, έχει πλέον περάσει όλη τη ζωή της εκεί, δεν έχει γνωρίσει άλλο τρόπο ζωής ούτε και θα την επιθυμούσε.
«Δεν κάνουμε τίποτα διαφορετικό από τους υπόλοιπους ανθρώπους. Ζούμε ακριβώς την ίδια ζωή, απλώς εμείς είμαστε τυχεροί που μπορούμε να το κάνουμε σε ένα όμορφο μέρος, με τον τρόπο που μας αρέσει» δηλώνει σε τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ του More 4, το οποίο θα προβληθεί την ερχόμενη Πέμπτη. «Αν μας ανάγκαζες τώρα να ζήσουμε οπουδήποτε αλλού, θα νιώθαμε σαν ψάρια έξω από το νερό» συμπληρώνει άλλος ένας από τους παλιότερους κάτοικους.
Οι κάτοικοι του Spielplatz κουρεύουν το γρασίδι, κάνουν τα ψώνια τους ή πίνουν το απογευματινό τσάι τους απολύτως γυμνοί, χωρίς να ενοχλούν, ούτε να ενοχλούνται από τον -ντυμένο- περίγυρο.
Το χωριό είναι η μόνιμη κατοικία περίπου 34 οικογενειών, ενώ προσφέρει και 24 μικρά bungalows για όσους θέλουν να νοικιάσουν κατάλυμα στην αγγλική εξοχή για ήσυχες, παραδοσιακά αγγλικές και απόλυτα γυμνές διακοπές…
aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας