Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού για την κατάργηση και υποβάθμιση υπηρεσιών στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Ο Δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού Αθανάσιος Κοσματόπουλος και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού, διαμαρτυρόμαστε για την αναδιοργάνωση των Υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών στην περιφέρεια  μας, που είχε ως αποτέλεσμα να υποχρεώνονται οι πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας σε συχνές μετακινήσεις για να διεκπεραιώσουν ακόμα και τις πιο απλές υποθέσεις τους.


Οι μεταβολές του Υπουργείου Οικονομικών σε Δ.Ο.Υ και Σ.Δ.Ο.Ε., στην περιφέρεια μας, με σχετική απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών, που μετέφερε τα Τμήματα Ελέγχου και Δικαστικού των Δ.Ο.Υ Γρεβενών και Πτολεμαΐδας στη Δ.Ο.Υ Κοζάνης και τα αντίστοιχα τμήματα της Φλώρινας στη Δ.Ο.Υ Καστοριάς, υποβάθμισε τις Υπηρεσίες των Δ.Ο.Υ. Γρεβενών, Πτολεμαϊδας και Φλώρινας.

Επίσης, υποβαθμίζεται, σύμφωνα με το οργανόγραμμα του Υπουργείου Οικονομικών, η Διεύθυνση Σ.Δ.Ο.Ε Δυτικής Μακεδονίας, μια σημαντική υπηρεσία, σε Υποδιεύθυνση, με ότι αυτό συνεπάγεται για την  περιοχή μας, που η χωρίς σχέδιο συρρίκνωση των υπηρεσιών γίνεται ακόμη μεγαλύτερη στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, παρά τις πολλές γεωγραφικές ιδιαιτερότητες.

Επιπλέον, ιδιαίτερος προβληματισμός προκαλείται και από την υποβάθμιση των Κτηματικών Υπηρεσιών, όλης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, από Τμήματα σε Γραφεία και η υπαγωγή τους στην οικεία Διεύθυνση Ιωαννίνων, με ταυτόχρονη απώλεια αρμοδιοτήτων, που οδηγούν σε μετακινήσεις υπαλλήλων από τον τόπο διαμονής τους, αλλά και την κατάργηση οργανικών θέσεων, η οποία ανοίγει το δρόμο για την απόλυση όσων μέχρι σήμερα τις καλύπτουν.

Ακόμη, θεωρώντας ότι η «αναδιοργάνωση» των Υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών στην Περιφέρεια μας, που αποφασίστηκε χωρίς προηγουμένως να απλοποιηθούν οι διαδικασίες και να εφαρμοστεί πλήρης αντίστοιχη μηχανοργάνωση, δημιούργησε περισσότερα προβλήματα από αυτά που αρχικά σχεδίασε και έφερε τη Δυτική Μακεδονία σε θέση μειονεκτική. Τελικά, δεν πρόκειται για σχεδιασμό που αποσκοπεί στον ορθολογικό υπηρεσιακό σχεδιασμό αλλά στη βίαιη συρρίκνωση των Δημοσίων Υπηρεσιών και την έξοδο των εργαζομένων σε αυτές.


                                                          Καλούμε
Τον Υπουργό Οικονομικών να επαναφέρει τη λειτουργία των Υπηρεσιών Σ.Δ.Ο.Ε. και Δ.Ο.Υ στην αρχική τους μορφή ως εξής:
 
·         Τη συνέχιση της λειτουργίας του Σ.Δ.Ο.Ε. Δυτικής Μακεδονίας, ως Διεύθυνση.
·         Την επαναλειτουργία των Τμημάτων Ελέγχου και Δικαστικού στις Δ.Ο.Υ. Γρεβενών, Πτολεμαΐδας και Φλώρινας.
·         Την επαναλειτουργία, ως Τμήματα με τις αντίστοιχες αρμοδιότητες τους των Κτηματικών Υπηρεσιών όλης της Περιφέρειας  Δυτικής Μακεδονίας.
·         Την επαναλειτουργία των Τμημάτων Δ.Ο.Υ. Σερβίων, Νεάπολης και Σιάτιστας.
·         Την επαναλειτουργία όλων των υπηρεσιών που έχουν φύγει από τον Δήμο μας τα τελευταία χρόνια.
Σε κάθε περίπτωση και ωσότου αποφασιστεί η αποκατάσταση της αδικίας που υφίσταται ο Δήμος Σερβίων-Βελβεντού και γενικότερα η Περιφέρειά μας δηλώνουμε ότι, μαζί με τους δημότες μας θ’ αγωνιστούμε και θα διεκδικήσουμε μέσα από μία σειρά κινητοποιήσεων και ενεργειών την πλήρη ικανοποίηση των αιτημάτων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας