Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Ο χριστουγεννιάτικος Χορός του Μορφωτικού Ομίλου Σερβίων και η βράβευση των νέων Φοιτητών



Ανήμερα Χριστούγεννα το βράδυ ο Μ.Ο.Σ. πραγματοποίησε τον ετήσιο χορό του στη μεγάλη αίθουσα του Ξενοδοχείου «Ναϊάδες». Την εκδήλωση τίμησαν πολλοί φίλοι, ο Δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού κ. Αθανάσιος Κοσματόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κεχαγιάς Φώτιος, οι Αντιδήμαρχοι κ. Παπαδόπουλος Σταύρος, Ζυγούρης Φώτιος, Τέτος Νικόλαος, ο πρ. Δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου μας κ. Κωνσταντόπουλος Βασίλειος, Δημοτικοί Σύμβουλοι και πολύς κόσμος. Το πλέον ευχάριστο ότι υπήρχε πολλή νεολαία.

Έπειτα από τις καθιερωμένες ευχές το πρόγραμμα άρχισε με την παρουσίαση των χορευτικών του Ομίλου. Πρώτα εμφανίστηκε το τμήμα των νηπίων που τα χάρηκε ιδιαίτερα ο κόσμος. Δύο παιδικά, που είχαν πολύ καλή εμφάνιση και τελευταίο εμφανίστηκε το νεανικό φορώντας την τοπική ενδυμασία του Ομίλου και καταχειροκροτήθηκε. Είχε μια άψογη παρουσία και ως προς την εμφάνιση και ως προς την εκτέλεση του προγράμματος.
Στην εκδήλωση επίσης είχαν κληθεί όλοι οι μαθητές των Λυκείων Σερβίων οι εισαχθέντες στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση κατά το Σεπτέμβριο του 2014, για να τιμηθούν με μία τιμητική διάκριση. Όπως είπε η Πρόεδρος του Μ.Ο.Σ. Χρυσάνθη Καραγιαννίδου, «Σ’ αυτή την επίσημη γιορτινή μέρα αποφασίσαμε να τιμήσουμε όλα τα παιδιά που εισήχθησαν φέτος στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Δεν κάνουμε διάκριση ως προς τη σειρά και το βαθμό επιτυχίας, διότι πιστεύουμε ότι όλα τα παιδιά αγωνίστηκαν στο μέτρο των δυνατοτήτων του το καθένα. Επιβραβεύουμε σήμερα τον αγώνα των μαθητικών τους χρόνων, που είναι όντως μεγάλος και επίπονος και ευχόμαστε στα παιδιά πρόοδο και επιτυχία στο νέο στάδιο σπουδών. Συγχαίρουμε ταυτόχρονα όλους τους Εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων καθώς και τους γονείς των παιδιών που συνέβαλαν με το δικό τους τρόπο και τη δική τους προσπάθεια στο καλό αποτέλεσμα.»
Στους νέους φοιτητές απονεμήθηκε ένα τιμητικό Δίπλωμα και από ένα Ημερολόγιο του Ομίλου για το 2015 που είναι αφιερωμένο στα Παλιά Σέρβια – Επαγγέλματα και Ασχολίες. Μια ευκαιρία να γνωρίσουν εικόνες και σκηνές από τη ζωή των προγόνων τους.





Οι άρχοντες της τοπικής Αυτοδιοίκησης κλήθηκαν και απένειμαν τις τιμητικές διακρίσεις και αφού ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα των χορευτικών τμημάτων, ο χώρος ήταν πλέον ελεύθερος για χορό για όλους. Η ορχήστρα έπαιζε χαρούμενα και είχαν την ευκαιρία όλοι να χαρούν και να εκφραστούν.
Υπήρχε και λαχειοφόρος με πλούσια δώρα, όλα προσφορά των καταστημάτων και των επαγγελματιών της αγοράς των Σερβίων. Κληρώθηκε ένας αριθμός –ο πρώτος- και κέρδιζαν όλοι ανά πέντε. Επίσης σε όλα τα τραπέζια υπήρχαν κουραμπιέδες, -το χριστουγεννιάτικο γλυκό- προσφορά του Ζαχαροπλαστείου «Τιάκος»
Οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Μ.Ο.Σ. ολοκληρώθηκαν την Κυριακή, 28 Δεκεμβρίου με εκδήλωση για τα παιδιά. Ένα μικρό θεατρικό με θέμα σχετικό με τον Άγιο Βασίλη, χριστουγεννιάτικη ιστορία, μουσική, θεατροπαιχνίδια και πολλή χαρά από τα παιδιά. Στο τέλος όλοι έφυγαν κρατώντας ένα δωράκι.
Πριν τα Χριστούγεννα είχαν προηγηθεί ένα βραδινό με βυζαντινή και παραδοσιακή μουσική και άλλο ένα με χριστουγεννιάτικη λογοτεχνία και τις χορωδίες του Δημοτικού  Ωδείου Σερβίων.
Καλή χρονιά σε όλους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας