Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

«Χριστούγεννα στον κόσμο» - Από το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης και το Ωδείο Δημήτρης Δημόπουλος-Tην Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου στην Αίθουσα Τέχνης- Ποιές άλλες παραγωγές "τρέχουν" αυτό τον καιρό

Το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, για τέταρτη χρονιά, προετοιμάζει την παράσταση, σε συνεργασία με το Ωδείο Δημήτρης Δημόπουλος,  η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 24 Δεκεμβρίου, στις 6 το απόγευμα στην Αίθουσα Τέχνης. Μια περιπλάνηση με τραγούδια σε όλες τις γλώσσες του κόσμου, με αφηγήσεις και πλούσιο οπτικό υλικό.
Η Εμη Τσιούρα επέλεξε τις μουσικές και διευθύνει τη παιδική χορωδία του Ωδείου, ο Νίκος Κέφαλος επιμελείται το οπτικό υλικό κι ο Γιάννης Καραχισαρίδης σχεδίασε το σενάριο της παράστασης και αφηγείται τα κείμενα που έγραψε. Στη παράσταση συμμετέχει ζωντανή ορχήστρα που αποτελείται από δέκα μουσικούς. Γενική είσοδος 5 €. 

Ο Δεκέμβριος στο ΔΗΠΕΘΕ

Μέσα στο Δεκέμβριο εξελίσσονται μια σειρά από δραστηριότητες και παραστάσεις του ΔΗΠΕΘΕ :
«Το Χριστουγεννιάτικο μυστήριο». Συνεχίζονται οι παραστάσεις στα σχολεία και σε άλλους χώρους. Το έργο έγραψε και σκηνοθέτησε ο Στέλιος Χλιαράς. Παίζουν η Ολίνα Μανωλοπούλου, ο Κώστας Κοζικόπουλος και ο σκηνοθέτης. Για το κοινό θα δοθούν δύο παραστάσεις στην αίθουσα του Θεατροδρόμιου στις 3 & 4 Ιανουαρίου, στις 6 το απόγευμα.
«Ο Ναστραντίν Χότζας και η χύτρα». Συνεχίζεται η παράσταση της άγονης γραμμής. Οι θυμοσοφίες του Ναστραντίν παρουσιάζονται σε διασκευή και σκηνοθεσία του Νίκου Κέφαλου. Παίζουν οι ηθοποιοί Τάκης Συνδουκάς, Κώστας Καρανάτσιος και Κώστας Ιωαννίδης. Αυτή τη περίοδο δόθηκαν παραστάσεις στο Βελβεντό, στη Σιάτιστα και στο Νεστόριο. Η περιοδεία θα συνεχιστεί από τον καινούριο χρόνο και θα φτάσει μέχρι την Ορεστιάδα και το Διδυμότειχο.
«Νύχτες κωμωδίας». Συνεχίζεται η προετοιμασία της ομάδας του ΔΗΠΕΘΕ που παρουσιάζει stand up comedy στα μπαρ. Για λόγους τεχνικούς δόθηκε μια αναβολή και οι παραστάσεις θα ξεκινήσουν στις 7 Ιανουαρίου. Την ομάδα αποτελούν η Δώρα Σιαλβέρα, η Λία Γρίβα, ο Κώστας Καρανάτσιος, ο Τάκης Συνδουκάς και στο πιάνο ο Γιώργος Τζούκας.
«Η τελευταία μαγνητοταινία του Κραππ».  Στα πλαίσια της σειράς «Σύγχρονο Θέατρο» το ΔΗΠΕΘΕ παρουσιάζει το έργο του Μπέκετ, σε σκηνοθεσία Βασίλη Νικολαΐδη και ερμηνευτή τον Πάνο Σκουρολιάκο. Οι παραστάσεις ξεκίνησαν στην Αθήνα στις αρχές Δεκεμβρίου στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και το έργο θα παρουσιαστεί στη Κοζάνη και σε άλλες πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας από τα τέλη Ιανουαρίου.
«Η Αργοναυτική Εκστρατεία». Εχουν ξεκινήσει οι πρόβες για τη παιδική και εφηβική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ. Αυτό το χειμώνα παρουσιάζεται ένα πολυθρύλητο έπος της μυθολογίας μας, για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Οι περιπέτειες του Ιάσονα στη μακρινή Κολχίδα, αναζητώντας το χρυσόμαλλο δέρας, επί σκηνής. Το έργο θα παρουσιαστεί σε διασκευή Γιάννη Καραχισαρίδη, σκηνοθεσία και χορογραφίες Πάρη Μαντόπουλου, σκηνικά και κοστούμια Σοφίας Παντουβάκη, μουσική προετοιμασία Εμης Τσιούρα και φωτισμούς Σάκη Παπαδόπουλου. Οι παραστάσεις θα ξεκινήσουν για τα σχολεία την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου και θα δοθεί μια μοναδική παράσταση για το κοινό το Σάββατο 17 Ιανουαρίου. 


Πηγή: εφημερίδα ΧΡΟΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας