Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

O Mιχάλης Χαραλαμπίδης στην Πτολεμαϊδα: «Θα γευθουν με πολλούς τρόπους την ηθική – ανθρωπιστική και πολιτική μας απάντηση»

Η καθιέρωση της 19ης Μαΐου ως ημέρας μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων μετά από μια απαράδεκτη ολιγωρία δεκαετιών αποτέλεσε ένα ισχυρό πλήγμα των μηχανισμών διανοητικού, μορφωτικού και πολιτικού ελέγχου της χώρας. Του εσωτερικού και γεωπολιτικού της ελέγχου. Για αυτούς ακριβώς τους λόγους οι μηχανισμοί αυτοί αρχικά επεδίωξαν να αποτρέψουν την απόφαση του Κοινοβουλίου  και μετέπειτα να την υπονομεύσουν και να την ακυρώσουν.

Πρωταγωνιστής, συντονιστής του συστηματικού σχεδίου κατάργησης της ήταν ο λεβέντης. Ξέρεται ποιον αποκαλώ πλέον ιστορικά λεβέντη, τον υιό. Παρατηρώ τελευταία – στην Αυγή της 20ης Αυγούστου – να παρουσιάζονται ως συνεχιστές του, οι νεοεθνικόφρονες χωροφύλακες του Συριζα. Το βαθύ δορυφορικό κράτος επανέρχεται.
Το δικό μας μέτωπο μας ενάντια στις ιδεολογίες του θανάτου τον Κεμαλισμό και τον Ναζισμό, τους ψευτοαριστερούς Κεμαλοφασίστες είναι κυρίως ηθικό, ανθρωπιστικό και καθολικό.
Ειδικά όμως αυτή η γιάφκα που την συντήρησαν, την πρόβαλαν ως πολιτικό κόμμα για να εμποδίσουν εκτός των άλλων την αληθινή ανανέωση της πολιτικής ζωής, αυτό το Παντοπωλείο για να θυμηθώ τον Πλάτωνα, θα γευθεί με πολλούς τρόπους την ηθική, ανθρωπιστική και πολιτική απάντηση μας.
Είμαστε σε μια περίοδο μετάβασης σε μία άλλη εποχή, προαπαιτούμενο της οποίας είναι η κάθαρση από τα μπάζα της ένοχης μεταπολίτευσης.

 Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Polis-agora.blogspot.com Ιστολόγιο Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας