Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Επίσκεψη στον Πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά του Γ. Γραμματέα της ITU, κ. Houlin Zhao, με την παρουσία του Υφυπουργού ΥΠΟΜΕΔΙ, κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου και του Γ. Γραμματέα, κ. Μενέλαου Δασκαλάκη

Τον Πρωθυπουργό, κύριο Αντώνη Σαμαρά επισκέφτηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, ο νέος Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών (ITU), κ. Houlin Zhao, συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο και τον Γενικό Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων, κ. Μενέλαο Δασκαλάκη.

Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, συνεχάρη τον κ. Houlin Zhao για την πρόσφατη εκλογή του, ως Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών (ITU), και τον ευχαρίστησε για την υποστήριξή του, στην ενίσχυση του ρόλου της Ελλάδας στην ITU.
Επισημαίνεται πως η χώρα μας, επανεκλέχτηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο της ITU, συγκεντρώνοντας 149 ψήφους, σε σύνολο 168 έγκυρων ψήφων.
Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι, οι Τηλεπικοινωνίες και οι Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), αποτελούν σημαντικό μοχλό ανάπτυξης για την Ελλάδα, τομείς στους οποίους η χώρα μας έχει ικανό επιστημονικό δυναμικό και ιδιαίτερα δραστήριες και ανταγωνιστικές επιχειρήσεις.
Ο κ. Πρωθυπουργός επισήμανε ότι, ο κ. Zhao θα έχει την υποστήριξη της Ελλάδος στις πρωτοβουλίες και στους στόχους που έχει θέσει κατά την νέα του θητεία, για την Παγκόσμια ανάπτυξη των Τηλεπικοινωνιών.
Επίσης, σημείωσε ότι η Ελλάδα μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο μεταξύ των χώρων της Ε.Ε. και της ITU.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας