Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Ρε Γιώργο…πως κι απ’ την Κοζάνη;

Σήμερα διάβασα αυτό στο kozan.gr :
“Στις 14 Δεκεμβρίου, ημέρα Κυριακή, οι φίλοι και οι υποστηρικτές του Γιώργου Παπανδρέου από την Κοζάνη και την ευρύτερη περιοχή, θα συναντηθούν, προκειμένου να διευθετήσουν και τις τελευταίες λεπτομέρειες για την προγραμματισμένη έκθεση του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου, το τριήμερο 17,18 & 19 Δεκεμβρίου (Τετάρτη – Παρασκευή), με θέμα: «Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή»,
που θα πραγματοποιηθεί στο Εκθεσιακό Κέντρο στα Κοίλα. Έχουν ζητήσει από τον «ΓΑΠ» να μείνει, μετά τα εγκαίνια της έκθεσης, στην Κοζάνη, ώστε να δειπνήσουν όλοι μαζί, δεν έχει γίνει όμως ακόμη γνωστό, αν ο πρώην πρωθυπουργός θα διανυκτερεύσει στην περιοχή ή στη Θεσσαλονίκη”

Και εγεννήθη το ερώτημα. Γιατί στην Κοζάνη;

Ας μη ξεχνάμε πως ένας από τους κύριους συνεργάτες του Βαγγέλη Βενιζέλου και νυν βουλευτής νομού Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ είναι ο Πάρις Κουκουλόπουλος. Δεξί χέρι του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, κυβερνητικός εταίρος, πρώην πρόεδρος ΚΕΔΚΕ και πρόσωπο με μεγάλη κομματική επιρροή στην ευρύτερη περιοχή.

Ας μη ξεχνάμε πως από την Κοζάνη είναι η Άννα Διαμαντοπούλου. Πρώην Νομάρχης Καστοριάς, πρώην επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πρώην Υπουργός Παιδείας, πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ μέχρι τις προηγούμενες εκλογές. Μία γυναίκα η οποία πλέον έχει αρχηγικές βλέψεις και όπως πάντα όλοι οι εν δυνάμει αρχηγοί… ξεκινούν τον αγώνα από την ιδιαίτερη πατρίδα τους.

Ας μη ξεχνάμε πως ο βασικός συνεργάτης του Γ.Α.Π. την περίοδο της πρωθυπουργίας του ήταν ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Με καταγωγή επίσης από την Κοζάνη. Τα ονόματα «των τότε» ζητάνε εξιλέωση.

Ας μη ξεχνάμε πως η Κοζάνη ανέκαθεν ήταν κρατικοδίαιτη με μεγάλες ανοχές σε πολιτικά και εκλογικά κρας-τεστ. Πάντα επαναπαυόταν στην σιγουριά του παλιού –όσο σάπιο και αν ήταν- και ποτέ δεν ζητούσε την ελπίδα του νέου -όσο ελπιδοφόρο και αν ακουγόταν.

«Είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να κόψουμε το θάρρος σε μερικούς μερικούς. Θα τους μαντρώσουμε σιγά σιγά»… θα σκέφτηκαν οι κύκλοι του πρώην πρωθυπουργού όταν τους ήρθε η πρόταση από την Κοζάνη.

Πολύ σύντομο το χρονικό διάστημα όμως που μεσολάβησε από το Καστελόριζο ως σήμερα, για να πούμε ότι "ξεχάσαμε"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας