Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Ο Παπανδρέου τηλεφώνησε στον Μεϊμαράκη μισή ώρα πριν την ψηφοφορία -Τι του ζήτησε

Ξεκινώντας τη διαδικασία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης εξέφρασε εκ μέρους της εθνικής αντιπροσωπείας τη θλίψη του για την τραγωδία στο Πακιστάν με τη δολοφονία 141 ανθρώπων.
Η πατρότητα της πρωτοβουλίας ωστόσο ανήκε στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος περίπου μισή ώρα πριν την έναρξη της ψηφοφορίας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη. Του εξήγησε ότι επειδή η ψηφοφορία συγκεντρώνει τα φώτα της δημοσιότητας από όλο τον κόσμο, καλό θα ήταν να εκπέμψει η Βουλή των Ελλήνων ένα μήνυμα ότι ασχολείται και με τα όσα δραματικά συμβαίνουν στην υφήλιο.

Του πρότεινε να αναγνωστεί ένα μήνυμα με το οποίο θα εκφράζεται ο αποτροπιασμός της Ελλάδας για το έγκλημα αλλά και να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή.
Ο πρόεδρος της Βουλής επικοινώνησε και με τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων και ανέγνωσε το μήνυμα από το προεδρείο.
Αμέσως μετά την λήξη της ψηφοφορίας, ο Γιώργος Παπανδρέου, υπό την ιδιότητά του ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδίκασε «απερίφραστα την αποτρόπαια δολοφονία 141 αθώων ανθρώπων, κυρίως παιδιών, σε σχολείο στην πόλη Πεσαβάρ του Πακιστάν».
Τόνισε δε ότι επρόκειτο για «μια επίθεση εναντίον του δικαιώματος για εκπαίδευση, εναντίον του πιο ευάλωτου τμήματος της κοινωνίας μας» και την χαρακτήρισε ως «μια βάρβαρη πράξη με στόχο να εκφοβίσει ελπιδοφόρους πολίτες του μέλλοντος».
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας