Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Σχετικά με τα Χωριά που δεν Μπορούν Λάβουν Ψηφιακό Σήμα

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στα χωριά που αναφέρονται ότι δεν εφικτή η λήψη του ψηφιακού σήματος, οι κάτοικοι μέχρι προσφάτως είχαν στραμένες τις κεραίες τους στα τοπικά αναλογικά κέντρα πχ Αλώνακια, Χρώμιο κτλ.


Οι κάτοικοι θα πρέπει να δοκιμάσουν να στρέψουν τις κεραίες τους σε διαφορετική κατεύθυνση.

Ηταν ήδη γνωστό ότι δεν θα μπορούσαν να λάβουν το ψηφιακό σήμα, έχοντας τις κεραίες του στραμένες σε αναλογικά κέντρα εκπομπής.

Συστήνεται να συντονιστούν σε μια ψηφιακή συχνότητα και να περιστρέψουν τη κεραία τους ακόμη και προς τα γύρω βουνά.Το ψηφιακό σήμα μπορεί να ληφθεί ακόμα και με ανακλάσεις σε ένα βουνό.

Και πάλι θα πρέπει να τονισθεί ότι το πιθανότερο σενάριο προβλέπει ότι μόνο ορισμένες συνοικίες ενός χωριού θα μπορούν να λάβουν οριακά το ψηφιακό σήμα.

Σε ορισμένες κοινότητες πχ Ρύμνιο και Χρώμιο θα πρέπει να αναμένουμε και την έναρξη του Κέντρου εκπομπής της Βουνάσας απο τα Γρεβένα το οποίο ενδέχεται να καλύψει (αν και δύσκολο) τα δύο αυτά χωριά.

Σε κάθε περίπτωση αναμένουμε απο τους Δήμους να εγκατάστησουν ψηφιακούς δέκτες των 20 Ευρώ (1 ψηφιακό δέκτη για κάθε κάθε κάναλι χωριστά), για να ξαναξεκινήσει η αναλογική εκπομπή, στα χωριά αυτά και σε νέες συχνότητες που δεν θα εμποδζουν τα ψηφιακές συχνότητες.

Σχετικά με τα μικρά ψηφιακά κέντρα εκπομπής (GAP FILLERS) θα πρέπει να τονισθεί ότι έχουν γίνει μετρήσεις απο τον καθηγήτη κ. Κανατά απο το 2012 για το που χρειαζόνται στη Δυτική Μακεδονία.


http://digitaltvwestmacedonia.blogspot.gr/2014/12/blog-post_17.html

Προσωπικά εμείς πιστεύουμε οτι ο καλύτερος τρόπος είναι να διατεθούν χρήματα μέσω του Τοπικού Πόρου Ανάπτυξης. Μέχρι προσφάτως διαβάζαμε στα τοπικά ΜΜΕ, ότι κονδύλια του τοπικού πόρου να κατευθύνονται σε πομπούς των καναλιών 4Ε και Βουλής σε όλη τη Δυτ. Μακεδονία, σε πολιτιστικές εκδηλώσεις τοπικών συλλόγων, σε αναστηλώσεις εκκλησιών κτλ.

Το κόστος των 7,000 Ευρώ ανα GAP Filler, δεν θεωρείται πολύ μεγάλο όταν εξασφαλίζει τη ποιοτική μετάδοση πάνω απο 20 ψηφιακών προγραμμάτων. Τα κέντρα εκπομπής που χρειάζονται είναι μετρημένα με βάση τη μελέτη του καθηγητή Κανατά.

Αυτή τη στιγμή επίσης είναι γνωστό ότι η  Περιφέρεια Δυτ. Μακεδόνιας δεν μπορεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα της ψηφιακής σύγκισης, όπως εικάζεται ότι θα συμβεί κάποια άλλη στιγμή για τις άλλες διοικητικές περιφέρειες της Ελλάδας, για να εντάξουν τους μικρούς ψηφιακούς πομπούς.
Πηγή:http://digitaltvwestmacedonia.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας