Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Σερβίων- Βελβεντού με τον Νίκο Παυλίδη

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη πολιτική εκδήλωση από την Ο.Μ. του ΣΥΡΙΖΑ Σερβίων-Βελβεντού στα Σέρβια. Η εκδήλωση ήταν ενταγμένη στο πρόγραμμα δράσεων του κόμματος, το οποίο κορυφώνεται με την περιφερειακή συνδιάσκεψη για την ανάπτυξη της Δυτικής Μακεδονίας το Σαββάτο 20-12-2014, στο Εκθεσιακό Κέντρο στα Κοίλα Κοζάνης, με την παρουσία του προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα.

Θέμα της πολιτικής εκδήλωσης στα Σέρβια, ήταν το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και εισηγητής ο Νίκος Παυλίδης μέλος της ΚΕ και του οργανωτικού γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο εισηγητής, αφού αναφέρθηκε στη γενική πολιτική κατάσταση της χώρας, στην πολύπλευρη κρίση της κοινωνίας και τις κοινωνικές ανάγκες, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί στις συνθήκες της κρίσης, παρουσίασε το άμεσο και κοστολογημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάσχεση της κρίσης, έτσι όπως παρουσιάστηκε και τεκμηριώθηκε από τον Αλ. Τσίπρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Παράλληλα,  ανέλυσε διεξοδικά τους 4 πυλώνες του σχεδίου το οποίο συνοπτικά περιλαμβάνει:
  1. Προστασία των θυμάτων της κρίσης. Επούλωση των πληγών και ανάκτηση της αξιοπρέπειας όσων κατέρρευσαν και πιέζονται αφόρητα από την κρίση. Ένα πρόγραμμα άμεσης ανάγκης για τα πιο ευάλωτα κοινωνικά στρώματα.
  2. Επανεκκίνηση της οικονομίας- φορολογική δικαιοσύνη και ρύθμιση οφειλών.
  3. Σχέδιο ενίσχυσης των ανέργων και μείωσης της ανεργίας.
  4. Θεσμικό και δημοκρατικό μετασχηματισμό του πολιτικού συστήματος. Θεσμοθέτηση της εμπλοκής της κοινωνίας στη λειτουργία του κράτους.
 Κλείνοντας, ο Ν. Παυλίδης διαβεβαίωσε για την αποφασιστικότητα με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει στην υλοποίηση των μέτρων που εξαγγέλλει για να  σταματήσει την καθοδική πορεία της κοινωνίας. Επίσης, τόνισε την ανάγκη οι πολίτες να είναι ενεργοί  και κάλεσε τον κόσμο για τη συνδιαμόρφωση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ και την ενεργή διεκδίκηση των δικαίων του.
Η συζήτηση, που ακολούθησε στη συνέχεια, περιέλαβε ευάριθμες παρεμβάσεις, τοποθετήσεις και ερωτήσεις από τις οποίες αναδείχτηκαν μια σειρά ζητήματα που αφορούν  τόσο θέσεις και προβληματισμούς για την περιοχή, το κόμμα και την τακτική του, όσο και γενικότερα πολιτικά θέματα.
 Κατά τη διαδικασία της συζήτησης παραβρέθηκαν και παρενέβησαν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Κοζάνης Ευγενία Ουζουνίδου και οι συντονιστές του Νομαρχιακού και του Περιφερειακού οργάνου του κόμματος, Τάσος Πολιτίδης και Μίμης Δημητριάδης αντίστοιχα.
 Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Σερβίων Βελβεντού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας