Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Σύλλογος ΑμΕΑ Δήμου Σερβίων και των πέριξ αυτού Δήμων: προτάσεις και αιτήματα των ΑμΕΑ όπως προέκυψαν από την εκδήλωση

Επειδή δεν  υπήρχε κανένας δημοσιογράφος να παρακολουθήσει και να αναφέρει σχόλια από την εκδήλωση που διοργάνωσε προχτές  ο Σύλλογός μας, λές και εμείς οι ανάπηροι είμαστε αόρατοι στην πόλη μας, παίρνω το θάρρος να σας αποστείλουμε μερικά αποσπάσματα από την ομιλία και προτάσεις των αναπήρων. Θεωρούμε ότι ο κόσμος πρέπει να ενημερώνεται.  

     Σαν Σύλλογος έχουμε υποβάλλει  τις προτάσεις μας και τα αιτήματά μας στον δήμο.
 Βλέπουμε ότι σιγά-σιγά υλοποιούνται κάποια από τα αιτήματά μας, όπως η πρόσβαση στο   δημαρχείο με ράμπα και ανελκυστήρα (ασανσέρ).
       Στην ανάπλαση της πόλης βλέπουμε στους πεζόδρομους κεκλιμένα επίπεδα (ράμπες) και οδηγούς τυφλών να τοποθετούνται. Όλα αυτά είναι θετικά και τα επικροτούμε, όμως θάπρεπε στις οδεύσεις τυφλών στις άκρες των πεζοδρομίων, να είναι πιο έντονος ο χρωματισμός, με  χρώμα κίτρινο όπως ορίζει ο νόμος.

      Θέλουμε, εκτός όλων αυτών αγαπητοί δημοτικοί σύμβουλοι, και στους υπόλοιπους δημόσιους χώρους να υπάρχει πρόσβαση οριζόντια και κάθετη , όπως στα σχολεία, στο Γυμνάσιο και Λύκειο με ράμπες και ασανσέρ. Και σε άλλους δημόσιους χώρους Αθλητ. και πολιτιστικό κέντρο.  Επίσης χρειαζόμαστε και χώρους στάθμευσης τώρα που γίνεται η ανάπλαση να οριστούν τα διάφορα σημεία της πόλης με σήμανση, όπως έχουμε προτείνει επανειλημμένως με έγγραφό μας.
       Δηλ. το δημαρχείο, το μουσείο, το Αστ. τμήμα, η στάση των ταξί, η στάση των λεωφορείων, το πολιτιστικό κέντρο, στα σχολεία , στην εκκλησία, στο Αθλητικό κέντρο, σε χώρους τουριστικούς, και σε χώρους διασκέδασης ακόμα.   Ελπίζουμε ότι θα εφαρμοστούν τα αιτήματά μας.
    Τα ΑμεΑ έχουν κι άλλα προβλήματα και θα αναφερθώ  σ’ αυτά.
    Οι  κυβερνήσεις με πρόσχημα τους «ανάπηρους μαϊμού», που είναι κατασκεύασμα δικό
τους, έφτιαξαν τα ΚΕΠΑ. Τα οποία, με τις εντολές που έχουν πάρει από τις κυβερνήσεις και εντολές της ΕΕ, προχωρούν σε μαζικές περικοπές και των ελάχιστων παροχών που δίνουν για τους ανάπηρους στη χώρα μας.
       Πιο συγκεκριμένα τα τελευταία χρόνια, οι υγειονομικές επιτροπές (ΚΕΠΑ), προχωρούν σε μείωση ποσοστών αναπηρίας, κόψιμο επιδομάτων, πολύχρονες καθυστερήσεις των αποφάσεων, αφάνταστη καταταλαιπώρηση των αναπήρων και χρόνιων πασχόντων.
       Τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) είναι τα βασικά εργαλεία για να ξηλώσουν τα δικαιώματα, τις συντάξεις, τα επιδόματα των ΑμεΑ. Εξάλλου, και στην έκθεση του ΟΟΣΑ για τα προνοιακά επιδόματα αναφέρεται πως όσοι έχουν ένα ελάχιστο εισόδημα δεν θα δικαιούνται ούτε κι αυτές τις ελάχιστες κοινωνικές παροχές
      Οι κυβερνήσεις, χρόνια τώρα χρηματοδοτούν τις οργανώσεις των ανάπηρων «μαϊμού» με διάφορες οργανώσεις, όπως ΜΚΟ, χορηγούς, ιδιωτικά ιδρύματα κι άλλα, πέρα από το να χειραγωγούν το συνδικαλιστικό κίνημα των ΑμΕΑ, αλλά και επειδή δεν έχουν φιλοαναπηρική πολιτική και  γενικά ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ πολιτική.
    Διότι, για να έχει μια κυβέρνηση κοινωνική πολιτική πρέπει η ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΑΜΥΝΑ, και η οικονομία να είναι σε κρατικά δημόσια χέρια και ΟΧΙ σε ιδιώτες, με όποια μορφή κι αν παρουσιάζονται.         
      Άλλο ένα πρόβλημα που απασχολεί τους ανάπηρους  αλλά και όλους τους πολίτες της χώρας  μας είναι το ζήτημα της ανεργίας.
      Θα θέλαμε, να προσλαμβάνονται στις υπηρεσίες του δήμου κατά προτεραιότητα τα  ΑμεΑ ή οι κηδεμόνες αυτών, και να μη μένουμε στις τυπικότητες και τα μόρια του ΑΣΕΠ, γιατί ο  ΑΣΕΠ δεν έχει αισθήματα και ευλυγισία, παρά μόνο στατιστικές.  
      Ζητάμε  Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους βέβαια τους πολίτες, που είναι το βασικότερο δικαίωμα του ανθρώπου. Δουλειά σε όλους τους ικανούς προς εργασία συναδέλφους AμεA, με ευθύνη του κράτους με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.  Απαγόρευση των απολύσεων των ΑΜΕΑ, μέτρα προστασίας των ανέργων συναδέλφων και ανασφάλιστων.
        Σήμερα τα περισσότερα παιδιά με Αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες βρίσκονται εκτός εκπαιδευτικού συστήματος.
ü   Στην πλειονότητα των ειδικών σχολείων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης, οι συνθήκες είναι επιεικώς απάνθρωπες και άθλιες,  λειτουργούν σε ακατάλληλα κτήρια χωρίς μέσα και στοιχειώδη υλικά. έχουν φοβερές ελλείψεις σε υποδομές χωρίς μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό, ειδικό εκπαιδευτικό, βοηθητικό και τεχνικό.(το ειδικό σχολείο Σερβίων με τη βοήθεια του δήμου λειτουργεί ανεκτά με κάποιες μικροελλείψεις)
ü  Άλλα σχολεία, λειτουργούν μέσα σε ιδιωτικά ιδρύματα  που τα χρησιμοποιούν για να αποσπούν κρατικές επιχορηγήσεις και άλλες χορηγίες, ενώ εισπράττουν νοσήλια για τα παιδιά μέσω των ασφαλιστικών ταμείων και απευθείας τροφεία από τους ίδιους τους γονείς.
ü Οι γονείς αναγκάζονται να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη, πληρώνουν διπλάσια και τριπλάσια από κάθε άλλο γονιό για να καλύψουν τις εκπαιδευτικές ανάγκες,  την αποκατάσταση και την περίθαλψη των παιδιών τους.
ü Συνάμα από την άλλη, με τον σφαγιασμό επιδομάτων, συντάξεων και βοηθημάτων, οι γονείς  και τα  παιδιά, αποτελούν εύκολό στόχο,  για την εκμετάλλευση τους  από  διάφορες  Μ.Κ.Ο., ιδιώτες,  «φιλανθρωπικές» οργανώσεις, τράπεζες και άλλους επιτήδειους.                                                                                                         
      Οι κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ για τα επιδόματα αναπηρίας, για μείωση στο μισό των επιδομάτων και των  αναπηρικών συντάξεων από το 2015, αφήνει ταυτόχρονα χωρίς επίδομα αναπηρίας ή αναπηρική  σύνταξη σχεδόν τους μισούς από αυτούς που σήμερα λαμβάνουν.
     Το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα καλεί τους ανάπηρους, τους χρόνια πάσχοντες και τις οικογένειές τους να παλέψουν ανάμεσα σε άλλα για:
                                 παλεύουμε και Διεκδικούμε:
·      Να καταργηθούν οι νόμοι που σφαγιάζουν τα δικαιώματα των μαθητών με αναπηρία
·     Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, αναβαθμισμένη Υγεία, Πρόνοια και Ειδική Αγωγή. Με απαγόρευση κάθε μορφής ιδιωτικής επιχειρηματικής δράσης.
·                 Καθιέρωση τρίχρονης ειδικής προσχολικής αγωγής και ειδικών βρεφονηπιακών σταθμών αποκλειστικά δημοσίων και δωρεάν
·               Καμία πληρωμή από τους γονείς για την εκπαίδευση των παιδιών με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες. Είναι υποχρέωση του κράτους και πρέπει να την αναλάβει.
·               Να μην κλείσει κανένα ειδικό σχολείο και τμήμα ένταξης.
·               Οργάνωση ειδικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων (τάξεις ένταξης) που να καλύπτουν όλες τις μορφές μαθησιακών δυσκολιών σε όλα τα πολυθέσια σχολεία.
·               Κανένα παιδί στο σπίτι, Όλα τα παιδιά με αναπηρία, να ενταχθούν  στην ειδική εκπαίδευση.
·                Να αναγνωριστεί συνταγματικά και με νόμο η νοηματική γλώσσα.
Να μην υπάρχει κωφό παιδί χωρίς να έχει το δικό του σχολείο, με σύγχρονες και δωρεάν προδιαγραφές για την εκπαίδευσή του. Δικαίωμα του κωφού να επικοινωνεί με τη γλώσσα του με τον υπόλοιπο κόσμο.
    Ίδρυση σχολών «μεταλυκειακής» Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης με προγράμματα για όσα παιδιά δεν μπορούν να φοιτήσουν σε κοινές επαγγελματικές σχολές που να στοχεύουν στην αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων των ΑμΕΑ.

·               Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων (εκπαιδευτικού, ειδικού εκπαιδευτικού, βοηθητικού και τεχνικού προσωπικού) στις μονάδες Ειδικής Αγωγής και Πρόνοιας. Μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου  μόνιμου προσωπικού για τη στήριξη των παιδιών με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες. στα τμήματα ένταξης των γενικών σχολείων
·               Δωρεάν παροχή όλων των αναγκαίων τεχνικών βοηθημάτων που είναι απαραίτητα για την εκπαίδευση και αποκατάσταση των παιδιών με αναπηρία.
·               Όχι στο χαράτσι για τα φάρμακα. Κανένας φόρος για φάρμακα, εξετάσεις,  θεραπείες, τεχνολογικά βοηθήματα.
·                    Όχι στα σφαγεία των ΚΕΠΑ. Να καταβάλλεται κανονικά το επίδομα αναπηρίας ή η αναπηρική σύνταξη για όσο διάστημα  καθυστερούν οι επιτροπές να εξετάσουν τα αιτήματα ή να επανεξετάσουν την χορήγησή τους.
·                    Κατάργηση του παράβολου - χαρατσιού που υποχρεώνονται να πληρώνουν οι υποψήφιοι εξεταζόμενοι στα ΚΕΠΑ.
·                     Να μην περάσουν οι προτάσεις και οι κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ και της ΕΕ για την Ελλάδα όσο αναφορά τις αναπηρικές συντάξεις και τα επιδόματα των ΑΜΕΑ.
·                    Να ανοίξουν οι υποδομές των δημόσιων ιδρυμάτων πρόνοιας για την εξασφάλιση της σίτισης των άνεργων αναπήρων, των ανίκανων προς εργασία και των ηλικιωμένων.
·                    Επίσης παλεύουμε για να δημιουργηθεί και στη περιοχή μας κέντρο διαβίωσης ΑμεΑ, σε όσους δεν θα έχουν τη βοήθεια των κηδεμόνων τους ή της οικογένειάς τους. Με αποκλειστική χρηματοδότηση και μέριμνα του κράτους και όχι των ιδιωτών.
·                    Μαζικές προσλήψεις αναπήρων, χρονίως πασχόντων και γονιών και κηδεμόνων ΑΜΕΑ με μόνιμη και  σταθερή δουλειά με ευθύνη του κράτους. Να μοριοδοτείται η αναπηρία για τους ανάπηρους και τους γονείς και κηδεμόνες ΑΜΕΑ σε όλες τις προκηρύξεις
·            Όχι στην κατάργηση του ΕΚΑΣ, ούτε για τα ΑΜΕΑ κάτω των 65 χρόνων.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ποιος υπογράφει το κειμενο?

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ (Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΕΑ ΣΕΡΒΙΩΝ) Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΕ ΜΑΡΑΝΕ?

ΣΟΦΙΑ ΚΟΛΟΤΟΥΡΟΥ είπε...

Να μην υπάρχει κωφό παιδί χωρίς να έχει το δικό του σχολείο, με σύγχρονες και δωρεάν προδιαγραφές για την εκπαίδευσή του. Δικαίωμα του κωφού να επικοινωνεί με τη γλώσσα του με τον υπόλοιπο κόσμο--- < Εγώ σαν κωφή θα σχολιάσω μόνο αυτό το σημείο. Κατ' αρχάς σήμερα γεννιούνται πανελλαδικά περίπου 90 παιδιά με κώφωση, τα περισσότερα εκ των οποίων βάζουν κοχλιακά εμφυτεύματα και μιλάνε προφορικά, οπότε έχουν την ίδια γλώσσα με όλους μας (κι εγώ προφορικά μιλάω και δεν έμαθα ποτέ νοηματική). Εσείς τι προτείνετε για τα ελάχιστα παιδιά που αδυνατούν να μιλήσουν σήμερα και αναγκάζονται να χρησιμοποιούν τη νοηματική; Να ανοίξουν ας πούμε 10 σχολεία του ενός μαθητή σε 10 πόλεις; Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό σας. Η ιατρική επιστήμη σήμερα ξέρετε έχει προχωρήσει, και πρακτικά δεν υπάρχουν κωφάλαλα παιδιά όπως υπήρχαν στο παρελθόν. Σας προτείνω να δείτε και αυτό το site για να μάθετε τις εξελίξεις στην κώφωση που πιθανότατα αγνοείτε. www.akoustirixi.gr

Ανώνυμος είπε...

Εγώ που είμαι απ'έξω απόλα αυτά,....δεν καταλαβαίνω κα Σοφία Κολοτούρου, γιατί νομίζετε ότι πρέπει να γίνουν δέκα σχολεία κι όχι ένα σε κάθε προσβάσιμη χλμ περιοχή. Εδώ κλείνουν όλα τα σχολεία, και θα φτιάξουν δέκα σε μιά περιοχή?
Και γιατί αποκλείεις να μή μπορούν να ακούσουν άλλα παιδιά?, είτε είναι βαριά κώφωση είτε το ότι Δεν υπάρχουν τα απαραίτητα "μουρμούρια"?
Αν μπορεί το κράτος να διαθέσει τα απαραίτητα κονδύλια για αποκατάσταση της κώφωσης σε όσους έχουν ανάγκη, δεν πιστεύω να υπάρχει κανείς που να αρνηθεί!!
Όμως μέχρι να γίνει τέτοιο κράτος πρόνοιας, κοινωνικό και ευαίσθητο σε τέτοιες κοινωνικές ομάδες, άς φτιάξει χώρους τέτοιους εκμάθησης της νοηματικής, είναι πιό φθηνοί!!!
και κάτι άλλο. Στην USA που ζούσα κάποτε, στο σχολείο, είχαμε δεν είχαμε πρόβλημα, μας μαθαίνανε εκτός από μουσική, αριθμητική, γλώσσα,κλπ.
την νοηματική μιά φορά στις δεκαπέντε μέρες.
Εδώ τα παιδιά τα μαθαίνουν τη γλώσσα μας, μέσα από συνταγές μαγειρικής και πώς να υποτασσόμαστε στους χορηγούς, goodys, coca cola, Lidl, carefour, shell, mobil, Panathinaikos, Olympiakos κ.ά. Και ΌΧΙ τους ποιητές μας και τους συγγραφείς μας!!!!

Βασιλης Ταχτσίδης είπε...

Συγχαρητήρια στους ανθρώπους που είχαν την έμπνευση να γίνει μια τέτοια συνάντηση–ενημέρωση για να ενημερωθούμε για τα τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΑμΕΑ και οι γονείς τους.
Ευχαριστήρια στους ομιλητές που πήραν το λόγο και μας ενημέρωσαν για τη ζωή , την εκπαίδευσή και εν γένει την καθημερινότητα και τα προβλήματα αυτών των ανθρώπων .
Και ειλικρινά , μολονότι στο ίδιο σινάφι κι εγώ , ομολογώ πως ελάχιστα γνώριζα για όλα αυτά τα προβλήματα και που πρέπει αν όχι άμεσα, σύντομα να αποκατασταθούν.
Λυπάμαι για την μη σύσσωμη παρουσία του Δ.Σ. του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑμΕΑ του ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΒΙΩΝ-ΒΕΛΒΕΝΔΟΥ. Λυπάμαι ακόμα περισσότερο για την παρουσία ΔΥΟ συλλόγων ΑμΕΑ σε μια τόσο μικρή περιοχή, όπως η δική μας .
Και λυπάμαι ακόμα περισσότερο για ανθρώπους που αντί να παλεύουν από το ίδιο μετερίζι (αυτό που τους έγραψε η ίδια τους η μοίρα) , γίνονται έρμαιο των όποιων ατομικών ή άλλων συμφερόντων και μέσα από τη μικροπρέπειά τους το μόνο που τους νοιάζει είναι τα πως θα γραφτεί ένας τίτλος.
Το αν θα γράψεις ένα όνομα με μικρά ή κεφαλαία γράμματα, για μένα ελάχιστη σημασία έχει.. Το ποιος το υπογράφει ακόμα ποιο ελάχιστη.
Η ΟΥΣΙΑ είναι που για μένα ΜΕΤΡΑΕΙ.
Αν τα γράμματα είναι μεγάλα δεν πάει να πει ότι αυτό που υπονοούν είναι και κάτι μεγάλο .
Τι Μ…. ς!!!!!!!! ας πούμε.
Είναι όπως το αντιλαμβάνεται κανείς.
Δεν υπάρχουν ομάδες αναπήρων. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΙ , στο πώς , στο λίγο ή στο πολύ . ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΗΡΟΙ . Είτε το θέλεις είτε όχι.
Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ , είπε Ο ΣΟΦΟΣ .
ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ , λένε δυστυχώς, ΜΕΡΙΚΟΙ Μ…. ς σήμερα.
Ποτέ δεν είναι αργά για να διορθωθούν τα κακώς κείμενα. Το να διεκδικείς όμως τα δίκαια σου δε νομίζω πως είναι ουτοπία.
Ίσα – ίσα αυτό είναι που ΠΡΕΠΕΙ να κάνει ένα κράτος ΔΙΚΑΙΟΥ .
Αρκεί μόνο εμείς να μη διαχωριζόμαστε μεταξύ μας

ΣΟΦΙΑ ΚΟΛΟΤΟΥΡΟΥ είπε...

Κι εγώ κάπου σας χάνω κυρίε-κυρία ανώνυμε-η. Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι το κράτος δεν δίνει κονδύλια για την καταπολέμηση της κώφωσης σήμερα; Κατ΄αρχάς η επέμβαση κοχλιακού εμφυτεύματος καλύπτεται πλήρως από τα ασφαλιστικά ταμεία. Στις οικογένειες των κωφών παιδιών δίνεται επίδομα μέχρι να γίνουν 18 (25 αν σπουδάζουν). Σχολεία κωφών υπάρχουν δυο στην Αθήνα, ένα στη Θεσσαλονίκη, και από ένα δημοτικό στην Πάτρα και στο Ηράκλειο της Κρήτης. Τα περισσότερα κοντεύουν να κλείσουν όχι για άλλο λόγο, αλλά επειδή δεν έχουν παρά ελάχιστους μαθητές, αφού όπως προείπα τα περισσότερα από τα 90 παιδιά που βάζουν σήμερα κοχλιακό πηγαίνουν και σε κανονικά σχολεία. Τώρα πως ανακατεύετε την εκμάθηση της νοηματικής, όταν εγώ σας λέω ότι οι κουφοί σήμερα δεν την χρειαζόμαστε για να επικοινωνήσουμε (παρά ελάχιστα άτομα πανελλαδικά), μου κάνει εντύπωση. Εγώ ας πούμε δεν έμαθα ποτέ μου τη νοηματική, αφού πήγα σε κανονικό σχολείο. Μπορώ όμως να σας απαγγείλω απέξω τους περισσότερους ποιητές, γιατί έλαβα (και) κλασική παιδεία στα γράμματα. Την νοηματική που θα τη χρειαζόμουν; Για να επικοινωνήσω με τους ελάχιστους άλλους που την ξέρουν; Ενώ τώρα επικοινωνώ με όλο τον κόσμο. Το θέμα μας λοιπόν δεν είναι η νοηματική, αλλά η αποκατάσταση της κώφωσης, που σήμερα είναι εφικτή, και η εκπαίδευση των κωφών παιδιών στην ελληνική γλώσσα και παιδεία, που και αυτή είναι εφικτή σήμερα. Καλές γιορτές να έχετε.

ΣΟΦΙΑ ΚΟΛΟΤΟΥΡΟΥ είπε...

Και κάτι ακόμα, λέτε : "Αν μπορεί το κράτος να διαθέσει τα απαραίτητα κονδύλια για αποκατάσταση της κώφωσης σε όσους έχουν ανάγκη, δεν πιστεύω να υπάρχει κανείς που να αρνηθεί!!" --> μάλλον λοιπόν αγνοείτε ότι υπάρχουν κάποιοι συγκεκριμένοι Κωφοί οι οποίοι αρνούνται να υποβάλλουν τα παιδιά τους (εφόσον αυτά γεννιούνται κωφά επίσης, λόγω γονιδίου) σε επέμβαση κοχλιακού εμφυτεύματος (παρόλο που είναι δωρεάν, όπως προείπα), επειδή δεν επιθυμούν τα παιδιά αυτά να ακούσουν! Εχετε μάλλον μια ασαφή αντίληψη για την κώφωση και δεν γνωρίζετε ότι υπάρχει ένα συγκεκριμένο κίνημα που πρεσβεύει ότι ο ήχος δεν είναι κάτι σημαντικό για τον άνθρωπο, οπότε και εμποδίζει τα μωρά από το να θεραπευτούν. Σε αυτό το κίνημα είμαι αντίθετη, και παρόλο που είμαι κουφή από παιδί, αναγνωρίζω πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ο ήχος είναι κάτι πολύτιμο για την ανθρώπινη ζωή και ότι τα κωφά μωρά πρέπει να θεραπεύονται εγκαίρως.

Το Προφίλ μας