Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Κουκουλόπουλος: «Προτεραιότητα του Υπουργείου η στήριξη των ομαδικών και συλλογικών δράσεων στην παραγωγική διαδικασία»

Τη Δυτική Αττική επισκέφθηκε χθες ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Πάρις Κουκουλόπουλος,  όπου πραγματοποίησε συναντήσεις με αγρότες και πτηνοτρόφους της ευρύτερης περιοχής των Μεγάρων.
Συγκεκριμένα, ο Αναπληρωτής Υπουργός, συνοδευόμενος από το Γενικό Γραμματέα του ΥπΑΑΤ, Μόσχο Κορασίδη συναντήθηκε με εκπροσώπους του Αγροτικού Συνεταιρισμού – Ομάδας Παραγωγών Μεγάρων,
του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πτηνοτρόφων Μεγάρων και του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεγαρέων. Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, η Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ της Περιφέρειας Αττικής κα Εύη Χριστοφιλοπούλου και ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Μεγαρέων κ. Γιάννης Δήμας.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν να εξεταστούν επί τόπου τα θέματα που αντιμετωπίζουν οι οργανώσεις των αγροτών σε ό,τι αφορά στην παραγωγική διαδικασία, τα προβλήματα του κόστους παραγωγής και ειδικότερα τις διαδικασίες του εργόσημου, της ενέργειας και του κόστους των υπόλοιπων εισροών.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός δεσμεύτηκε για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν σχέση με το κόστος παραγωγής και διευκρίνισε ότι άμεσα θα επιλυθεί το θέμα που έχει σχέση με το εργόσημο.

Ο κ. Κουκουλόπουλος επεσήμανε στους εκπροσώπους των παραγωγών ότι «προτεραιότητα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι η στήριξη και υποβοήθηση των ομαδικών και συλλογικών δράσεων στην παραγωγική διαδικασία τόσο για τη μείωση του κόστους παραγωγής όσο και για τη διευκόλυνση των εξαγωγών».
Επίσης, αναφέρθηκε διεξοδικά στην αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της γεωργίας που προβλέπει η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ), όπου, όπως τόνισε, «μέσα από την κατανομή των πόρων και ειδικά του α’ Πυλώνα της νέας ΚΑΠ το Υπουργείο στηρίζει τις διαρθρωτικές δράσεις, μεταξύ των οποίων  πρώτη προτεραιότητα  αποτελεί η ανανέωση της ηλικιακής πυραμίδας του παραγωγικού δυναμικού της ελληνικής γεωργίας, αλλά και η ορθολογική χρήση και αξιοποίηση του νερού».

Τέλος, σε  ό,τι αφορά στους πτηνοτρόφους, κατά τη συνάντηση τέθηκαν ζητήματα που αφορούν τις ελληνοποιήσεις αβγών και πουλερικών, καθώς και τα προβλήματα περιβαλλοντικής αδειοδότησης των πτηνοτροφικών εγκαταστάσεων. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ενημέρωσε τους πτηνοτρόφους της περιοχής ότι σύντομα το ΥπΑΑΤ θα θέσει σε εφαρμογή το πρόγραμμα «ΑΡΤΕΜΙΣ», το οποίο θα επεκταθεί και στον κλάδο της παραγωγής αβγών, προκειμένου, όπως είπε, να μπει φραγμός στις παράνομες  ελληνοποιήσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας