Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Στην Καστοριά ο Βενιζέλος, στην Κοζάνη ο Παπανδρέου

Μια δεύτερη...προεκλογική μάχη παράλληλα με αυτή των κομμάτων για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, αρχίζει να ξετυλίγεται αυτή τη φορά όμως στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.
Ευάγγελος Βενιζέλος και Γιώργος Παπανδρέου βρίσκονται ξανά απέναντι ο ένας στον άλλον, μετά την ανοιχτή δήλωση-πρόθεση του πρώην Πρωθυπουργού να προχωρήσει στη ίδρυση κόμματος, ίσως και το πρώτο δίμηνο του 2015.

Μέχρι τότε όμως, οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ θα κληθούν να ζήσουν την απόλυτη σύγχυση, αφού θα πρέπει να επιλέγουν κάθε φορά σε ποια από τις παράλληλες εκδηλώσεις του νυν και του πρώην αρχηγού του κόμματος θα δίνουν το παρόν.
Ο μεν Ευάγγελος Βενιζέλος συνεχίζει τις εξορμήσεις στην περιφέρεια και το ερχόμενο Σάββατο θα βρεθεί, στην Καστοριά, στο "κάστρο" του πρώην προέδρου της Βουλής Φιλίππου Πετσάλνικου και στενού συνεργάτη του κ.Παπανδρέου.
Από μόνη της η παρουσία του στην συγκεκριμένη περιοχή και οι επαφές του με τους τοπικούς κομματικούς και μη παράγοντες, αποτελεί μια απάντηση στην 6σελιδη παρέμβαση Παπανδρέου, ότι σε καμία περίπτωση δεν φαίνεται διατεθειμένος να εγκαταλείψει το εγχείρημα της δημιουργίας της Δημοκρατικής Παράταξης.
Με διαφορά λίγων ημερών, ο Γιώργος Παπανδρέου θα πραγματοποιήσει νέα δημόσια εμφάνιση, στην Κοζάνη, στο "κάστρο" αυτή τη φορά του Πάρη Κουκουλόπουλου, εκ των στενότερων συνεργατών του κ.Βενιζελου.
Με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσης ιστορικού υλικού του ιδρύματος Α.Παπανδρέου «Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή», ο κ.Παπανδρέου αναμένεται να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα μετά την πρόταση του για υπερψήφιση του Σταύρου Δήμα και αμέσως μετά τη δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ανάγκης με άλλον Πρωθυπουργό.
Άλλωστε, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μια ημέρα μετά την πρώτη ψηφοφορία στη Βουλή για την προεδρική εκλογή και αναμένεται με ενδιαφέρον η θέση που θα διατυπώσει ο πρώην Πρωθυπουργός.
Το σίγουρο είναι ότι ο κλεφτοπόλεμος μεταξύ των δυο ανδρών θα έχει και συνέχεια, αφού από τη μια ο Γιώργος Παπανδρέου δέχεται εισηγήσεις να προχωρήσει σε ίδρυση κόμματος εδώ και τώρα και να κόψει κάθε δεσμό με το κίνημα που ίδρυσε ο πατέρας του και από την άλλη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος πιέζεται από συνεργάτες του να πάρει δραστικά μέτρα, προχωρώντας στη διαγραφή του προκατόχου του στην ηγεσία του κόμματος, προκειμένου να έχει ένα καθαρό πεδίο μπροστά του.


Πηγή: http://www.huffingtonpost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας