Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Σεμινάριο σε εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης, με θέμα «Πρώτες Βοήθειες»

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σεμινάριο σε εκπαιδευτικούς  της  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης,  με θέμα «Πρώτες Βοήθειες», την περασμένη Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014 στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης. Το σεμινάριο διοργανώθηκε από το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης, και υλοποιήθηκε  από  την Ελληνική  Ομάδα  Διάσωσης  Παράρτημα  Νομού  Κοζάνης.
Η συμμετοχή των ενδιαφερομένων εκπαιδευτικών ξεπέρασε τα 80 άτομα, με αμείωτο ενδιαφέρον στο θεωρητικό κομμάτι και πολύ περισσότερο στην πρακτική εξάσκηση στην οποία έλαβαν μέρος.
Οι θεματικές ενότητες οι οποίες παρουσιάστηκαν αφορούσαν την πνιγμονή, την κρίση επιληψίας, την υπογλυκαιμία, τη θερμοπληξία, την υποθερμία, κατάγματα – αιμορραγίες, τη διαδικασία Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ), καθώς και τους τρόπους ασφαλούς αντιμετώπισής  τους.
Τα μέλη του Παραρτήματος Ν. Κοζάνης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης ευχαριστούν θερμά όλους όσους παραβρέθηκαν και παρακολούθησαν το σεμινάριο, όπως και τον Διευθυντή του 13ου Δημοτικού Σχολείου για την  φιλοξενία και υποστήριξη που παρείχε.
Η εθελοντική δράση των μελών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης είναι παρούσα, όπου και όταν χρειαστεί.

Περισσότερες πληροφορίες:
6972440092, Τζήκας Γεώργιος (Υπεύθυνος Τμήματος Ορεινής Διάσωσης – Υπεύθυνος Εκπαίδευσης)
6937170336, Χρήστος Αγουράτσιος (Πρόεδρος -  Υπεύθυνος Τμήματος Πρώτων Βοηθειών)

Για το Παράρτημα Ν. Κοζάνης,
Χρήστος Αγουράτσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας