Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

7 φ/β Σύλλογοι ενώνουν τις «φωνές» τους για τις καθυστερήσεις στις πληρωμές

Ενώνουν τις δυνάμεις τους οι «φωτοβολταϊκοί» για το θέμα της καθυστέρησης των πληρωμών τους, και σε κοινή επιστολή 6 Α/βάθμιων και ενός Β/βάθμιου Συλλόγου Φωτοβολταϊκών παραγωγών δηλώνουν την αγανάκτηση τους και θέτουν τους άμεσα εμπλεκόμενους προ των ευθυνών τους.
Μάλιστα, οι Σύλλογοι δίνουν διορία σε ΥΠΕΚΑ και ΛΑΓΗΕ ως τις 17 Δεκεμβρίου για την καταβολή της παραγωγή Ιουλίου-Αυγούστου και ως τις 31 Δεκεμβρίου για την αποπληρωμή του Σεπτεμβρίου.
Ολόκληρο το περιεχόμενο της επιστολής έχει ως εξής:
Οικτρή οικονομική κατάσταση βιώνουν και πάλι οι φωτοβολταϊκοί παραγωγοί όλης της χώρας, μικροί και μεγάλοι , παλιοί και νέοι,  αγρότες και μη, μετά τις πολύμηνες καθυστερήσεις πληρωμών.
Έχοντας ήδη διαβεί τα δυο έτη από την πρώτη απόπειρα-δέσμευση του ΥΠΕΚΑ να εξομαλυνθούν οι πληρωμές των παραγωγών ΑΠΕ από τον ΛΑΓΗΕ, με τους ν.4093/2012(έκτακτη εισφορά των φ/β ως 30%), με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου 229 19/11/2012 (συνεχόμενες ανά 6μηνο αυξήσεις  του ΕΤΜΕΑΡ με σκοπό τον μηδενισμό του ελλείμματος του ΕΛΑΠΕ στο τέλος του 2014), με τον ν. 4152/2013 (έκτακτη εισφορά των φ/β ως 42%), οι θυσίες μας δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Οι αρμόδιοι αντιλαμβανόμενοι την πλήρη αποτυχία εκπλήρωσης των δεσμεύσεων τους, προχώρησαν με τον ν. 4254/2014- σε πλήρη αντίθεση με ένα ευρωπαϊκό κράτος δικαίου-μονομερώς μείωσαν τις συμβατικές αποζημιώσεις των παραγωγών από φ/β και αναδρομικά μας εξανάγκασαν να απωλέσουμε βεβαιωμένες οφειλές του ΛΑΓΗΕ-ΔΕΔΔΗΕ, τεσσάρων εώς και έξι μηνών μέσω του πιστωτικού τιμολογίου.
Βρισκόμαστε στον Δεκέμβριο του 2014, οι καθυστερήσεις στις κουρεμένες πλέον αποζημιώσεις μας βρίσκονται σε υπερημερία 5 μηνών!
Σε πλήρη αντίθεση με τις επανειλημμένες εξαγγελίες εντός της Βουλής των Ελλήνων,του Υπουργού ΠΕΚΑ κ. Μανιάτη και Υφυπουργού ΠΕΚΑ κ. Παπαγεωργίου κατά την κατάθεση του ν.4254/2014,  περί συνδρομής των πιστωτικών ιδρυμάτων, προκειμένου να καταστούν βιώσιμες οι επιχειρήσεις μας. Εννέα μήνες μετά την ψήφιση του προαναφερόμενου νόμου, ουδεμία πολιτική απόφαση δεν έχει ληφθεί σχετικά με την προαναγγελθείσα  συνδρομή τους. Επιπροσθέτως τα τραπεζικά ιδρύματα στο μεσοδιάστημα  αυτό, έχουν προβεί ήδη σε "επιθετικές" πρακτικές εναντίον των παραγωγών δεσμεύοντας τις καταβολές ΛΑΓΗΕ-ΔΕΔΔΗΕ, προς εξασφάλιση μελλοντικών απαιτήσεων τους.
Ίσως να γνωρίζετε ότι το χειρότερο όλων που βιώνουμε είναι η απώλεια συναδέλφων παραγωγών οι οποίοι δια αυτοχειρίας αφαίρεσαν την ζωή τους λόγω της απελπιστικής κατάστασης, της οικονομικής ανέχειας και της απόγνωσης, για την οποία εσείς και μόνο εσείς είστε υπεύθυνοι δια των αποφάσεων σας. Κατόπιν τέτοιων δραματικών γεγονότων είστε υποχρεωμένοι όσο και αν το αποφεύγετε να αντιληφθείτε οτι τα φ/β δεν είναι απλοί αριθμοί, ελλείμματα και πλεονάσματα αλλά ΑΝΘΡΩΠΟΙ – ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ τους οποίους με τις αποφάσεις σας καταστρέφετε βιολογικά, οικονομικά αλλά και κοινωνικά.
Κύριοι του ΥΠΕΚΑ για πολλοστή φορά οι δεσμεύσεις και οι διαβεβαιώσεις σας για εξάλειψη των υπερημεριών έπεσαν στο κενό. Οι υπερημερίες  σημειώνουν αλματώδη αύξηση. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως η εξόφληση της παραγωγής του Ιουνίου έχει διαρκέσει 54 ημέρες και ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί.
Δεν αντέχουμε άλλο να βλέπουμε θυσίες μιας ζωής να καταστρέφονται.
Δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στις δανειακές μας υποχρεώσεις.
Δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στις φορολογικές και ασφαλιστικές μας υποχρεώσεις, καθώς η ρευστότητά μας έχει εξαντληθεί.
Δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στα λειτουργικά έξοδα των επιχειρήσεών μας.
ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !!!
Είναι η φωνή της αγανάκτησης και της αγωνίας των χιλιάδων ενωμένων παραγωγών.
Είστε υποχρεωμένοι να μας καταβάλλετε άμεσα τα χρήματα μας.
Δίνουμε Διορία στο ΥΠΕΚΑ και στο ΛΑΓΗΕ να προχωρήσει τις Πληρωμές μας για τον Ιούλιο και Αύγουστο μέχρι τις 17/12 και για το Σεπτέμβριο μέχρι 31-12-2014 .
Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να γίνουμε μάρτυρες δραματικών γεγονότων και απονενοημένων πράξεων από συναδέλφους.
Με την παρούσα όλοι οι παραγωγοί φ/β επιστολή σας καθιστούμε υπεύθυνους  για οτι συμβεί από εδώ και στο εξής. Η αγανάκτηση και η οικονομική ανέχεια των παραγωγών μπορεί να προκαλέσει ανεξέλεγκτες καταστάσεις ακόμα και ασύμμετρες συνέπειες.
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ (ΕΣΑΦ)
ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ  ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ  ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ  ΠΑΡΚΩΝ (ΘΕΣΙΦ)
ΕΝΩΣΗ  ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (ΕΠΗΕ)
ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ (ΣΑΦΗ)
ΕΝΩΣΗ  ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ  ΒΟΡΕΙΑΣ  ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ
ΕΝΩΣΗ  ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ  ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ  ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ ΚΑΙ  ΒΟΙΩΤΙΑΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΟΜΟΣΠΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΕΣΜΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ   ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ  ΑΠΟ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ (ΠΟΣΠΗΕΦ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας