Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Κυβέρνηση VS ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ σημειώσατε…

του Π. Πλιάτσιου από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Οι φράσεις ανήκουν στον πολύπειρο συνδικαλιστή της ΓΕΝΟΠ και της «Ένωσης» Γιάννη Μανέ: «Έχω τόσα χρόνια στο χώρο.
Από τις συνεχείς και καθημερινές ενημερώσεις μας στους εργασιακούς χώρους πρώτη φορά διακρίνω τέτοια μεγάλη διάθεση αγώνα από όλους τους εργαζόμενους της ΔΕΗ στην περιοχή μας. Θα έχουν μεγάλη επιτυχία οι απεργίες».
Και δεν έχουμε κανέναν απολύτως λόγο να αμφιβάλλουμε γι’ αυτό. Λογικά έτσι θα είναι. Μένει, βεβαίως, αυτό να αποδειχθεί και στην πράξη, σήμερα τα μεσάνυχτα. Όταν και θα ξεκινήσουν οι μεγάλες, όπως όλα δείχνουν, απεργιακές κινητοποιήσεις της ΓΕΝΟΠ ενάντια στην πώληση της «Μικρής ΔΕΗ».
Όλες οι εκτιμήσεις, οι ενδείξεις και οι πληροφορίες θέλουν, πράγματι, τους εργαζόμενους, ειδικά στην περιοχή μας, να δίνουν μαζικό «παρών» στον κρίσιμο αυτό αγώνα. Μαζί τους, φυσικά, και οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων της περιοχής, αλλά και κόμματα, με πρώτο και… καλύτερο τον ίδιο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα που θα βρεθεί σήμερα στο Αμύνταιο.

Απέναντί τους βρίσκεται μια αποφασισμένη, όπως επίσης όλα δείχνουν, κυβέρνηση: Η βούληση της οποίας είναι να περάσει το επίμαχο νομοσχέδιο από το πρώτο θερινό τμήμα της Βουλής. Και δύσκολα θα υπαναχωρήσει. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα από τα βασικά προαπαιτούμενα της συμφωνίας με την τρόικα, για την εκταμίευση των επόμενων δόσεων.

Από σήμερα, λοιπόν, ξεκινά αυτό το ιδιόμορφο «μπραντ ντε φερ» μεταξύ κυβέρνησης και ΓΕΝΟΠ/Τοπικών κοινωνιών. Ποιος θα επικρατήσει; Δε θα στοιχηματίζαμε στους δεύτερους. Αλλά η ιστορία έχει αποδείξει πως κανένας αγώνας δεν είναι χαμένος πριν ακόμη ξεκινήσει.

Αρχίζουμε, λοιπόν. Και η συνέχεια θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Για όλους…

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

O MEGALOS PP, POY DEN GOYSTAREI TON KOSMATOPOYLO, GIATI DEN PIGE STIN EKPOMPI TOY.
XAXAXAXAXAXAAAAAAAAAAAAAAAAXAXAXAXAXAXAXAXAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Το Προφίλ μας