Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Ανακοινωση -πρόσκληση Λαϊκής Επιτροπής Αιανής

Απευθυνόμαστε στα νέα ζευγάρια, στους νέους- νέες, στους εργαζόμενους, σε όλους τους κατοίκους της Αιανής για να συζητήσουμε την αρνητική εξέλιξη σχετικά με τη προβλεπόμενη αναστολή λειτουργίας του Παιδικού Σταθμού Αιανής.


Το θέμα με τους παιδικούς σταθμούς έχει ως εξής: Τα τελευταία χρόνια οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί υπολειτουργούν εξαιτίας περικοπών στη χρηματοδότηση που είχε σαν συνέπεια και τη μεγάλη μείωση του προσωπικού. Γι αυτό επιβλήθηκαν τροφεία για να καλύπτονται οι λειτουργικές δαπάνες. Συγχρόνως υπάρχει το πρόγραμμα ΕΣΠΑ από την ΕΕ το οποίο προβλέπει επιδότηση για τη φιλοξενία παιδιών, το οποίο ωστόσο δεν επαρκεί για όλα τα παιδιά. Για την επόμενη χρονιά μειώνεται κι άλλο η χρηματοδότηση ενώ η ΕΕ προτείνει την επιβολή τροφείων.

Η κυβέρνηση και ο δήμος δέχονται και προωθούν την πολιτική της ΕΕ  που οδηγεί στη λειτουργία παιδικών σταθμών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Έτσι η ανάγκη λειτουργίας του παιδικού σταθμού ως ένας χώρος που το παιδί κάνει τα πρώτα του βήματα στην κοινωνία να είναι ένα εμπορεύσιμο είδος και όποιος «έχει» θα πάει το παιδί του στον παιδικό σταθμό.

Για όλα τα παραπάνω, σας καλούμε να παρευρεθείτε στη συγκέντρωση- σύσκεψη


στο Πνευματικό Κέντρο Αιανής,
την Τρίτη 22 Ιούλη 2014 και ώρα 8.30 μμ


για να συζητήσουμε και να αγωνιστούμε ώστε:

§  Να μη σταματήσει η λειτουργία του παιδικού σταθμού Αιανής να υπάρξει  έγκαιρη χρηματοδότηση και προσωπικό με όλα τα εργασιακά δικαιώματα
§  Να μη κλείσει καμιά κοινωνική δομή του δήμου(Βοήθεια στο Σπίτι…)
§  Πλήρης χρηματοδότηση 100% από τον κρατικό προϋπολογισμό και με την αξιοποίηση των κονδυλίων της ΕΕ, όλων των κοινωνικών δομών του δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας