Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

«Πράσινο φως» για τη δημοπράτηση του Αρδευτικού Έργου Σισανίου

«Πράσινο φως» δόθηκε για το Αρδευτικό Έργο Σισανίου της Π.Ε. Κοζάνης από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς εγκρίθηκε η δημοπράτηση του έργου με προϋπολογισμό ένταξης  3.357.000 ευρώ.
Το έργο είχε ενταχθεί στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» 2007 - 2013 του ΥπΑΑΤ και αφορά στην κατασκευή νέας δεξαμενής άρδευσης και αρδευτικού δικτύου διανομής συνολικού μήκους 19 χλμ.
Με το έργο θα αρδευτούν περίπου 2.000 στρέμματα της περιοχής του Σισανίου με τροφοδοσία από το νέο φράγμα Σισανίου.
Η έγκριση δημοπράτησης, «κλειδώνει» την χρηματοδότηση του έργου και επιτρέπει να ολοκληρωθεί μια μεγάλη  αναπτυξιακή  υποδομή για το Βόιο.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Πάρις Κουκουλόπουλος δήλωσε:
«Στον  δυναμικό τομέα της αγροδιατροφής, που αναπτύσσεται ταχύτατα σε όλη την Ευρώπη, τα ονομαστά αγροτικά  προϊόντα του Βοΐου και της Κοζάνης συνολικά, δείχνουν ότι μπορούν να κατακτήσουν ζηλευτή θέση.
Η δημοπράτηση του Αρδευτικού Σισανίου, φέρνει ένα βήμα πιο κοντά αυτή την προοπτική, δίνοντας ανάσα στους παραγωγούς της περιοχής και δικαιώνοντας την επιλογή νέων ανθρώπων να στραφούν στον πρωτογενή τομέα. 
Η ολοκλήρωση, το συντομότερο δυνατόν, των αρδευτικών μας έργων,  η οργάνωση των αγροτών μας σε  Ομάδες Παραγωγών και δυναμικούς Συνεταιρισμούς και η αξιοποίηση των δυνατοτήτων της νέας ΚΑΠ και του νέου προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης που ξεκινούν άμεσα, μπορούν να ζωντανέψουν τις ορεινές μας περιοχές, που όλα αυτά τα χρόνια αιμορραγούσαν δημογραφικά.
Με την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών, τη βιώσιμη κτηνοτροφία και την ενίσχυση, κατά προτεραιότητα, των νέων αγροτών,  οι περιοχές του Βοΐου και της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης συνολικά, μπορούν να περάσουν στη νέα οικονομία και να δημιουργήσουν ένα υγιές μίγμα οικονομικής ανάπτυξης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας