Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Προχωρά η δημιουργία Μουσείου κρόκου

του Γιάννη Κωσταρέλλα από το ΧΡΟΝΟ
Στη δημιουργία Μουσείου κρόκου, προχωρά ο  Αναγκαστικός Συνεταιρισμός Κροκοπαραγωγών Κοζάνης, με τη συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Κοζάνης και τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ύψους 1,2εκ. ευρώ.
Μετά τη θετική γνωμοδοτήση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, θετική ήταν και η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, για ένα έργο που φιλοδοξεί να αποτελέσει πυλώνα τουριστικής ανάπτυξης για την περιοχή.
Το Μουσείο Κρόκου, σύμφωνα με τον Νίκο Πατσιούρα, Προέδρο του  Αναγκαστικού  Συνεταιρισμού  Κροκοπαραγωγών Κοζάνης, «δεν θα είναι ένα μουσείο αρχαιότητας. Θα είναι ένα μουσείο, στο οποίο θα βάλουμε τον τρόπο  παραγωγής από τα  παλιά χρόνια, τα εργαλεία που χρησιμοποιούσαν οι πατεράδες μας, φωτογραφίες, παλιά δημοσιέυματα, γιατί όλοι πρέπει να γνωρίζουν πως ο κρόκος έχει ιστορία 300 χρόνων στην χώρα μας.
Ο κ. Πατσιούρας αναφέρθηκε και σε διάφορες αρνητικές κριτικές για τη δημιουργία του Μουσείου λέγοντας πως « δυστυχώς πολλοί λοιδορούν αυτό το μουσείο αλλά δεν έχουν καταλάβει ότι όλη η Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό, επικοινωνούν μαζί μας, σχολεία και όχι μόνο, που  θέλουν να μας επισκεφθούν, πάντα ρωτάνε αν υπάρχει ένα μουσείο να τους δείξουμε, ώστε να δουν τον κρόκο, που έφτασε στα πέρατα της γης. Πιστεύουμε πως θα δώσουμε μια άλλη οντότητα όσον αφορά τον τουρισμό στην πόλη μας και τα χωριά μας, επαγγελματίες θα δουλέψουν».
Το οικόπεδο, για τη δημιουργία του Μουσείου, θα αποκτηθεί από τον Συνεταιρισμό ενώ ήδη προχωράει η σχετική μελέτη. « Ελπίζουμε το όνειρο μας να γίνει πραγματικότητα» σημείωσε ο κ. Πατσιούρας.
Τέλος, όσον αφορά το εμπορικό κομμάτι του Συνεταιρισμού ο κ. Πατσιούρας ανέφερε πως « πηγαίνουμε πάρα πολύ καλά, προιόν δεν έχουμε να δώσουμε άλλο και αναμένουμε την νέα συγκομιδή. Βλέπουμε πως συμμετέχουν και πολύ νέοι άνθρωποι και αυτό μας ενθαρρύνει για να βρούμε και άλλους πελάτες».
 Στη σημασία του Μουσείου γα την  ανάδειξη του κρόκου  αλλά και τη χρησιμότητα του ως  πυλώνα προσέλκυσης επισκεπτών, υπογράμμισε από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας