Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών-Αιμοπεταλιοδοτών: δεύτερη αιμοδοσία στο Δ.Δ. του Νέου Κλείου με τον Ποντιακό Μορφωτικό Σύλλογο Κλείτου

Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών-Αιμοπεταλιοδοτών
stagelpidas@gmail.com
 6971774900 (what's up) ----------------------------------------------------
H ίδρυση του συλλόγου μας ήταν αποτέλεσμα της ανάγκης που δημιουργήθηκε ανάμεσα στους αιμοδότες - αιμοπεταλιοδότες για ένα σύλλογο με δημοκρατική λειτουργία, με έμφαση στην προσφορά, μακριά από λογικές δημόσιων σχέσεων και αξιοποίησης της προσφοράς για αλλότριους και αλλοτριωτικούς σκοπούς.
Η δημιουργία του συλλόγου είχε κι έχει σαν στόχο την οργανωμένη συνέχιση και διεύρυνση της δράσης/προσφοράς των αιμοδοτών - αιμοπεταλιοδοτών, την προσήλωση στις αρχές λειτουργίας, στους σκοπούς και τα μέσα που διατυπώνονται στο καταστατικό.
Με την ίδρυση του συλλόγου και το ξεδίπλωμα της δράσης του απέδειξε για ακόμα μια φορά ότι ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ όταν στον συνάνθρωπό μας βλέπουμε τον εαυτό μας, όταν έχουμε στην καρδιά μας τον Άνθρωπο.
Ο σύλλογος δρα χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες, μεθοδικά, ακούραστα μεταδίδει το μήνυμα της αλληλεγγύης.
Την Κυριακή 13 Ιούλη οργανώσαμε την δεύτερη αιμοδοσία στο Δ.Δ του Νέου Κλείτου με τον Ποντιακό Μορφωτικό Σύλλογο Κλείτου (ή πρώτη ήταν στην Πτολεμαΐδα με το σύλλογο Μικρασιατών Εορδαίας) και τα αποτελέσματα ήταν ικανοποιητικά, αφού αιμοδότησαν για πρώτη φορά 11 νέοι αιμοδότες. Ο σύλλογός μας όλο το προηγούμενο διάστημα έχει συνεργαστεί και θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τα νοσοκομεία Ιωαννίνων (Πανεπιστημιακό), Θεσσαλονίκης (Παπανικολάου, ΑΧΕΠΑ, Θεαγένειο, Ιπποκράτειο).
Με την ακούραστη προσφορά των μελών του συλλόγου δώσαμε αιμοπετάλια για τις ανάγκες των ασθενών που νοσηλεύονται σ’ αυτά, και θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε αίμα- αιμοπετάλια για όποιον έχει ανάγκη. Σας καλούμε να αισθανθείτε και εσείς την χαρά της προσφοράς όπως ο Ποντιακός Μορφωτικός Σύλλογος Κλείτου , καλούμε όλους όσους είναι άνω των 18, άντρες και γυναίκες να ακούσετε την καρδιά σας, όχι μόνο να γίνετε αιμοδότες αλλά να προτρέψετε και τους συγγενείς, τους φίλους και τους συναδέλφους σας να κάνουν και αυτοί το αυτονόητο. Δίνοντας αίμα – αιμοπετάλια, βοηθώντας τώρα κάποιον που έχει ανάγκη, αύριο αυτός ο κάποιος ή άλλος θα βοηθήσει εσάς, ή αυτούς που νοιάζεστε όταν ή αν υπάρξει ανάγκη. Δεν είναι ανάγκη να περιμένετε τις οργανωμένες ομαδικές αιμοδοσίες μέσω του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών – αιμοπεταλιοδοτών «Σταγόνα Ελπίδας» για να δώσετε αίμα.





 Μπορείτε να το κάνετε συμμετέχοντας στις αιμοδοσίες των νοσοκομείων Μαμάτσειο (Κοζάνη) & Μποδοσάκειο (Πτολεμαΐδα) που πραγματοποιούνται καθημερινά από 09:00-13:30, αλλά και το απόγευμα μετά από συνεννόηση. Μην περιμένετε να υπάρξει ανάγκη στο περιβάλλον σας για να δώσετε αίμα. Οι ανάγκες σ’ όλη τη χώρα είναι πολλές. Πρόσφέροντας αίμα - αιμοπετάλια δίνουμε το δικαίωμα στις καρδιές που έχουν ανάγκη να συνεχίσουν να χτυπούν, να συντονιστούν με τους χτύπους της δικιάς μας καρδιάς. Κάντε το βήμα τώρα, μην περιμένεις αύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας