Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Βάλαμε τα χέρια μας και βγάλαμε τα μάτια μας…

Του Κ. Στούπα από το capital.gr 
Μπορεί οι ηγέτες της τρικομματικής  να απέφυγαν τις πρόωρες εκλογές μέσα στο καλοκαίρι, τραυμάτισαν όμως την όποια εμπιστοσύνη είχε δημιουργηθεί σε σχέση με το πώς αυτή η κυβέρνηση θα εξαντλούσε την τετραετία.
Το φάντασμα που επανεμφανίσθη πάνω από τη χώρα, είναι αυτό των εκλογών. Όταν εμφανίζεται το φάντασμα των πρόωρων εκλογών καλύτερα είναι η ημερομηνία να είναι κοντά.

Στην ελληνική πραγματικότητα της μεταπολιτευτικής λειψυδρίας πολιτικών ικανών να διαχειριστούν το μέλλον της χώρας εν έτει 2013, η τρικομματική κυβέρνηση κατάφερε να επαναφέρει την σκιά των εκλογών εν μέσω του θέρους.
Εν μέσω δηλ. της περιόδου αιχμής της σημαντικότερης της τουριστικής οικονομικής δραστηριότητας, που αποτελεί το βασικό πνεύμονα της οικονομίας της χώρας.
Η πιθανότητα εκλογών εντός του θέρους ενδεχομένως να σήμαινε και κατακόρυφη αύξηση της πιθανότητας κατάρρευσης της χώρας.  Η αποφυγή των εκλογών εντός του θέρους όμως δεν φαίνεται πως αποκαθιστά την προτεραία κατάσταση.
Η σκιά των εκλογών έχει προκύψει πλέον πάνω από τη  χώρα και οποιοδήποτε σχέδιο συνέχισης της σωστής ή λάθος προσπάθειας  ανάταξης της οικονομίας συναντά νέες επιπλέον δυσκολίες.
Ποιες είναι αυτές;

Ορίστε μερικές εκδοχές τους:
Ποιος θα συνεχίζει να πληρώνει τους φόρους όταν δεν θα είναι σε θέση να γνωρίζει πως θα είναι τα πράγματα στο τέλος του χρόνου.
Ποιος θα πληρώνει τις δόσεις των δανείων του στις τράπεζες όταν δεν θα είναι σε θέση να γνωρίζει πως οι τράπεζες θα διεκδικήσουν τα οφειλόμενα σε μερικούς μήνες.
Ποιος θα έρθει να επενδύσει στην Ελλάδα ή από αυτούς που ήδη διατηρούν επενδύσεις θα βάλει το χέρι στην τσέπη να συντηρήσει τις ήδη υπάρχουσες θέσεις εργασίας, όταν δεν ξέρει αν σε έξι μήνες θα υπάρχει κυβέρνηση και τι προτεραιότητες θα έχει αυτή.
Η σκιά του φαντάσματος των εκλογών επανήλθε πάνω από τη χώρα.
Οι επόμενοι μήνες θα είναι πιο δύσκολοι από τους προηγούμενους και το ρίσκο για τη χώρα αυξάνεται και πάλι...
Με απλά λόγια «βάλαμε τα χέρια μας και βγάλαμε τα μάτια μας». Αφορμή ήταν η ΕΡΤ. Αν η χώρα «βγάλει τα μάτια της» κανείς δεν θα μείνει αλώβητος, ούτε οι προνομιούχοι της ΕΡΤ ούτε αυτοί που τραβούσαν «κουπί» για να λειτουργεί η δημόσια τηλεόραση.
Η εξέλιξη του ζητήματος της ΕΡΤ αποδεικνύει περίτρανα πόσο δύσκολο είναι να μεταρρυθμιστεί η Ελλάδα προκειμένου να παραμείνει κοντά στον ανεπτυγμένο κόσμο.
Αποδείχτηκε για άλλη μια φορά πως οι Έλληνες έχουμε κοντή μνήμη και μεγάλα αυτιά. Κοντή μνήμη γιατί ξεχνάμε γρήγορα τις συμφορές που μας έφεραν οι απερισκεψίες μας στο παρελθόν και μεγάλα αυτιά γιατί προτιμάμε να  ακούμε όσα μας χαϊδεύουν τα αυτιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας