Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Κινδυνολογίες

της Ιωάννας Κωσταρέλλα από το ΧΡΟΝΟ
Η μόνη εκτροπή από την οποία κινδυνεύουμε ως κοινωνία είναι αυτή από το δρόμο της λογικής. Κάθε μέρα απομακρυνόμαστε όλο και περισσότερο από το πλαίσιο που θέτει η λογική, ως απαραίτητη προϋπόθεση ομαλής λειτουργίας του κοινοβουλευτισμού.
Αδιασταύρωτες πληροφορίες, ύποπτες «διαρροές» και πάνω απ’ όλα αμέτρητα σενάρια συνωμοσίας συνθέτουν τη βάση πάνω στην οποία γίνεται η δημόσια συζήτηση.

Αποδείξεις δεν υπάρχουν πουθενά. Μόνο σκιές, υποθέσεις και θεωρίες βασισμένες σε καθόλου ισχυρά στοιχεία. Το χειρότερο είναι ότι όλα αυτά εκπορεύονται από τους επίσημους φορείς της εξουσίας (μέσα στη βουλή ζητείται να κοινοποιηθούν ονόματα ελεγχομένων- όχι παρανομησάντων), αλλά και τους επίσημους εκφραστές του δημόσιου λόγου, δηλαδή από θεωρούμενες σοβαρές εφημερίδες και δημοσιογράφους.
Το αν είναι αυτή μια τακτική παρελκυστική είναι ασφαλώς ένα θέμα και διόλου ασυνήθιστο θα μπορούσε να προσθέσει κανείς. Επίσης, όμως, γίνεται ολοφάνερο ότι η έννοια της δημοσιογραφικής έρευνας έχει ξεχειλώσει σε τέτοιο βαθμό που προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη αποσταθεροποίηση στο ρευστό πολιτικό σκηνικό.
Προφανώς κάποιοι, δύσκολα να σκεφτεί κανείς κινούμενοι από αφέλεια, επιδιώκουν αυτή την αστάθεια και ρίχνουν διάφορα πυροτεχνήματα προς κάθε κατεύθυνση, εξυπηρετώντας διάφορα συμφέροντα. Μόνο που στον καιρό των πολλαπλών καναλιών ενημέρωσης είναι εύκολο να διασταυρώσει κανείς από μόνος του τα δεδομένα και να κρίνει τι ισχύει και τι ανήκει στη σφαίρα των ….ψεκασμών.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

εγω παλι λεω να οργανωσουμε ενα κινημα με αρχηγο τον αιβρες με σκοπο να μην παρουμε τα 600 δις του σωρα γιατι βαζει ορο να ελεγχθει η αγια οικογενεια!!!

Ανώνυμος είπε...

τελικα ο παπακωνσταντινου το εθαψε το θεμα, εχεις να μας πεις τιποτα;;

Ανώνυμος είπε...

http://www.live-pro.gr/arthra/%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%AC%CE%B6%CF%89-%CF%83%CE%AE%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%83%CE%BF%CE%BA-%CE%AD%CE%B3%CE%B9%CE%BD%CE%B5-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8E%CF%83%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%AC

Το Προφίλ μας