Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Δήλωση Ευγενίας Ουζουνίδου, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ Π.Ε. Κοζάνης, για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

«Έναρξη νέων μεγάλων νικηφόρων αγώνων»
Η φετινή Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου σηματοδοτεί την έναρξη νέων μεγάλων, σημαντικών και νικηφόρων αγώνων του λαού μας. Έναρξη νέων αγώνων ενάντια στη  βαρβαρότητα και την ισοπέδωση της κοινωνίας.

Η 28η Οκτωβρίου του 1940 παραμένει ημερομηνία σύμβολο στην πλούσια αγωνιστική παράδοση του λαού μας. Το έπος της Αντίστασης και η συντριβή του φασισμού αποτελούν μνημείο μνήμης των λαών, απόδειξη ότι οι εχθρός δεν είναι ανίκητος


Σε μια περίοδο κατά την οποία η κοινωνία βρίσκεται στο κρεβάτι του Προκρούστη, όπου πετσοκόβοντια μισθοί και συντάξεις, όπου διαλύεται ο κοινωνικός ιστός, όπου ξεπουλιέται κάθε τι Δημόσιο στα ιδιωτικά συμφέροντα, όπου η Δημοκρατία θυσιάζεται στο όνομα του χρέους και των τόκων, το μήνυμα του αγώνα του 1940 πως: κανένα εμπόδιο και καμία δυσκολία δεν είναι ανυπέρβλητη μπροστά στη λαϊκή θέληση που εκφράζεται με οργανωμένο τρόπο και στηριγμένη στην λαϊκή αλληλεγγύη, είναι επίκαιρο παρά ποτέ.

Σε μια περίοδο κατά την οποία φασιστικά- νεοναζιστικά μορφώματα όπως η Χρυσή Αυγή εκμεταλλεύονται την οικονομική και πολιτική κρίση αλλά και το ξεθώριασμα της μνήμης, ο αγώνας ενάντια στον φασισμό και στους απόγονους των ταγμάτων ασφαλείας και των συνεργατών των κατακτητών, είναι και πάλι χρέος των πολιτών της Κοζάνης και της χώρας μας.

Και στη φετινή επέτειο ο λαός μας σε όλα τα σημεία της χώρας, όπως και στον Νομό Κοζάνης, ενός Νομού με πλούσια αγωνιστική παράδοση, είναι βέβαιο πως θα εκφράσει με μαζικό και ειρηνικό τρόπο το δικό του ΟΧΙ.

ΟΧΙ στη μνημονιακή πολιτική

ΟΧΙ στα μισαλλόδοξα κηρύγματα των νοσταλγών του φασισμού.



Ευγενία Ουζουνίδου,

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Π.Ε. Κοζάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας