Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Αδιανότητο: Παπάς ανέθεσε σε Χρυσαυγίτες την περιφορά εικόνας

Μετά το παραλήρημα του Μητροπολίτη Αμβρόσιου υπέρ της Χρυσής Αυγής, ένας άλλος άνθρωπος της Εκκλησίας, ο ιερέας της εκκλησίας του χωριού Αυξέντιος στην Ξάνθη, ανέθεσε σε μέλη του νεοναζιστικού κόμματος να βάψουν το ναό, αλλά και να μεταφέρουν την εικόνα του Αγίου Δημητρίου στις τελετές που έγιναν την περασμένη Παρασκευή, για τον εορτασμό του πολιούχου τους!
Απίστευτο;

Οι κάτοικοι του χωριού δεν πίστευαν στα μάτια τους, όταν είδαν αυτό το θέαμα. Να γίνεται η περιφορά της εικόνας από τους Χρυσαυγίτες!
Πώς ξεκίνησαν όλα;

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων του χωριού (στο ThrakiToday.com), ο παπάς πήρε την πρωτοβουλία να βάψει το Ναό. Επειδή, λοιπόν, είδε ότι δεν πήγε σχεδόν κανείς να βάλει ένα χεράκι στις εργασίες αυτές -κάτι που δεν επιβεβαιώνουν οι κάτοικοι, αφού όπως λένε δεν τους είχε ζητηθεί κάτι τέτοιο- αντί να απευθυνθεί στο Δήμο για να πάρει ένα συνεργείο καθαρισμού, απευθύνθηκε στους Χρυσαυγίτες.
Άρχοντας αληθινός…
Η Μητρόπολη Ξάνθης δεν είχε την παραμικρή ενημέρωση και επιτίμησε τον ιερέα, «διότι η Εκκλησία είναι υπεράνω κομμάτων και αγκαλιάζει ολόκληρο τον κόσμο», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της.
«Η Μητρόπολη Ξάνθης αποδοκιμάζει την εν λόγω ενέργεια και απευθυνόμενη προς τους πιστούς λέγει ότι όταν κάποιος προσέρχεται στην Εκκλησία προσέρχεται ως χριστιανός και όχι με το έμβλημα ενός κόμματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας