Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Nemo

του Μπάμπη Μητσιόπουλου
Αναλώνομαι πολλές ημέρες τώρα σε πολιτικές συζητήσεις με φίλους και γνωστούς.
Συζητώντας με τον φίλο μου τον Γιώργο για το αν αντιλαμβανόμαστε ορθώς το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα, μου είπε:
Ξέρεις φίλε μου εμείς που έχουμε μικρά παιδιά και αναγκαζόμαστε να παρακολουθούμε παιδικές ταινίες, έχουμε την τάση να προσομοιάζουμε την πραγματικότητα με αυτές. Έχεις δει την παιδική ταινία της Disney ‘Ψάχνοντας τον Νέμο’; Αν όχι, άκου προσεκτικά:

Ο Νέμο είναι ένα μικρό ψάρι κλόουν που δεν ακούει τον πατέρα του ο οποίος προσπαθεί να τον προστατεύσει από τις κακοτοπιές. Μη ακούγοντας τον καημένο τον πατέρα του που του έλεγε να μην πλησιάζει άφοβα τις βάρκες των ανθρώπων, ο μικρός Νέμο απάγεται από δύτες και καταλήγει στο ενυδρείο ενός οδοντιάτρου στην πόλη.
Ο μικρός Νέμο προσπαθεί και κερδίζει γρήγορα την εμπιστοσύνη των άλλων ενοίκων του ενυδρείου, μυώντας τους σε ένα σχέδιο απόδρασης. Έτσι, καταστρώνουν και σχεδιάζουν να βρομίσουν το ενυδρείο, αναγκάζοντας τον οδοντίατρο ιδιοκτήτη να το καθαρίσει, πιστεύοντας ότι θα τους δοθεί η ευκαιρία να το σκάσουν γλιστρώντας από το παράθυρο στην υδρορροή και από κει στον ωκεανό.
Όταν όμως ο οδοντίατρος βγάζει τα ψάρια από το ενυδρείο για να το καθαρίσει, τα τοποθετεί σε κλειστά σακουλάκια με νερό. Τελικά, τα σακουλάκια πέφτουν από την υδρορροή και από το ανοιχτό παράθυρο στον ωκεανό, το σχέδιο φαίνεται να λειτουργεί, αλλά τα ψάρια βρίσκονται παγιδευμένα  μέσα στα κλειστά σακουλάκια που επιπλέουν “ελεύθερα” στον απέραντο ωκεανό.
Αυτό ακριβώς είναι και το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ...

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εφημερίδα Νέα Κρήτη, Οι 12 συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ:



1. ΤΣΙΡΙΖΑ: Στρατούλης

2. ΣΦΥΡΙΖΑ (κλέφτικα!): Αλαβάνος (…σε διάσταση!)

3. ΤΑΓΥΡΙΖΑ: Παπαδημούλης

4. ΤΡΙΓΥΡΙΖΑ (είδα φως και μπήκα!): Σακοράφα

5. ΜΥΡΙΖΑ (την εξουσία): Τσίπρας

6. ΡΙΣΚΑΡΙΖΑ (με τους Τούρκους!): Μπαλάφας

7. ΠΙΣΩΓΥΡΙΖΑ: Λαφαζάνης

8. ΞΥΡΙΖΑ: Τατσόπουλος

9. ΤΡΙΛΙΖΑ (με τα οικονομικά!): Σταθάκης

10. ΑΣΠΡΙΖΑ (παράνομοι μετανάστες): Κουράκης

11. ΧΑΡΙΖΑ (καταθέσεις): Γλέζος

12. ΔΙΟΡΙΖΑ (κατά χιλιάδες στο Δημόσιο…): Βούτσης.

Ανώνυμος είπε...

Αλλά αν δεν κάνω λάθος ο Nemo στο τέλος τα καταφέρνει!!!

Το Προφίλ μας